Августинка перчи се с коремче, в него шава малко бебче! Тема 6

• 21 955
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
И ние събота и неделя мислим да започнем  да се подготвяме. Ще поръчаме малко мебели от ИКЕА за всички деца и ще измислим къде ще е кътчето на малката. Купих си сак за болницата и чакам да отворят магазините да започна да го пълня лека полека.
Аз снимки бременна нямам няма и да качвам.
Ние като сме с трето дете коментари получавам в излишък. Задължителен е въпроса дали е инцидент. Като кажа не следва : Защо сме си го причинили?Simple Smile. А вчера една позната ме пита дали съм надебеляла пред карантината или съм бременна?

# 616
И при нас го има това с досадните хора😂
Вече ще си напиша бележка и ще си я лепна на гърба а на нея ще пише:
1. Детето е ПЛАНУВАНО
2. За какво ми е ТРЕТО дете и какво ще го правя, не ви интересува!!!
3. Ще раждам където дойде, може и в къщи
4. Като се роди ще му напиша бележка с името на количката
5. Кога та кога? Когато тогава!

Тия хора са луди бе! 😂

# 617
В градския транспорт се возих веднъж. Една жена тръгна да ми прави място, но аз отидох на празна седалка по-назад,  да не я вдигам. И една майка с бебе ми отстъпи асансьора, но се качихме заедно.
Иначе на опашки никой не ми прави път. Един мъж даже се втурна да влезе преди мен в офиса на Спиди. И влезе, явно много бързаше. Само ме зяпат в корема и си стоят по местата. Мъжете са крайно несъобразителни или поне аз такива виждам. Само близките мъже са чудесни кавалери.

# 618
И при мен е така... МП от известно време ми казва да си кача една снимчица ей така да ми се порадват хората, ама като ги знам как се радват по-добре не. Инъче ми се е приисквало да покажа тумбаче във фейса, но все нещо ме спира, пък съм и малко суеверна 🤫😂 Инъче наскоро ходихме в Практикер и аз естествено тичам до тоалетната и там рускиня с бебче чака за тоалетната и жената ме пусна преди нея да вляза.. Малко кофти ми стана, но се засилих без да мисля 🙊🙉
Аз обаче се чудя кога да започвам с прането и гладенето, че като се огледам изобщо не са малко нещата 🤷🏼‍♀️

# 619
Аз съм постоянно по градския и по магазини, така че мога да кажа, че мъжете са адски несъобразителни и нагли😀 В повечето случаи седят като пукали най-нагло и се мислят за много важни, само жени са ми отстъпвали и са ме пускали напред в опашка. Единствено веднъж един мъж ме пусна 😀 Аз като цяло съм против да съм превилегирована, защото си е мой проблем, че пазарувам с тоя корем или че още ходя на работа, но все пак ме дразнят мъжете. Моят е същия, никога няма да отстъпи място, бърза все пръв да седне, аз преди почти никога не съм сядала, сега си сядам на мястото за бременни и инвалиди 😀

# 620
О, и миналата седмица като ходих при личната за направление и една бабка не много възрасна около 60-годишна като ме видя, че се задавам с корема и веднага скочи, както си беше седнала на пейката пред кабинета, и застана в бойна готовност на касата на вратата, така че като излезе човекът отвътре да не мога да вляза аз, а тя. И започна да се прави, че чете бележките на вратата, а там с големи букви пишеше "Бременни и деца до 6-гадишна възраст са с предимство, моля проявявайте разбиране" 😂 И естествено, когато човекът излезе, тя се втурна, а дядката, който явно беше с нея и явно до онзи момент си кротуваше на пейката, направо се опита да ме изблъска. Аз просто влязох след тях и им казах да се засрамят, след което се изметоха. Просто отношението беше отвратително...

