С мама не се разбираме

• 8 380
  • 313
  •   1
Отговори
# 240
Умря ти циганката и на тебе.
Аман, аман от тез тийнове - горещата тема, горещият картоф на седмицата. Първо си подмятаха един 16 годишен, сакън някой да не се набута с него, сега някаква лигла им се подмотава.
Майки. За пример!

# 241
  • София
Истината е, че след като 16 години са зачитани всички нужди на момичето и е било център на внимание, то няма начин в първата година на бебето това да продължи.
Нека всяка си припомни каква въртележка е, колко не се спи и за какво има време.......

Защо се внушава на авторката, че е онеправданата жертва на бебето, не мога да разбера?

# 242
  • София
Не е жертва, побояла е.

# 243
Трудно е с бебе, но и да си тийн е трудно. И аз съм се чувствала неразбрана от нашите, а не са нито разведени, нито никви. Свестни хора са, много ги обичам сега.
Но като ученичка, не винаги са намирали подход към мен, еле майка ми. Не забравяйте, че е родила на 20, и е станала самотна майка.

# 244
Остави количките и столчетата за кола настрани и се вгледай в себе си - защо си толкова гневна?
Това бебе ти бърка в здравето поради една-единствена причина - показва ти, че ти самата си вече голяма. Страх те е да пораснеш.
Мисля,че за възрастта си съм пораснала. И ако ме беше страх да порасна, то нямаше да говоря как след има-няма 2г ще заживея сама.
Ама, моля ти се. 10 годишната ми дъщеря мисли много по-зряло от теб. Изобщо не си пораснала. Майка ти само с 3 години по-голяма от теб вече е имала бебе, а ти си седнала да броиш придобивките на едно бебе...

# 245
Имах нерви да прочета само първите няколко страници...Много злоба се изля, даже се установи и първопричината за проблема, че  боят на авторката е малко...Много родителски дефицити!
До авторката, трудно е да си дете на разведени родители, особено на такива, които не притежават зрелостта да са родители изобщо! Втория брак, второто дете, не са причина да пренебрегваш първото дете от предишен брак или поне на теория, в реалния живот се случва често.  Ти скоро ще излезеш от дома, така че мисли за бъдещето, не се ядосвай за неща, които не можеш да промениш!
П.С. Не е задължение на по-големите деца да гледат малките! Задължение на родителите е да си отглеждат децата!

# 246
Аз не разбрах как наличието на Х брой колички и тротинетки влияе върху отношенията майка-дъщеря? Разглезеното едногодишно бебе беше посочено като причина за неразбирателството.
И второ. Авторката мисли за самостоятелно живеене съвсем скоро. Това включва ли самоиздържане или планът е друг?

# 247
  • София
Наистина е добре да се прочетат всички постове на автора, а не да се съставя мнение само от първия.

Тук имаме 16 години отглеждане приоритетно на момичето- обгрижвано  и от мама, и от баба.
Цялото внимание на света- върху нея.
И тя не само не го отрича- сама написа, че до миналата година, до раждането на бебето, всичко в отношението с майка й, е било наред.

Проблемът идва с изместването на фокуса върху новороденото, с това, че грижите за него не позволяват принцесата на мама да бъде в центъра на вниманието.

Не е нормално такава буйна ревност, та чак и омраза да тресе човек, който догодина ще е пълнолетен!
Такива реакции са нормални за дете на 5-6 години.
Затова се чудя, кому е от полза да се ожалва момичето, вместо да й се помогне да започне да мисли зряло за възрастта си!?

# 248
Още от заглавието, още от първия пост става ясно, че проблемът е отношението на майката! Кой как ще се издържа след време е въпрос по-скоро в сферата на заяждане, от колкото на поставения проблем. Момичето е на  17, вероятно ученичка, нейно задължение е да си гледа ученето. Колкото до количките, ако тя е получавала друго отношение по въпроса с играчките когато е била малка, нали не се очаква да не си зададе въпроса : Защо за мен беше така, а сега е иначе?

# 249
   Майката отглеждала бебе. То и отнемало цялото време. Горканката тя, нямала време да се попремие от грижи. Приказки под шипковия храст. Бебето не изисква и не се нуждае от поглед постоянно вперен в него, тичане 24/7 подире му и постоянно обгрижване (освен ако не е тежко болно ). Ако майката има желание, ще намери време да поговори, погушка и поглези и голямата си дъщеря. Но тя не е свикнала да гледа малки деца, първото е отгледано от баба си. И сега и идва нагорно, че трябва да върти сама и домакинство, и грижи за бебето. А дъщеря и, ако ще и на 117 да е, пак ще има нужда да сподели с нея. Жал ми е за момичето. Вместо обич, получава материални неща и това трябва да и е достатъчно.

# 250
Другото отношение, което е получавала е в сферата на догадките и на въображението на потребителите. Нейните отговори са леко различни. Елементарното обяснение е, че продуктите на бебешкия пазар сега и преди 16 години не са еднакви. Доходите им предполагам също. Мисленето ба една майка, родила на 20 също е различно....

# 251
Нормално е, толкова и колкото възрастни хора да ревнуват и да се борят за внимание.
Тънкият момент не е във фокуса, а в разфокусирането и баланса. Майки  и дъщери изначално са в конкурентни отношения, нишката е тънка и лесно се къса Simple Smile

# 252
На 17 години колко да си възрастен? Толкова, че намаш право да гласуваш, толкова че още не си приключил с развитието, толкова, че си зависим от родители, толкова, че имаш нужда от обич! На 17 момичетата /казвам от опит/ имат нужда от майка, с която да споделят и да е до тях, всичко на тази възраст е много емоционално!

# 253
Айде най-накрая някоя да вземе да осинови това 17 годишно (сигурно скоро 18) момиче и да се приключва с драмата.

Аз поемам грижата да пращам 100те смешни лева всеки месец, които баща ѝ дава за отглеждането ѝ, за да съм чичото, който най-много обича.

# 254
Достатъчно възрастен си, за да не пишеш по форуми, че МРАЗИШ майка си, понеже не качва снимки с теб в социалните мрежи например.

Общи условия

Активация на акаунт