С мама не се разбираме

• 8 367
  • 313
  •   1
Отговори
# 30
Вижте сега аз съм тази която написа че мразя бебетата, разбира се имам сестра която не мразя макар че тя е бебе. Говоря за останалите. Просто ги ненавиждам с цялата си душа и сърце, но не казвам на никого че е лошо да ги обича. Аз смятам да имам дете след време. Родителите на авторката грешат, трябва да възпитават както са възпитавали и нея,в противен случай не е справедливо. И престанете да я съдите.
А знаеш ли, че и ти Самата си била бебе?

# 31
Но аз не мразя сестра си, и не го смятам за нормално да мразиш брат или сестра говоря за останалите бебета, тези които ги виждам на в парка с майките си например.

# 32
Благодаря за отговорите и съветите ви!❤
Относно баща ми - да, мога да живея при него, предлагал ми е. Но той живее малко по-отдалечено от града, в който живея и това значи, че няма да мога, както сега да се виждам с приятелите си всеки ден.. това е единственият минус, защото не познавам никой там, а и няма много деца на моите години..
Когато съм навън с приятели не го мисля, но се случва да се прибера с лошо настроение (нормално е понякога да се скарам с приятели) и имам нужда малко от малко грижа от нейна страна.. Правилно ли те разбирам:  излизала си с приятели, скарали сте се, явно неведнъж, майка ти се е опитвала да те успокои, но ти пак не си доволна от нея. Какво според теб повече може да направи, освен да говори с теб? Как да се пребори с перманентното ти лошо настроение? Т. нар. приятели не мразиш, задето те разстройват, мразиш майка си?
Говорили сме за това скоро, преди да се роди също. Накратко - темата ме разстройва, лежерното й мнение също и докато сме говорили в повечето пъти съм се разплаквала, обеснявайки как се чувствам. Но уви.. Тогава тя ми казваше да не преиграрам и да не се лигавя.. Всеки път обеснява как завинаги оставам нейното момиченце, но дори погледнато от страна на глупавите соц.мрежи тя показва само него. Не изгарям от желание да качва снимки с мен нон стоп😀 но все пак..
За брат ми казвам, че е глезен понеже (не съм наясно много,но) има прекалено много колички - летни, зимни; триколко и тн. и тн.. Коя си ти, за да прецениш какви колички са нужни на едно бебе!?
Купуват му твърде излишни неща. А относно възпитанието му - то го няма... Като малка ме беше страх да мръдна на публично място понеже майка ми повишаваше тон. И като бебе съм била послушна, както и сега. А той от първата си годинка им се качва на главите, а те го “обсипват с цветя и рози”?! Това какъв пример дава на един млад човек🤔 Кой е "младия човек", бебето ли?
Младият човек, за когото говоря, съм аз. Какъв пример дава тя на бъдеща майка (някой ден)

# 33
Монетата е с две страни. Авторката на темата ще се наложи са осъзнае, че вече не е тя важна. Бебето е важно. Ще й се наложи да осъзнае, че майка й вече си има друго семейство и тя е ремарке за доизбутване до бала. Да, мечтае си за приятелски отношения, внимание, интерес, но няма. Майка й си има ново семейство и тя е излишната в случая. Да престане авторката да си фантазира, че ще е друго. Няма да е. Изучили са я до 17 - стига толкова.

На майката трябва някой да й каже, че е неглижиране това, което прави. Да, заета е на 1000% с бебето, но това не е извинение да казва на голямата си дъщеря че е лигла като дойде с искане да бъде изслушана. Трябва да й се каже и, че до 24 годишна възраст тя е длъжна да отговаря на нуждите й, което не включва само финансовите. Трябва да й кажат и, че "новото" семейство не е повод да се остави "старото" да се самооотглежда.

А авторката бих я посъветвала още това лято да си търси работа и да си се занимава с живота си. А бебето на мама да си го остави на мама да си го гледа.

Няма да е зле да осъзнае, че с послушание любов не се купува. И наистина най-доброто, което може да направи за себе си в момента е да се опълчи на мама. Не, не искам, не мога, няма.... ей така, да ги употреби малко тези думички.

# 34
Нищо незнаете, На никого нее лесно в новата конфигурация на семейство, всички имат право и майката и дъщерята. Но да ненавиждаш родител защото ти самата не намираш общ език. Да ревнува от едно бебе и да му бройш играчките е недопустимо. Бади благодарна, че те е отгледала и продължава да се грижи за теб. Има и такива които забравят тотално Децата от първия брак. Бас държа че бащати няма дете още от другата. Иначе друга песен ще пееш.

# 35
Момичето е в трудна възраст, не го мачкайте така. Нормално е да има ревност към бебока. За това са възрастните, да загладят този момент. Тя се чувства неглижирана и иска да ѝ покажат, че и с нея се гордеят, че е важна за майка си.
Майката е голям човек и трябва да може да прецени кога децата ѝ не се чувстват добре. В това число и по-голямото. Не е толкова сложно да покажеш отношение.

Авторке, не се сравнявай с малкия. Хората се променят с времето, майка ти също е променила отношението си към майчинството. Обикновено малките деца са винаги по-глезените в семействата. Вярвам, че майката ти те обича, но явно не се справя с баланса на показване на чувства към децата си. Причините може да са различни, не я познаваме – характер, както казах лош момент, който иска да забрави и ти си част от него, може да иска да скрие възрастта си, затова да показва само бебока, има варианти. Поговори искрено с нея, без тръшкане и преиграване. Кажи кое те мъчи сега, а не да искаш да е както преди. Няма как да бъде "както преди", вече сте на друг етап.

