Онлайн консултации с д-р Милена Янкова – специалист по педиатрия и детска пулмология

• 281 241
  • 4 333
  •   1
Отговори
# 3 780
Здравейте, доктор Янкова.

Бебето ми погълна мрежестия филтър на чешмата. Говоря за пластмасовата част, през която тече струята навън. Успял да лапне пръстена и с езика си някак си го разглобил. Метала го изкарах и отидохме в спешното.
 Бяхме в спешното, на рентген, но като чуха че става дума за пластмаса част, ни изпратиха обратно в къщи. На снимката нямало сенки, и ми казаха само да следя памперсите.... Обаче въпросния филтър има големина и дебелина, даже не мога да разбера как го е глътнал. Нито успявам да си представя как ще излезе. Какво друго да направя, как мога да помогна на детето ми да излезе, за какво да следя? Д
Казаха ми " да следя за всякакви симптоми"..... Да продължа ли да го захранвам с твърда храна или да го карам само на мляко?  Имам чувството, че плача му не е чист и висок както преди, но не пуска лиги нито се задъхва, напълно активен е....

# 3 781
Здравейте д-р Янкова. Детето ми е на 9 години момче ( 40 килограма ), което боледува често в момента е здрав от 20 дни давам Екомер по 1 таблетка + една таблетка витамин Д. Въпроса ми е мога ли да му започна Биозин по 1 таблетка дневно, защото има болни деца в класа ?

# 3 782
  • София
Здравейте др Янкова,
В момента бебето ми на 2 месеца е на интензивно лечение на пневмония в детското отделение в Пирогов. Въпросът ми към Вас е:
След като дай Боже го излекуват, какви следи ще остави болестта в белите дробчета и какви специфични грижи трябва да се полагат за него вкъщи? Поръчах детски инхалатор, защото и тук му правят инхалации. На Омнизол антибиотик е доколкото разбрах и са му включили кислород. Беше си изгубил апетита, но от днес (втори ден на прием) вече се храни. Наддава леко на тегло.
Роди се с интраутеринна хипотрофия 2300.
Днес точно на 2 месеца е 4 кг.
Какво препоръчвате да му давам за подсилване на имунитета?
Предварително благодаря

# 3 783
Здравейте! Детето ми е на 6години. От миналия четвъртък започна лека суха кашлица, болки в гърлото, след това текнаха сополи. Вдигна температура 37.7 само за 24часа. В момента хремата продължава, но е много по добре. Реших да пусна носогърлен секрет. Гърлото е чисто, а в носа има Streptococcus pyogenes. Преди месец беше със скарлатина. Според вас нужно ли е пак да пие антибиотик или ще се разминем само с антибиотични капки?

# 3 784
Здравейте, д-р Янкова,
Детето ми беше болно преди седмица и половина, на  03.01 беше с афти в гърлото имаше и някакъв вирус, беше с кашлица, сополи и температура. На 05.01 като бяхме на преглед вече афти нямаше и спряхме да ги третираме по препоръка на лекар.
Днес я водихме при педиатърката и й тя каза, , че си има афти. Не разбрах нови ли са, старите афти ли са... Детето за сега няма температура или каквото и да било друго.
Възможно ли е отново да е с този вирус, можем ли да направим нещо, за да я предпазим явно е податлива.
 Веднага започнахме пак да пръскаме Грануфорин, но не разбрах да очаквам ли температура или нещо друго да се появи в следствие на тези афти.
Благодаря предварително.

# 3 785
Здравейте д-р Янкова , ако може да ми отговорите за мен , на скимка на белия дроб излезе- усилен бел. рисунък. Какво означава това , последните 10 дни поддържам субфебрилна температура, имам кашламф понякога дразнещо сухо и някакъв стичащ се секрет. Дали тази субфебрилна температура е от това. Моля за вашето мнение.  Благодаря. Бъдете здрави.
Здравейте, тези изменения се наблюдават при вирусна инфекция. Изследвайте се за КОВИД.

# 3 786
Здравейте доктор Янкова.Имам един въпрос след като от известно време кръга в който се въртим е един и същ.При белтък в урината 1000 и кръв в урината ,пикочна киселина също над нормата ,къде да търсим проблема ?На ехограф всичко е наред ,оплаквания никакви.Изследвания профилактични.Пускани в различни лаборатории и на всякъде белтъка е 1000.За автоимунно заболяване ли се касае според вас ?Имунология ако пуснем ?Благодаря ви.
Задължително се консултирайте с Детски нефролог.

# 3 787
Здравейте, доктор Янкова.

Бебето ми погълна мрежестия филтър на чешмата. Говоря за пластмасовата част, през която тече струята навън. Успял да лапне пръстена и с езика си някак си го разглобил. Метала го изкарах и отидохме в спешното.
 Бяхме в спешното, на рентген, но като чуха че става дума за пластмаса част, ни изпратиха обратно в къщи. На снимката нямало сенки, и ми казаха само да следя памперсите.... Обаче въпросния филтър има големина и дебелина, даже не мога да разбера как го е глътнал. Нито успявам да си представя как ще излезе. Какво друго да направя, как мога да помогна на детето ми да излезе, за какво да следя? Д
Казаха ми " да следя за всякакви симптоми"..... Да продължа ли да го захранвам с твърда храна или да го карам само на мляко?  Имам чувството, че плача му не е чист и висок както преди, но не пуска лиги нито се задъхва, напълно активен е....
Здравейте, вижте наистина ли е го е погълнал. Давайте му кашави храни - най-добре картофено пюре. Нека го види детски гастроентеролог.

