Августинка перчи се с коремче, в него шава малко бебче! Тема 6

• 21 957
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
Аз снимки не качвам, нито мислим да правим фотосесия. Изненадва ме колко нетактични познати имате 😀 При нас всеки зяпа, но не пита нищо, женени сме от 3 години, така че е нормално. Чакаха отдавна 🙂 Но за сметка на това, когато се оженихме, няколко човека ме питаха дали щото съм бременна, все едно хората се женят чак като забременеят 😀 И очакваха едва ли не всеки момент да забременея, но аз имах още да доучвам, отделно нямах никакъв стаж, отделно после като натрупах година и нещо, то взе, че не ставаше 😀 Та я докараме дотук.
Иначе мен ме дразни как хората гледат, все едно съм някаква прокажена 😵 То май и аз съм зяпала бременни, интересно ми е, ама е много неприятно. Често в гр адския ме видят у почват да си коментират някакви неща за бебета и бременност, което ми е малко тъпо 😣
В работата деликатно са ме питали единствено какво чакам и ако искам да не казвам 😀

# 601
Пускайте ги покрай ушите. мен вече и продавачките ме заговарят. Отначало се дразнех, после връзвах приказка с тях.
Период е. После за детето колко ще ви питат- спи ли? Има ли колики? Спите ли ? ей такива неща.
После ще се появят майки, който ще си мерят децата с вашето..всякакви ги има.

# 602
Лелееее, не ви е лесно определено! Мен никой нищо не ме пита. Само близките и то ако аз поддам и искам, пък и знаят че е инвитро и колко сме се борили и никой не ни се меси. Иначе пък се кефя - на пазара все ни слагат нещо като подарък, а в това извънредно положение не ми отказват да ползвам тоалетната, че като тръгнем на разходка е страшнооо... Joy като цяло гледам позитивите и се наслаждавам Simple Smile

# 603
  • София
v.v.9, ти направо ме уби  Astonished Какви са тия въпроси, леле леле

Мен най-много ме издразниха няколко роднини, на които нямаше как да не кажем и първата им реплика беше: "ееее крайно време беше, откога ви чакаме Imp" Женени сме от 3 години, заедно от доста повече, но не винаги нещата се получават по план и като ти изцепят такова нещо, направо ми идеше да ги ударя.

Rolly__, благодаря за инфото, не знаех, че има намаление в ИКЕА. В понеделник ще се опитам да отида задължително Simple Smile

# 604
Ние си направихме много хубави снимки, но още се притеснявам да качвам. Иначе досега всички, които знаят, са много мили, загрижени, от някои получих невероятна помощ и разбрах колко добри приятели имам, макар и малко на брой. Има и въпроси, на които не ми се отговаря. Примерно за термина и за името, но знам, че не ме питат с лошо.
Обаче във фейсбук имам и не много близки хора, които ако тръгнат да ме разпитват, изобщо няма да искам да отговарям, а и не се знае дали няма да ме ядосат с някакво непремерено изказване. Ние доста години се влачим с репродуктивни проблеми и изказвания от сорта на "време ви е", инфантилния оптимизъм и непоискани съвети, направо ме вадят от кожата.

# 605
Аз съм качвала снимки , но тъй като съм си дебелана, и на тях не ми личи. Пролича ми чак в седмия месец. Абе, хората са доста лоши напоследък, и със сигурност някой няма да ти се радват искрено. Снимам се за мен си.
Моя дружка наскоро роди и правиха фотосесия на бебето като беше на 15 дни, е уникални са снимките, като пашкулчета направена, все едно снимки от списания. 5 часа е била фотосесията, беба не е гъкнала. Като музика е звучал сърдечен ритъм и още някаква музика беше но забравих каква, бебето се успокоявало все едно чува майчиното сърце. Та мисля и аз направя такава.

# 606
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Наистина има много неловки ситуации и въпроси. Но хората са такива, любопитни, разбирам ги. Нас какво ли не са ни питали (дали е случайно или не) Astonished Но най-напрягащо става накрая на бременността. Всеки пита "Къде ще раждаш" и има отговори от сорта, ооо, там не ,или там да. И след като дойде времето около термина, рязко се увеличават обажданията от роднините "Хайде, не се ли роди бебето" , а аз и преносих 10 дни....Няма да ви казвам колко бях притеснена, а те допълнително ме изнервяха. Накрая спрях да им вдигам (баби,лели,свекърва и т.н.).

Фейсбук нямам Grinning Неслучайно.

И да кажа, че вчера бях на преглед. В 31 г.с. , бебето тежи 1660 грама Heart Eyes Всичко е наред с него.Следващия преглед на 30 юни.... Струва ми се прекалено скоро....защо така?

# 607
Не е скоро. От деветия месец ще се ходи всяка седмица. Та, то неостана. Пък и сигурно от тогава ще ти започне 45 дневния болничен.