# 621
  • София
Ей, пак съм изостанала Smiley
Момичета, мен понеже ме е страх да гледам раждания преди да ми се е случило, да ви питам как става това раждане във вода? Не става ли всичко в кръв, вижда ли се нещо? За топлия душ в една лекция чух, че се правел, за да релаксира мускулите и да не се стягаме, докато студеното май би направило точно обратното.
Александрия, мен едни приятели на МП направо си ме навиваха да раждам секцио. Била съм луда едва ли не, тя секцио можела да роди 10 деца, толко било хубаво... Чак ми стана неудобно.
rudip, благодаря за информацията за епидуралната. Това е едно от нещата, заради които се притеснявах да си я искам. Поне едно отпада Smiley
Аз още нямам подготвителни контракции и не знам да се радвам или не. Имам чувството, че така ще пренося, а това е нещо, което силно не искам.
Във ФБ изобщо не съм качвала снимки от много време. Фотосесиите много ми харесват, но ние и двамата не сме никак фотогенични и някак си нямам самочувствието да застана и да ме снимат. Особено сега, когато се чувствам като хипопотам. Между другото, когато се родиха племениците ми много качвах снимки, а сега си мисля, че изобщо няма да кача. Явно за 10 години се е променило мисленето ми доста Smile Казала съм, че съм бременна само на най-близките ми приятелки. Подразних се малко, защото едната е казала на човек, който не искам да знае и, на който не му влиза в работата. Иначе най-нетактичното, което съм чувала беше "Еее, спала си без гащи!". При това го чух 4-5 пъти от различни хора. Чудя се защо се опитват всички да са супер забавни по тоя просташки начин. Като цяло въпросите за термина и пола не ме дразнят. Казвам си всичко. Комшиите като ме видят ми се хилят тъпо и ми казват "Аааа, много добре изглеждаш", докато ме гледат в корема. Не знам дали е само при мен, но като ме срещнат разни деца от квартала ме гледат супер странно. Втренчено и все едно съм сгрешила нещо Satisfied Имам и една инфантилна позната, която декември ми звъня да ми честити имен ден и един от въпросите й беше на колко години мисля, че трябва да стана преди да имам дете... е тогава вече се вбесих. Всякакви простаци има и гледам да не се връзвам много, но подобни коментари направо ме побъркват.
Понеже v.v.9 беше питала дали ни правят място в градския, да ви кажа, че одеве една баба ме вдигна, за да седне Satisfied В интерес на истината досега май предимно мъже са ми отстъпвали място на опашка и т.н.
Извинявайте за дългия пост.

# 622
  • София
Ехе! От 2 дни не съм чела форума и вече 5 нови страници Simple Smile
Вчера бях на преглед в 28г.с. + 4 дни и бебка е вече 1440гр! Simple Smile Расте добре и рита яко! АГ-то ме сложи на диета, че HOMA индекса ми се беше покачил на 5.50 и много се притесних Sad От 2 дни строга диета, дано да успея да нормализирам нещата.
Ние още не сме качвали снимки в социални мрежи, само най-близките ни хора знаят. Преди тази бременност имах 2 неуспешни бремености със загуба във 2-ри и 3-ти месец и тогава всички знаеха. Изпитвах след това ужас да изляза и да се видя с някои от тези хора, всички ме гледаха със съжаление и не знаеха как да се държат пред мен, това беше ужасен период от живота ми. За това сега докато не взема вкъщи бебчето си живо и здраво, нямам намерение да споделям с други, освен с най-близките си.
Моето раждане е планирано за секцио, поради здравословни причини. Термина ми е 29 август и от тогава се броят 45 дни за започване на майчинството. Иначе секциото ми ще е около 10-тина дни по-рано (живи и здрави до тогава! Simple Smile )
За покупки, ние вече се позаредихме с почти всичко. Взехме креватчето от Икеа, изглежда страхотно, надявам се и да ми е удобно Simple Smile Ето снимка (завила съм го, за да не се качва котарака в нея)

Иначе онзиден ми дойде и обиколника, които си поръчах от една фейсбук страничка. Ето снимка:

Смятам ето така да е разположението, като ще има и балдахин закачен странично, за да не изкушава котарака да се качва при бебка (надявам се да ми е удобно):

Взехме и това шезлонгче втора употреба от олх за 20лв(котарака го одобри Innocent )

И почти организирах скрина за малката:

Извинявам се, ако пост-а ми е станал дълъг Grin Flushed

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 16:49 от Politoo.

