COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 673
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 965
  • Другата България
Постовете ми стоят.
Виж точно за какво съм казала, че  е неясно. За нуждата от тестване. Което не е равнозначно на нужда от лечение.
Разликата е от Ком до Лом.
В случая ти говореше именно за лечение.
За него протоколът е ясен.
И моля, като четете не интерпретирайте написаното както ви е удобно

# 4 966
  • При семейството си
Моите наблюдения за София са, като нямам идея как е било по време на ИП, че доста хора се тестват доброволно и за тяхна сметка, поради една или друга причина. Знам за няколко трудови колектива, които се тестват периодично за сметка на работидателя. Да повечето са с т.нар. бързи тестове, предвид цената им, но все пак е нещо.

# 4 967
Излезе, че не туристите, а ромите и пасторските сбирки са най-големите разпространители. По Радио Варна казаха, че новите 4 случая във Варна са контакти на починалия пастор. Тримата са на домашно лечение. Но четвъртия, не разбрах, в София бил при децата си. /???/
За събиране на пленум на закрито:
https://m.24chasa.bg/novini/article/8725422

Последна редакция: нд, 21 юни 2020, 12:00 от kristinia

# 4 968
  • София
Мен ме изумява едно - човек трупа професионален авторитет, става професор, доцент и т.н., а в един момент е като ветропоказател и става язък му за авторитета. Ако веднъж ми казва едно, а после обратното, как да му вярвам?

# 4 969
Скрит текст:
Скрит текст:
Попаднах на тази информация, от 18.06. е:

Втора жертва взе коронавирусът в Самоков за последното денонощие. Издъхнала е 62 – годишна жена, която е била без придружаващи заболявания. Тя е предпочела да се самолекува, докато заболяването не е излязло извън контрол. С нея жертвите станаха три, като две от тях са били без придружаващи заболявания, самолекували се продължително време. От РЗИ призовават гражданите да търсят лекарска помощ още при по-леки симптоми, което би ограничило усложнения, вследствие на заболяването.

Значи хем вирусът отслабва, хората го карат леко, не се налага хоспитализация, хем търсете помощ при леки симптоми, преди да се влошите. Все едно някой ще приеме в болница човек с леки симптоми.
Болница? За ОПЛ чувала ли си?
Никога хора не са настанявани в болница с леки симптоми, сега кое е по-различното?
Така ли? Интересно защо някои ВИП-ове ги настаняват за наблюдение дори с леки симптоми? Защо ли възрастните хора от домовете ги настаниха веднага след положителния тест, за да ги лекуват, преди да чакат да започнат да се задушават? Точно на РЗИ и ОПЛ трябва да им е пределно ясно, че има хора, които трябва да постъпят веднага в болница, защото шансовете им да се излекуват успешно дори с благословията на ОПЛ и РЗИ в домашни условия са минимални.

Ясно им е. Над 65 години отиваш в болница. Има един индекс (CRB-65) и по него се преценява обикновено.
За немска болница имам информация, че се настаняваха и млади, и стари с лек задух,  с температура. Били са под наблюдение, с кислородна маска при нужда.

Да, с тахипнея(така ли е на български?) са били най-вероятно. Това ти прави CRB-65=1 и изисква болнично лечение.

# 4 970
  • Bulgaria
Постовете ми стоят.
Виж точно за какво съм казала, че  е неясно. За нуждата от тестване. Което не е равнозначно на нужда от лечение.
Мери, лечението идва с теста. Как и от какво да лекуват недиагностициганите? Иначе е ясно колко е успешен протокола за настаняване в болница. Резултатите го показват.

# 4 971
  • Бургас
Изказване на проф. Иво Петров по БНТ тази сутрин - до година-две 70% ще са се срещнали с вируса, никоя държава не може да стои дълго затворена

# 4 972
Същият този господин в началото говореше, че това е едно" обикновено грипче" и маските не пазят и не трябва да се носят.

# 4 973
А ето и изказване на друг лекар - https://www.lexmedicanews.com/index.php/2020/06/20/dr-sibila-mar … tK6qweCAwkBHBRNDI
Човешкият живот не струва ничий кеф по кръчмите

# 4 974
Мен ме изумява едно - човек трупа професионален авторитет, става професор, доцент и т.н., а в един момент е като ветропоказател и става язък му за авторитета. Ако веднъж ми казва едно, а после обратното, как да му вярвам?
За да станеш доцент, професор....изискването изобщо не е професионален опит или знание.....

# 4 975
  • София
Значи
1 Властта казва, че вирусът отслабнал и няма драма
2. От Щабът остана само Кантарджиев, който  явно много обича да е в светлината на прожекторите и се радва на внимание. Отсъствието на другите е ясвн показател, че не са съгласни със ситуацията.
3. Властта ни обяснява да ходим на доктор при малки симптоми, но инЧе вирусът е слаб и никой няма защо да се пази.
4. Всички разчитат на съзнанието на хората като и за слепия е ясно, чв съзнание няма.
5. Докато някой от високите етажи не се срещнв очи в очи, нещата няма да се променят

# 4 976
  • Другата България
Постовете ми стоят.
Виж точно за какво съм казала, че  е неясно. За нуждата от тестване. Което не е равнозначно на нужда от лечение.
Мери, лечението идва с теста. Как и от какво да лекуват недиагностициганите? Иначе е ясно колко е успешен протокола за настаняване в болница. Резултатите го показват.
Идва с теста ако съмненията са за ковид.
Ако не са, лечението е симптоматично.
Защото не всичко е ковид и не всеки е за болница.
Няма недиагностицирани, просто има и други диагнози. Точно на теб трябва да ти е ясно.Когато баща ти беше със "симптоми " според теб, се оказа друго.
И преценката на ОПЛ се оказа правилна.

# 4 977
  • При семейството си
В worldometer България е:
87 място - общ брой заразени
83 място - тестове/милион
100 място - заразени/милион
69 място - починали/милион

# 4 978
  • Bulgaria
Идва с теста ако съмненията са за ковид.
Ако не са, лечението е симптоматично.
Защото не всичко е ковид и не всеки е за болница.
Няма недиагностицирани, просто има и други диагнози. Точно на теб трябва да ти е ясно.Когато баща ти беше със "симптоми " според теб се оказа друго.
И преценката на ОПЛ се оказа правилна.
Никога не съм казвала, че е ковид и съмненията изобщо не са били в тази насока. А се възмущавах, че за далеч по-сериозно състояние от болки в гърлото и температура, му беше отказан болничен.

# 4 979
  • София
Лейдибърд, ти кога за последно си била професор или доцент? Особено професор? Професор, ама истински професор, а не американската версия, чийто синоним е "преподавател". За да стане професор доста опит и знания е натрупал. Хайде, ти станИ професор, пък тогава разправяй!

Общи условия

Активация на акаунт