Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 185 945
  • 1 683
  •   2
Отговори
# 1 620
Здравейте, момичета! Не съм чела всичко назад, така че извинете, ако вече е ставало дума.
Някой има ли впечатления от VERAgene и/или VERACITY? Или PANORAMA е по-добър вариант?

Още ми е рано, но вече започнах да събирам нужната информация. С моя АГ още не съм се консултирала, тя каза, че на следващата ни среща ще обсъдим всички необходими изследвания. Но ми се иска да съм подготвена и, ако се наложи, да имам готови въпроси

# 1 621
  • София
Аз бях с VERAgene. По мнение на лекарката е по-изчерпателен от VERACITY. Аз го направих в Бодимед. Отне им около 20 работни дни. Накрая ми забравиха резултата и щях да се побъркам меко казано. Както и да е, доволна съм. На онзи етап аз лично го направих доста късно и резултата излезна доста късно. Не знам какво точно Ви интересува?

# 1 622
Честно казано, още не съм много навътре в темата, засега просто разглеждам какви варианти има при нас в града. После вече ще се запозная по-подробно според това, което излиза като опции. Благодаря за мнението!

# 1 623
  • София
Ако нещо се сетите ми пишете. Мисля, че все още пазя теста някъде из архивите. Той е доста обемен.

# 1 624
  • София
Аз правих Панорама. Честно казано не виждам почти никаква разлика между различните тестове, дали ще го направиш в 9 или 10 седмица и дали ще го изпратят в Германия или САЩ няма кой знае какво значение. Навсякъде предлагат второ вземане на проба, ако има проблем с първата или консултация с генетик, ако има съмнения.

# 1 625
Аз правих veracity в Синево. Доволна съм и резултатът излезе точно когато ми казаха, че ще излезе в лабораторията, също не съм се връщала за повторна проба, но аз правих в 13г.с и фракцията беше добра.
След това, което изчетох за тестовете стигнах до заключението, че са на един и същи принцип, разликите са локацията на лабораторията и разбира се избрания пакет(както и цената, която също се сформира от изброените неща, както и от това дали има посредник, който също има комисионна).
Аз бях избрала пълния пакет и за щастие всичко беше наред. Пожелавам го и на вас, който и да изберете.

# 1 626
Здравейте. Правих nifty pro, резултата излезе на 7-мия работен ден, всичко е наред. Мога ли изцяло да се доверя на тяхната прогноза за пола? Има ли случай с объркан пол от пренатален тест?

# 1 627
Много рядко може да има грешка, примерно да са разменили пробите, но е наистина доста рядко

# 1 628
То май пол най-трудно могат да го сбъркат, ако изследват правилната проба (не е разменена с на друга жена). Проверяват наличие на Y хромозома - ако се засече такава ще си е момченце, защото жените нямат Y. Освен ако и те нямат някаква генетична мутация, което ще значи, че май има някакъв хермофродитизъм, ама и за това не съм много веща, а и не знам колко въобще се среща.
Ако не открият Y във фракцията, то бебенцето си е момиче. Нямат май какво толкова да сбъркат в изследването освен да разменят пробата.

Аз бях много убедена, че ще е момиче - пренаталният ми излезе докато чаках в коридора пред кабинета и видях BOY, мислих си, че има грешка Joy след няколко минути влязох, гледа ме АГ на ехографа и ми каза "сигурно вече знаеш пола от пренаталния". И ми фокусира на екрана половите му органи и каза, че е много рано да се каже ехографски, но на 99% е момче, то щом и аз успях да разпозная какво виждам. Той не го беше виждал пренаталния, защото не му го пращат, а просто му казах, че пише, че всичко е наред. Пак не вярвах, че е момче и след няколко дни на феталната докторът каза "искаш ли да знаеш пол? момченце се заформя". И така до втората фетална, когато ми направиха и 4Д на тестисите му и имах вече видимо доказателство. Joy

# 1 629
То май пол най-трудно могат да го сбъркат, ако изследват правилната проба (не е разменена с на друга жена). Проверяват наличие на Y хромозома - ако се засече такава ще си е момченце, защото жените нямат Y. Освен ако и те нямат някаква генетична мутация, което ще значи, че май има някакъв хермофродитизъм, ама и за това не съм много веща, а и не знам колко въобще се среща.
Ако не открият Y във фракцията, то бебенцето си е момиче. Нямат май какво толкова да сбъркат в изследването освен да разменят пробата.

Аз бях много убедена, че ще е момиче - пренаталният ми излезе докато чаках в коридора пред кабинета и видях BOY, мислих си, че има грешка Joy след няколко минути влязох, гледа ме АГ на ехографа и ми каза "сигурно вече знаеш пола от пренаталния". И ми фокусира на екрана половите му органи и каза, че е много рано да се каже ехографски, но на 99% е момче, то щом и аз успях да разпозная какво виждам. Той не го беше виждал пренаталния, защото не му го пращат, а просто му казах, че пише, че всичко е наред. Пак не вярвах, че е момче и след няколко дни на феталната докторът каза "искаш ли да знаеш пол? момченце се заформя". И така до втората фетална, когато ми направиха и 4Д на тестисите му и имах вече видимо доказателство. Joy
И моя тест излезе точно преди феталната в 12г.с, но аз не казах. Доктора каза 70% е моето предположение. После му показах и каза, че и той греши понякога 😁 за това питах, малко ме объркаха Grinning

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 15:21 от Moni442

# 1 630
Аз на моя пренатален можех да се доверя до 99.8%, толкова беше гаранцията.  За останалите 0.2% бях на ФМ и ранен БХС. И при трите може да стане грешка, затова се прави оценка на комбиниран риск. Може да потърсите из темата, имаше случай наскоро където Геника и техния тест бяха объркали пола, следователно и целия тест на жената, но за щастие всичко беше наред.

Здравейте. Правих nifty pro, резултата излезе на 7-мия работен ден, всичко е наред. Мога ли изцяло да се доверя на тяхната прогноза за пола? Има ли случай с объркан пол от пренатален тест?

# 1 631
Аз на моя пренатален можех да се доверя до 99.8%, толкова беше гаранцията.  За останалите 0.2% бях на ФМ и ранен БХС. И при трите може да стане грешка, затова се прави оценка на комбиниран риск. Може да потърсите из темата, имаше случай наскоро където Геника и техния тест бяха объркали пола, следователно и целия тест на жената, но за щастие всичко беше наред.

Да,четох за това, моята проба не е сгрешена, поне всички лични данни са моите и на документа и по телефона когато ми звъннаха.
При мен за пол са 99.53%
Като цяло няма никакво значение, просто ме объркаха с предположения и реших да попитам и тук Simple Smile

# 1 632
Аз правих NiftyPro и полът си е такъв, какъвто го бяха определили.
Лекарката на първата ФМ ме подведе за пола и мен по същия начин.

# 1 633
Здравейте, нова съм в това. И затова ви пиша - имате ли впечатления от Nipt на Cellgenetics?
И понеже май съм тотално откачила (с бебе и бременна с 2ро), може ли някои да даде съвет за 2 различни изследвания- едното да пратим в Германия, а другото в САЩ. Искаме да пуснем 2 пренатални, нов различни лаборатории.
Та..отворена съм за помощ Simple Smile

# 1 634
Аз правих Niptyfy на Cell Genetics, взеха ми проба в понеделник - следващия понеделник ми изпратиха резултати по мейл и ми звъннаха. Принципно изследват доста неща, но в резултатите пишат основните мутации с LOW/HIGH RISK, отдолу като коментар изписват, че не се открити други случайни находки. Представителката им ми каза, че ако на някое от другите неща, които изследват е открито нещо, то ще го пише в коментара като забележка отдолу. В най-добрият случай просто, че няма нищо открито. Ние се спряхме на тях, защото после и стволови клетки решихме да запазим към тяхната банка - Cells4Life. Със сертификата на клетките имахме забавяне от повече от месец, но се оказа, че са имали технически проблем със системта и не са можели да отразят сертификата.

Общи условия

Активация на акаунт