Онлайн консултации с д-р Милена Янкова – специалист по педиатрия и детска пулмология

• 281 330
  • 4 333
  •   1
Отговори
# 3 840
Здравейте доктор Янкова ,дъщеря ми има съмнение за скарлатина . Температура,обрив ,повръщане еднократно ,много болезнено гърло ,днес пуснахме тези изследвания .Днес е 4 ти ден от симптомите ,според вас това ли е ?
Имате ли бърз тест или микробиология на гърлен секрет? Ако не, направете ги и тогава ще стане ясно.

# 3 841
Здравейте отново, дъщеря ми е положителна за грип А, имаме Тамифлу суспензия, каква доза да ѝ дадем? На 4г. е, почти 18кг. От изминалата нощ е с температура 38.7, кашля от време на време.
Имаме по-малко дете на 2г. (13кг), той трябва ли да пие профилактична доза?

# 3 842
Здравейте,

Тамифлу до 48часа максимум ли трябва да започне да се дава при грип А?
После няма смисъл да се започва?

# 3 843
Здравейте доктор Янкова ,дъщеря ми има съмнение за скарлатина . Температура,обрив ,повръщане еднократно ,много болезнено гърло ,днес пуснахме тези изследвания .Днес е 4 ти ден от симптомите ,според вас това ли е ?
Имате ли бърз тест или микробиология на гърлен секрет? Ако не, направете ги и тогава ще стане ясно.
Само това пусна личния лекар ,каза че 100 процента и това и че е достатъчно това което е пускал,гърлото и обрива сами по себе си говорели че е скарлатина .Изписа 10 дни аугументин ,и каза след това отново изследвания.

# 3 844
Здравейте,

Тамифлу до 48часа максимум ли трябва да започне да се дава при грип А?
После няма смисъл да се започва?
До 72ч

# 3 845
Здравейте
В сезона на грипа и с две малки деца.
Дочух че имало недостиг на тамифлу. Може ли да се замени препарат при пол. Тест за грип с ебулфимин. Същото като състав ли е лекарството.

# 3 846
Здравейте Д-р Янкова кога е най-удачно да се започне захранването

# 3 847
Здравейте Д-р Янкова кога е най-удачно да се започне захранването
След 6м възраст

# 3 848
Здравейте
В сезона на грипа и с две малки деца.
Дочух че имало недостиг на тамифлу. Може ли да се замени препарат при пол. Тест за грип с ебулфимин. Същото като състав ли е лекарството.
Да, това е Бг еквивалент на Тамифлу. Същият е съставът.

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 09:40 от Рaдост

# 3 849
Здравейте отново, дъщеря ми е положителна за грип А, имаме Тамифлу суспензия, каква доза да ѝ дадем? На 4г. е, почти 18кг. От изминалата нощ е с температура 38.7, кашля от време на време.
Имаме по-малко дете на 2г. (13кг), той трябва ли да пие профилактична доза?
Здравейте, дозата е 2х 7,5мл. Не е задължително по-малкото дете да приема профилактично Тамифлу. Опитът ни показва, че профилактичната доза не предпазва и ако се разболее, после пак трябва да пие цялата доза.

# 3 850
Здравейте, д-р Янкова! Какво мога да дам с такава антибиограма на дете на 3,6год.? Зелени сополи и подута трета сливица, диша през устата, въпреки че носа й е сравнително чист (проходим е). Ако не лекуваме секрета навреме, обикновено отива към бронхоспазъм.

Слагайте капки Тобрин 3х 2 капки за 5дни.

# 3 851
Здравейте, д-р Янкова. Дозата на Имунотрофина за дете на 4,3г 10 мл ли е? С трета сливица е и две в гърлото оточни. Благодаря!

# 3 852
Здравейте отново, Д-р Янкова!

Синът ми продължава пети ден да е с температура до 39.0.
Днес направихме ПКК+ЦРП, без никакви отклонения в стойностите.

Но не яде и спи 20 от 24 часа в денонощието.
Пие вода доста. Но не се храни вече трети ден. Започна и да повръща изписания Изопринозин.
Воден е на лекар, утре пак, но много ме притеснява, че слушам покрай мен има доста с пневмония след грип.

Тя не се чува на слушалка? А другите симптоми освен температура какви са? Освен да му направя рентгенова снимка , дори и да не предложат. 😓

Отрицателен бърз стреп-тест.
Пуснат е днес гърлен секрет също.

# 3 853
Здравейте, д-р Янкова. Дозата на Имунотрофина за дете на 4,3г 10 мл ли е? С трета сливица е и две в гърлото оточни. Благодаря!
Да, сутрин на гладно.

# 3 854
Здравейте отново, Д-р Янкова!

Синът ми продължава пети ден да е с температура до 39.0.
Днес направихме ПКК+ЦРП, без никакви отклонения в стойностите.

Но не яде и спи 20 от 24 часа в денонощието.
Пие вода доста. Но не се храни вече трети ден. Започна и да повръща изписания Изопринозин.
Воден е на лекар, утре пак, но много ме притеснява, че слушам покрай мен има доста с пневмония след грип.

Тя не се чува на слушалка? А другите симптоми освен температура какви са? Освен да му направя рентгенова снимка , дори и да не предложат. 😓

Отрицателен бърз стреп-тест.
Пуснат е днес гърлен секрет също.
Освен температура, кашлица има ли?
Тест за грип правихте ли му?

Общи условия

Активация на акаунт