# 623
Ей сега се сетих майка ми онзи ден ми разправя нейните колежки като я питали какво ще е бебчето и като им казвала, че ще е момиче и те: "Еее, нищо, другия път момче." Лелее просто откачих.. Тея по-възрастните от едно време ли не са се радвали толкова на момичетата?! Аз си го обяснявам с това, че един вид ако е мъжко и бащата има наследник, но сега звучи ааадски тъпо.
Politoo, страхотни снимки и организацията на скринчето е супер 👌🏼👌🏼

# 624
  • София
Много ви се радвам как сте си подредили вече нещата Purple Heart Ние сме много далече все още от този момент.
Мен като ме питат какво е бебето и като кажа момче ми стискат ръка, казват ми браво, таткото сигурно бил много щастлив, а онази нетактичната позната ми каза "Браво, браво, много добре!". Помислих си ако беше момиче нямаше ли да е добре Thinking Странни хора.

# 625
И на мен редовно ми казват " е, нищо, че е момче.". Все едно е закон да са момче и момиче. Аз бях убедена , че ще е момче, така че нямаше изненади Wink
Най- странното място, на което са ми давали предимство е дюнерджийницата Аладин. Wink Тази, която прави дюнерите ми се скара, че съм чакала на опашка. Трябвало веднага да застана при нея и дс си поръча , а не да чакам Wink и другото място, на което ми дадоха предимства е на опашката да запиша детето на градина.
Всичко останало е - чакане! Особено с тия изисквания да влизат по един в магазин...ужасно изнервящо. Една като ме видя, че отивам към магазина избърза да влезе и се мота, мога. Чак на продавачката ѝ стана неудобно и ме покани да вляза. То пек, задух, аз на слънцето..

# 626
  • Sofia
Politoo. много хубаво е станало!

И аз също мога да се оплача от хората като цяло- и мъже и жени, никой не те пуска да минеш отпред, независимо големия корем и условията навън.. чакам си най-отзад на опашките и това е. Rage .

# 627
Politoo. , от къде са тези преградки и стоят ли стабилно?

# 628
  • София
Останала съм с впечатление, че има доста злобни жени, та не се учудвам никак. Unamused

# 629
  • Denmark
Ей, как ни се раздвижи темата, много се радвам! 😊😊❤️

И Поли, и Паола, много хубаво сте си подредили, изглежда ми толкова мило, че ми се реве. 😄 И ние сме взели кутии, но си стоят празни още... НО след 6 часа финален изпит, мисля, че официално мога да отделя 100% от времето си в пазаруване, чистене, подреждане и паникьосване. 😅

Джеми, няма как да няма нищо във водата на басейна след като бебето излезе, но пък честно изглежда сякаш бебето излиза мнооого по-лесно. Като на пързалка. 😄 Не казвам, че е така, но за сега чух само добри мнения. Ще чета и гледам повече по темата, че ми е ново 20 все още.

Посмях се с въпросите на вашите познати и чак се радвам, че последните месеци съм общувала общо с няма и 10 човека. 😅 Аз пък нямам против разговори по темата, защото и аз разпитвам вече родили жени всякакви неща.

Не съм качвала снимки, макар и да съм се чудела, но с този вирус и не сме правили кой знае какво, за да имаме снимки, та само за нас сме си направили за сега. Малко съм суеверна и ме е страх някой да не ни мисли лошо. Все пак искам с големия корем на плажа поне една да си направя за мой си спомен.
Една фотографка искаше да ми направи фотосесия, но просто няма как да станее. 😄

И в Дания не са ми правили място на опашка, то не че и си личи толкова корема, но жените и бабите ми се усмихват след продължителен оглед. 😄

Общи условия

Активация на акаунт