Последна редакция: пт, 19 яну 2024, 10:49 от Рaдост

# 3 788
Здравейте д-р Янкова. Детето ми е на 9 години момче ( 40 килограма ), което боледува често в момента е здрав от 20 дни давам Екомер по 1 таблетка + една таблетка витамин Д. Въпроса ми е мога ли да му започна Биозин по 1 таблетка дневно, защото има болни деца в класа ?
Здравейте, и в Биозина има вит Д, така че изберете един от двата препарата.

# 3 789
Здравейте др Янкова,
В момента бебето ми на 2 месеца е на интензивно лечение на пневмония в детското отделение в Пирогов. Въпросът ми към Вас е:
След като дай Боже го излекуват, какви следи ще остави болестта в белите дробчета и какви специфични грижи трябва да се полагат за него вкъщи? Поръчах детски инхалатор, защото и тук му правят инхалации. На Омнизол антибиотик е доколкото разбрах и са му включили кислород. Беше си изгубил апетита, но от днес (втори ден на прием) вече се храни. Наддава леко на тегло.
Роди се с интраутеринна хипотрофия 2300.
Днес точно на 2 месеца е 4 кг.
Какво препоръчвате да му давам за подсилване на имунитета?
Предварително благодаря
Здравейте, много малко е детето, за да му давате имуностимулатори. Спокойно, доц. Цочева ще Ви обясни всичко. Обърнете се съм нея.

Последна редакция: пт, 19 яну 2024, 10:50 от Рaдост

# 3 790
Здравейте, д-р Янкова,
Детето ми беше болно преди седмица и половина, на  03.01 беше с афти в гърлото имаше и някакъв вирус, беше с кашлица, сополи и температура. На 05.01 като бяхме на преглед вече афти нямаше и спряхме да ги третираме по препоръка на лекар.
Днес я водихме при педиатърката и й тя каза, , че си има афти. Не разбрах нови ли са, старите афти ли са... Детето за сега няма температура или каквото и да било друго.
Възможно ли е отново да е с този вирус, можем ли да направим нещо, за да я предпазим явно е податлива.
 Веднага започнахме пак да пръскаме Грануфорин, но не разбрах да очаквам ли температура или нещо друго да се появи в следствие на тези афти.
Благодаря предварително.
Колко е голямо детето и какви оплаквания има?

# 3 791
Здравейте, 1.3г., към момента няма оплаквания. Здрава и от седмица и половина. Днес се изненадах, че педиатърката видя афти , отидохме, защото ми се стори, че има налеп по езика, но тя не видя такъв

Да си конкретизирам въпроса - възможно ли е пак да се зарази със същия вирус, не се ли създава поне временнен имунитет? Възможно ли е да не сме я излекували и 15, дена по-късно отново да си появят афти или да се е заразила отново, тъй като не и смених бибероните, може би трябва.
Не сме я водили кой знае къде , за да си зарази от други хора.

Здравейте, д-р Янкова,
Детето ми беше болно преди седмица и половина, на  03.01 беше с афти в гърлото имаше и някакъв вирус, беше с кашлица, сополи и температура. На 05.01 като бяхме на преглед вече афти нямаше и спряхме да ги третираме по препоръка на лекар.
Благодаря предварително.
Колко е голямо детето и какви оплаквания има?

Последна редакция: пт, 19 яну 2024, 14:46 от Flower90

# 3 792
Здравейте, и в Биозина има вит Д, така че изберете един от двата препарата.
Добре ако спра витамин Д , може ли тогава едновременно да давам Екомер и Биозин ?

# 3 793
Здравейте, Д-р Янкова! Детето ми е на 2.5г. От миналия петък е със сополи, започна да кашля и два дни имаше лека температура 37.6. В понеделник го водихме на лекар и естествено изписаха Антибиотик Панцеф, без да са пуснати изследвания. Сироп Бронхобимби и капки Виброцил. Но от вчера детето вдига температура 38.5, днес пуснахме изследвания. Прикачвам резултати. Пуснахме за грип и ковид - отрицателни са. Може ли да ми кажете какво да давам и вирусна инфекция ли е?

# 3 794
Здравейте,
Преди 2 дни пуснахме тези излвдвания на дъщеря ми, защото казваше че не се чувства добре, на 4 г е, лошо и било, без видимо да има проблем. И днес я боли гърлото и вдигна температура.  Прикачам изследванията от преди 2 дни, какви да и пусна сега? Нужни ли са нови излдваняи, преди 2 седмици пак беше с температура и болка в гърлото 4 дни.

Общи условия

Активация на акаунт