# 36
Авторке, предлагам ти да се абстрахираш малко от това недоволство, което имаш към майка си. Аз те разбирам и смятам, че е основателно, но в момента полза няма. Само се тровиш. Очевидно, че по някаква причина сега не е способна да ти даде вниманието, което ти е нужно. Каква е причината ние не знаем, но не е и важно, след като се чувстваш по тоя кофти начин. Никога не е виновен само единия, но ако нещата не вървят, общо взето отговорността е на родителя. Затова смятам, че имаш основание. Само че човек не си избира родителите.
Така или иначе, скоро ще бъдеш независима. Щом не можеш да и споделяш и разговорите ви водят до конфликт и неразбирателство, не го мисли толкова. Гледай си нещата, учи, помагай в къщи.

Някой ден, когато станеш голяма жена може да разбереш повече майка си и да си подобрите отношенията.

# 37
Авторке ти не си виновна за безотговорността на майка си, но приеми фактите все пак. След като майка ти е решила да има две деца, тогава трябва да е наясно че трябва да обръща внимание и на първото т.е. теб. Гледай позитивната страна на нещата, например че не те следи. Защото аз познавам момичета които майките им ги следят постоянно. А те са на твоята възраст. Така че спокойно, просто гледай добрата страна на нещата.

# 38
След години може да е благодарна. Сега е още дете, тийн и си има нужда от мама.

Да се опълчи. Да покаже, че няма да е вечно доброто и послушно дете. И да престане да иска да я обичат родителите й "като при другите". Твърде често децата на разведени родители не са обичани (защото родителите си намират любовта у друг и там си я дават).

# 39
Като Елфичка съм с мнението.Моля да не забравяте, ча авторката още е дете и  като се разделя обич, не се дели а  се умножава по две-да има за двете деца , пък че нуждите са различни, не споря.
Нападате едно умно момиче, което има планове ,грамотно е за разлика от многото си връстници тук, и  иска само една-внимание за себе си ,майка и до себе си ,не само да гледа как е  отдадена на бебето,новото си дете.Че то иска внимание знаем, но не чак толкова силно да иска присъствието на любяща майка в редки моменти.Напълно отдадена, заинтересована и да се усеща в тези моменти специално дете, а не отхвърлено.
Пък като знам какво се пише за делене на деца и внуци даже тук, напълно неуместно  се каарте сякаш.Не  е лигла, иска да заапзи детското още малко, да има майка, да е специална за нея както е била, да заапзи статуквото на мианлото поне в отделни омменти.Да не я изритваме преди бала.С времето ще се оправят нещата, ще разбере майка си,  а майка и ще съжалява за пропуснатото време с нея.Хората имат много деца и  пак имат време за тях.
А знам как две еднакви деца ,  с които са ес отнасяли еднакво ,дори с недоволното с повече внимание ,но е недоволно и ревнува за още внимание.От страх да не бъде изместено.А вниманието е според нуждата им - кой когато има такава нужда.

# 40
След години може да е благодарна. Сега е още дете, тийн и си има нужда от мама.

Да се опълчи. Да покаже, че няма да е вечно доброто и послушно дете. И да престане да иска да я обичат родителите й "като при другите". Твърде често децата на разведени родители не са обичани (защото родителите си намират любовта у друг и там си я дават).

Не е добър съвет към тийн да се опълчва на родителите си. Вижда се, че не е лишена от нищо - брои зимната и лятната количка на бебето, но самата тя си има и телефон, и лаптоп. Сама разказа как майка й се опитва да й успокоява и съветва, обаче не й е достатъчно. Сравнява колко внимание дават на бебето и на нея самата.
Пълна глупост е (според мен!), че децата на разведените не били обичани. Тотален егоизъм и незрялост. Жалка история.

# 41
Боряна, аз обичам и двете си деца еднакво, но в предвид Разлика в годините им 22 никак не са малко,имат различни нужди. Синът ми също беше добър ученик завърши успешно и работи. От скоро е съвсем самостоятелн. В началото имаше доза ревност която аз изобщо не очаквах но успях да тущирам в зародиш. И аз нямам много време за него както преди. Преди прекарвахме цялото време свободно заедно. Канеше в къщи приятелите си и аз бях винаги на разположение за всичко. Сега нее така няма как да стане с бебето. Ходехме заедно на шопинг и много други. Сега всичко това е мираж. Говорехме с часове. Сега няма как, малкото реве. Но той разбира и влиза в положение. Понякога и той казва,, оффф от този мрънкалник две думи не може да си кажем,, Но веднага му напомням че и той е бил мрънкало. И когато той си излиза с гаджето или приятели и аз не звъня да си поговорим.Бързо бързо се осъзнава и се извинява.

# 42
Абсолютно.

Ясно е, че Злобарката не е лишена от нищо, просто я е затресла детинска ревност и пубертета още не я пуснал.

Ще порасне още малко, ще проима деца и ще й се изяснят някои неща.

# 43
Ти също си ѝ дете няма право да ви разделя майка ми също си има втори приятел, но нямат дете и майка ми ме обича а и да имаха майка ми нямаше да ни разделя аз така мисля.

# 44
Аз само да попитам, понеже съм голям интригант - количките са купени с пари на майка ти или с парите на БАЩАТА НА ДЕТЕТО?

Отделно, тези колички или ти ще ги наследиш за твоите деца (според какви са), или ще бъдат подарени на семейство в нужда, или ще бъдат продадени. Не ги мисли толкова много.

Общи условия

Активация на акаунт