Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 186 489
  • 1 692
  •   3
Отговори
# 1 515
Не съм запозната с тези тестове, ние правихме Вижън.
Там не пише ли положителен или отрицателен резултат?
Ако е завишен риска пише ли колко е?
Не. Пише единствено нисък или висок риск.

# 1 516
Не съм запозната с тези тестове, ние правихме Вижън.
Там не пише ли положителен или отрицателен резултат?
Ако е завишен риска пише ли колко е?
Не. Пише единствено нисък или висок риск.

Нисък риск значи отрицателен, а висок - положителен. Това ми обясниха на мен за теста.

# 1 517
Високият риск не означава, че задължително има проблем. Може например да има плацентарен мозаицизъм и плацентата да има грешката, а бебето не. Затова само с амниоцентеза може да се разбере със сигурност

# 1 518
  • Sofia
Момичета, спрели сме се на nifty pro, но моя АГ препоръчва да не се прави преди 12г.с., за най-голяма достоверност. На мен обаче ми се струва късно и не знам как ще изчакам до тогава. Вие в коя г.с. правихте вашите?
Първия път правих НИПТ в 19гс! Просто така се стекоха обстоятелствата - на втория БХС излезе висок риск за Даун, впоследствие направих 3 ФМ при трима различни специалисти и оттам и закъснението.

Втория път не чаках дори и първия БХС и направих НИПТ в 11+0 гс, с идеята да мога да хвана сроковете за хорионбиопсия, а не да трябва да чакам за амниоцентеза. Защото ако се наложи прекъсване, по-добре да се случи във възможно най-ранен етап.
В същото време не исках да е преди 11гс, за да не рискувам да извлекат много ниска фетална фракция, което щеше да наложи повторно взимане на кръв, повторно изследване, което отнема време и пак рискувах да изпусна сроковете за хорионбиопсията.

# 1 519
Здравейте за тези който са правили теста в терапията варна след колко дена ви излезе теста?

# 1 520
  • Варна
Здравейте за тези който са правили теста в терапията варна след колко дена ви излезе теста?
След около седмица имаше готов резултат при мен.

# 1 521
  • 🌊
Някой, който е правил теста в Терапията, може ли да сподели как изглеждат резултатите? Намерих подробната брошура (на който му е интересно, линк), но там няма примери.

# 1 522
Здравейте, искам за споделя моя опит с теста Veracity понеже не видях особено много информация преди да си го направя.

В момента има намаление на цената, но и като цяло е сред най-евтините на пазара. Рекламират се като официален дистрибутор на теста и изпращат директно към лабораторията в Кипър.

Ние минахме на първата фетална морфология и ни казаха, че всичко изглежда наред, но ако искаме може да си направим за наше спокойствие. Решихме все пак да го направим в средата на 14 г.с.

Тестът се заявява онлайн понеже им е необходим комплекта за изследването в лабораторията, в която ще ви е най-удобно да си го направите. На място ми помогнаха да попълня бланката с информация за мен и бебето, както и информирано съгласие.

Взеха ми кръв в четвъртък и каза, че теста ще пътува още същия ден понеже пробите не се изпращат в петък. Резултата излиза до 10 работни дни, а при мен излезе за 9 дни.

Дават ти потребителско име и парола и може да провериш резултати като са готови, на български, както и да си свалиш pdf с резултатите на английски.

Скрит текст:

# 1 523
Благодаря ти Blush

И моите са така но са на английски и долу няма никой споменат от Сектор "Молекулярна Генетика".
Но при мен резултатът е сега, от декември.

Абсолютно същият е и моят, на английски
Само дето няма У хромозома 😀😃🙂
Здравейте.А като няма Y хромозома означава че е момиче нали.Поне на мен така ми пише че не е открита.А никъде другаде не виждам да пише пола,а имахме такава опция като пускахме теста.

# 1 524
Доколкото помня пола го определяха като се търси наличието на Y.
XX - липса на Y хромозома е женски пол.
XY - открита Y хромозома е мъжки пол.
Щом и всичко при половите аномалии/синдроми XO, XXX, XXY и XYY е нисък риск.

# 1 525
Благодаря ти Blush

И моите са така но са на английски и долу няма никой споменат от Сектор "Молекулярна Генетика".
Но при мен резултатът е сега, от декември.

Абсолютно същият е и моят, на английски
Само дето няма У хромозома 😀😃🙂
Здравейте.А като няма Y хромозома означава че е момиче нали.Поне на мен така ми пише че не е открита.А никъде другаде не виждам да пише пола,а имахме такава опция като пускахме теста.

Точно така, момиче!
Няма У хромозома

# 1 526
Здравейте. Тези от вас правили Niptify в CellGenetics скоро - за колко време станаха резултатите ?

# 1 527
Правих м. Март 2025, пуснах в петък и на другия петък около 12часа на обяд ми изпратиха резултатите на мейл.

Здравейте. Тези от вас правили Niptify в CellGenetics скоро - за колко време станаха резултатите ?

# 1 528
При мен за 5 работни дни точно бяха станали

# 1 529
Пуснат в понеделник - резултатите следобед на следващия понеделник ми ги пратиха по мейл и ми звъннаха.

Общи условия

Активация на акаунт