С мама не се разбираме

• 8 386
  • 313
  •   1
Отговори
# 75
Каква е целта на темата? Да атакуваме майка ти във фейсбук и да ѝ се накараме, че преди 17 години е нямала пари, понеже е била 20 годишна самотна майка, да ти купи 2 колички ИЛИ да ти пратим пари, за да си купиш едно кабрио за лятото и някой джип за зимата?

# 76
Не, нещата му не са закупени с мои пари😂 А с техни общи пари.
Изненадана съм от злобата, с която реагират порастнали хора..
Навярно някои не са ме разбрали или съм се изразила грешно. Имах предвид, че като се случи да се прибера с кофти настроение не съм получавала един приятелски разговор от нея. Разбира се, обръща ми внимание от време на време, но ново дете не е основателно оправдание.
Относно нещата, с които той разполага от толкова малък - аз не съм израстнала с “много неща”.. Майка ми, до може би четири годинки докато направя, беше безработна.. Живеем с баба и дядо. Повече баба ме гледаше тогава, а майка ми тогава още й се живееше.. но щом е станала майка на 20 мисля, че е била наясно какво ще трябва да прави. В момента мога да кажа, че живеем доста по-добре от преди.
Стипендията ми не е малка и като ги съберете за една учебна година (9м) са ми достатъчни да си купувам дрехи или каквото искам. Майка ми ПОНЯКОГА дава пари, като тя купува обувки, а аз само дрехи. Но дори обувки за 600лв да ми купи - за мен са си обувки. Да, имам нов модел телефон, това онова.. Но не мисля, че материалното е толкова значително. По значително е пренебрежителното й отношение,според мен.
Дразня се,че аз не съм израстнала толкова глезена и с толкова пари, колкото го гледат него в момента.
Не съм много наясно с количките му, но има една с два коша - един зимен и летен. Отделно още една количка, защото е с Мики Маус🙄
Има си и две седалки за кола, за колите на двамата родители.
Някъде мисля, че видях, че пише за издръжката - 150 лв. Ами моята до преди 2г беше 80 лв.
Преди година майка ми откри моя сметка, от която не вземам пари. Баща ми увеличи месечната вноската на 100лв и тези пари се има предвид, че са за бъдещето ми.
Благодаря на всички хора, които отделиха време да оставят коментар по темата.❤
Момиче, времената се променят, сама казваш че сега живеете по добре. Не се сърди на майкати че някога е нямала. От това което казваш няма нищо излишно бебето. Някога преди 17 години нямаше столчета за кола и количките бяха други. Опитай се да разбереш майка си и се радвай на това което имаш. Защото може и без нов модел телефон нали?

# 77
Ревнуваш от бебе, не ми се мисли, като си хванеш гадже......
Гаджето мисля, че няма общо със семейството🙂

# 78
  • София
Има ли тук шизофренна съпоставка на профили или така ми се струва?

# 79
  • София
Djaky като гледам какво купуват на бебето, оставам с впечатлението, че майката взима от тази издръжка на авторката.Нека авторката ме поправя ако греша
Вики, ти да не си расла без играчки, кукли и куп още щуротии, които са заминавали в боклука за отрицателно време? Защо толкова бързо забравяте как са ви задоволявали всяка прищявка като малки, че и като не толкова малки?
Издръжката в България, имаш ли идея колко е?
Нямаш, затова пишеш глупости.
Освен това, "издръжка", означава да ти осигурят храна, дрехи, подслон и възможност да ходиш на училище.
Всичко друго са екстри, от които авторката призна, че не е лишавана и до ден днешен.
Така че, хайде малко охлади възмущението си, престани да гледаш в паницата на тези, които си изкарват парите, и се сети, че нищо не ти се полага даром.

# 80
Има ли тук шизофренна съпоставка на профили или така ми се струва?
Сериозно ли?
Към авторката: нищо не отговори относно възможността да поживееш един месец при добрия и загрижен татко, който ти праща 100 лв. месечко, което дори е под минимума в България.

# 81
Остави количките и столчетата за кола настрани и се вгледай в себе си - защо си толкова гневна?
Това бебе ти бърка в здравето поради една-единствена причина - показва ти, че ти самата си вече голяма. Страх те е да пораснеш.

# 82
Каква е целта на темата? Да атакуваме майка ти във фейсбук и да ѝ се накараме, че преди 17 години е нямала пари, понеже е била 20 годишна самотна майка, да ти купи 2 колички ИЛИ да ти пратим пари, за да си купиш едно кабрио за лятото и някой джип за зимата?
Целта на темата, която пуснах, е да видя как мислят хората погледнали историята отстрани

# 83
Истината е че никога в семейството ми не сме имали големи възможности. Именно заради това на 16 поработих за малко. Както и написах всъщност. Наистина сега имам скъп телефон, но това е благодарение на изкарани от мен пари.

# 84
Все още ми е странно как не можеш да разбереш, че БЕБЕТО има нужда от грижи и не може да направи НИЩО само. Не може да се преоблече, не може да си сготви и да се нахрани, да почисти след себе си. Сигурно още не може да върви и говори. Бебето в момента има нужда от любов и грижи. Ти твоите си си ги получила и все още ги получаваш.

БЕБЕТАТА са такива - всички, до едно!

Не знам от къде се намериха майки в този форум да разказват, че заслужаваш точно толкова грижи, колкото едно бебе. Joy Светът е полудял.

# 85
Ах, това Вики ми оправи деня. Чак ми е непонятно какво толкова ѝ се обяснявате.
А пък авторката и до 10 не е дорасла, може би към 4-5 е зациклила. Сега на облак, после на земята ...

# 86
Мдаааа, не било важно материалното ама само за него говориш и по него сравняваш. Имаш нов модел телефон ама се цупиш що бебето имало две кошчета за кола и разполагало с "толкова много неща". 

Ти, всъщност сама си го казваш

Цитат
Дразня се,че аз не съм израстнала толкова глезена и с толкова пари, колкото го гледат него в момента. 

Разбрахме, че явно и с малкото, което са имали вашите преди, пак са успели да те разглезят до небесата, че в момента трън в очите да са ти придобивките на едногодишно бебе.

# 87
В предвид възрастта ти не виждам никаква драма в случая, защото скоро ще си самостоятелна, ще си имаш приятел и ще градиш свой си живот. Обаче това за бягството в чужбина не ми хареса. Мислиш, че като отидеш да миеш чинии там или да си сервитьорка примерно си постигнала нещо голямо, но всъщност това си е най-ниското ниво.

Няма причина да си разваляш отношенията с майка ти, ако те имат възможност да ти помагат да запишеш нещо да учиш. За мен това е несериозно което искаш да правиш и показва незрялост и детско мислене.
Говоря да отидеш в чужбина скоро след като станеш пълнолетна.

Разбирам и причините да ревнуваш и да се чувстваш ощетена, но това е най-нормалното нещо като се появи друго дете, то да получава повече внимание от колкото порасналото. Вече си доста голяма обаче и трябва да ги осъзнаваш тези неща. Насочи мислите към това какво искаш да постигнеш в живота, какво би искала да работиш, да се занимаваш. Постави си някаква цел и я преследвай и се развивай.

Разбира се ако това ти е мечтата да отидеш да миеш чинии в чужбина или да си някаква продавачка и това ще те направи щастлива, тогава действай, желая ти успех ! Flowers Four Leaf Clover

# 88
  • София
Тя ревнува майка си. А майката има нужда да бъде щастлива.
Че не получаваш пая внимание е естествения ход на живота. До година, две, три, ти няма да се сещаш за нея, а ще си гониш свои неща и любови. Порасни.

# 89
Остави количките и столчетата за кола настрани и се вгледай в себе си - защо си толкова гневна?
Това бебе ти бърка в здравето поради една-единствена причина - показва ти, че ти самата си вече голяма. Страх те е да пораснеш.
Мисля,че за възрастта си съм пораснала. И ако ме беше страх да порасна, то нямаше да говоря как след има-няма 2г ще заживея сама.

Общи условия

Активация на акаунт