# 608
Почва честото ходене Wink аз другата седмица съм на последен преглед при този, който ще ме изражда. На другия ден- тонове и 44 дневен болничен.
Цяла бременност си казвах - да дойде 17.06. живот и здраве- другата седмица вече е факт!!!

# 609
https://www.facebook.com/spisanie.9meseca/videos/2623476977910498/

Заповядайте:
https://www.youtube.com/channel/UCkTF7sUw0sJ7dsDHYxjwiFg?view_as=subscriber

Момичета, попадна ми хубава лекция за нормалното раждане и секцио, отделете малко време- препоръчвам Ви я! Аз също се колебая между планирано секцио и нормално раждане, но май само тук в Бг може да си избираме. След тази лекция клоня към нормалното, но съм още в 7 месец и има доста време.

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 12:37 от mdggdm

# 610
😁😁😁 Ето това е страшен въпрос? Е още не мога да спра да се смея. Но честно казано нещо подобно много би ме разведрило на фона на: " Е какво чакате?", "А пък ти знаеш ли, че еди кой си след 8 опита инвитро има бебе?",  "А пък ти знаеш ли, че след толкова години съседката си е осиновила момиченце?". Всичко съм чувала за тези 15 години от както сме заедно с мъжа ми, 10 от които се борим за бебе. Но не съм подозирала, че ще разплачем от радост толкова много хора . Сега редовно се прибирам с всякакви десертчета и торбички с плодове от близки, познати и не чак толкова близки.
Съседката, каквото и да готви ми слага по една чинийка, и ме чака на прозореца да ми я подаде. 🙂
Мен не просто са ме питали дали е инцидентно или планирано, а направо са ме питали АМА ТОЙ В ТЕБ ЛИ СВЪРШИ...

# 611
Ние си позволихме кратка почивка до нашето море, обаче положението е ей такова https://---shoretner923-2Uye470, но все пак имах нужда да изляза извън града.
Правим снимки и някои с хубав ъгъл се появяват в мрежите. Мъжът ми е със забрана да ми споделя корема, въпреки че казва, че се гордее с мен Flushed.
Пуснах му едно видео на вече любимата ми Ася Демирева, която обяснява, че мястото на мъжа е до жена си, докато тя ражда, било то и чрез операция. Мисля, че вече се нави и се готви психически! Relaxed

# 612
И ние сме женени от 3 години и тогава ме заливаха с въпроси дали не съм бременна.
Сега като се обличам и  мъжът ми ядосано пита " ама ти криеш ли се, то няма срамно". Факт е ,че не е срамно, но не ми е приятно където и да идя да ме зяпят в корема или ако видя познат да ме разпитва 30 мин.
Най -много се дразня на приятелски семейства (на мъжката част). Един ми обяснява как се променяло тялото на жената след кято родиш и кърмиш, друг колко гадно било раждането, били шили жена му  и после не можели да правят секс.... сега трети ми обяснява как с жена му сами си гледали детето и било.елементарно, но пропуска тънката подробност, че имат домашна помощница..
Губя желание да се срещам с хора 😂
Общо взето  комуникирам само с майка ми и сестра ми.
Разговорите със свекърва ми се състоят в това да ми обяснява по нейно време как е било и едва ли не помпите били глезотия, тя се изцеждала сама 😂
А пък след като се роди бебето мисля, майка ми да дойде за няколколко седмици, тъй като мъжа.ми работи до 22ч, а се очертава и една седмица да е командировка.
Странно ми е , че за помощ от страната на мъжа ми никой не се предлага... не че я искам ама все пак поне устата някой да си направи.

# 613
А в градския трансполт, ако ползвате, правят ли ви място и разни подобни неща? Аз лично съм крайно възмутена от мъжете, които обитават тоя свят. Градски транспорт не съм ползвала, но онзи ден, като излизах от едно заведение, и на вратата се сблъсках с някакви мъжки индивиди. И те ме видяха, че съм бременна, но въпреки това аз бях тази, която трябваше да се отмести от вратата и да им я държа докато минат покрай мен парфюмирани и напудрени...

# 614
Хората в днешно време са много лоши,и на мен ми е кофти като ме видят познати и ме гледат супер странно,или някой пита нещо,преди малко даже имах обаждане от една позната ме видяла да ме поздрави,иначе онзи ден плащах сметки и никой не направи път седейки с маска и корем всеки ме гледа и никой не каза мини пред нас,а касиерката ми казва “защо не ги предредихте”,как да стане те нагло гледат и нищо,относно мястото за раждане въпроса е много дразнещ,все пак всеки си преценява къде и това също ме ядосва,аз не съм купила почти нищо,в неделя влизам в 31г.с. И чак на 19ти съм на преглед ако всичко е наред започвам с покупките,защото в жегите няма да ми е до това със сигурност! Как сте вие добре ли се чувствате? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт