СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 943
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 1 275
  • София
Аз знам само два реда от нея:
...Френската гимназия,
Господ нея пази я...
Или нещо такова. Joy
Айде кажете нещо друго или да ви пусна мъжа ми той да се аргументира защо не иска и кой какво му е разказвал. Joy

# 1 276
Скрит текст:
Идвам да се изфукам Stuck Out Tongue Closed Eyes Този път албумите на децата наистина са станали върховни. Много се радвам, че ще им остане красив спомен и съм благодарна на още 3-4 майки, които не се отказаха да се борим с мрънкането на родителите в името на децата.
Скрит текст:
Виждам Пушкин на обложката.
Бихте ли споделила коя паралелка е   (вероятно 133-то) Simple Smile?
Има ли значение паралелката и какво?

Благодаря за отговора!

# 1 277
  • софия
Моля, заповядай пак.

# 1 278
  • София
Резервен вариант с 33 точки по-малко от бала ни достатъчно резервен ли е??

И аз се присъединявам към това питане, с доуточнение от моя страна, че балът е по-нисък спрямо миналогодишния. Предполагам и при Хепи е така.
Не съм подавала още. Ще го свършим уикенда. За служебните бележки - при нас ги издадоха само за дета, кандидатстващи в училищата към МК и професионални гимназии. Може би до миналата година точките от НВО не ги е имало в Свидетелството и затова са издавали такива бележки? Дидева хелп - така ли е и трябват ли ни сега?

# 1 279
Моята щерка съвсем се обърка. Принципно искаше втора  английска, но е с висок бал и всички я убеждават да пробва и в немската, и в испанската. Дразня се. Испанската ни е много неудобна. А немски не е учила никога. А 73-то ни е по-удобно, ако е за немски. Първа английска сме не, баща ѝ не иска във френската, пък аз нямам нищо против. Снобария ли е или желание за по-добра среда? Пффф, май се отказа малката от НПМГ, а си е точно за там.

Извинете, мога ли да Ви питам за посоката на разсъжденията. Според Вас каква е разликата между I и II - ра АЕГ? И защо едната е ок, а другата - не? И френската е проблем заради езика или?
Първа не искаме, чуваме лоши работи за нея. Дали са истина, не знам. Още по мое време беше прехвалена. А и ни е по-далеч. Детето ми има и други сериозни времеемки интереси и времето за път е фактор с голяма тежест.
За френската - мъжът ми е против, но заради лошата слава на средата там, не езикът е проблем, ние даже искаме френски. Аз нямам нищо особено против.
В крайна сметка водещо ще е желанието на детето, а не предразсъдъците на родителите му.
Точно това щях да кажа. Всички тези гимназии са еднакво...незадоволителни, ако питате мен, но просто са си част от системата. Все пак заради постройката на класирането в тях попадат по-упоритите и способни деца и това формира среда, което е най-важно в случая. Средата във френската си е чудесна, както във всяко едно от тези училища и си има своите негативи, пак както във всяко едно от тези училища, подчинени на днешните нрави, алкохол, цигари, чалга и т.н.
Чухме, говори се, ЕЖК...За Първа АЕГ открай време се говори колко е наркоманска, което се оказаха пълни глупости, синът ми я завърши преди две години. Между Първа и Втора няма никаква особена жизнеутвърждаваща разлика. И на двете места детето ще си намери нови приятели, преживявания и ще си каже - добре, че попаднах тук. Това важи и за френска, немска, испанска и т.н. Дефенирайте ми с какво средатата във френската е по-различна от тази в английската или испанската и как се мери? Така че с добър бал наистина е по-важно да се види локацията, 5 години по две пътувания, материална база (новите сгради на АЕГ-тата) и подобни фактори.
И ще се съглася с вас, че действително най-важно е желанието на детето.
Успех!

# 1 280
                        Дай координати на фотографа на ЛС !Ще ми трябва следващата година.Албумите са оргинални и са най-доброто ,от това което съм виждала до сега.
                          ПП.Извинявам се на Звънче и тя си знае защо!  Yum

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 12:53 от Didia

# 1 281
  • София
...Френската гимназия,
Господ нея пази я...
Или нещо такова. Joy
"С нея нежна е нощта,
ще сгреша"
Stuck Out Tongue Winking Eye
И едва ли говори за френската граматика.

# 1 282
  • София
...Френската гимназия,
Господ нея пази я...
Или нещо такова. Joy
"С нея нежна е нощта,
ще сгреша"
Stuck Out Tongue Winking Eye
И едва ли говори за френската граматика.
Айде, стига, че ще развалим плановете на момчетата за ФЕГ, пък имам едни обещани неща... Joy
И аз познавам няколко грацилни девойки във ФЕГ. Ми, радост за окото са, няма какво да си кривя душата! Heart Eyes

# 1 283
  • софия
Моята щерка съвсем се обърка. Принципно искаше втора  английска, но е с висок бал и всички я убеждават да пробва и в немската, и в испанската. Дразня се. Испанската ни е много неудобна. А немски не е учила никога. А 73-то ни е по-удобно, ако е за немски. Първа английска сме не, баща ѝ не иска във френската, пък аз нямам нищо против. Снобария ли е или желание за по-добра среда? Пффф, май се отказа малката от НПМГ, а си е точно за там.

Извинете, мога ли да Ви питам за посоката на разсъжденията. Според Вас каква е разликата между I и II - ра АЕГ? И защо едната е ок, а другата - не? И френската е проблем заради езика или?
Единственото важно е детето да иска да учи съответния език. Високият бал ще се пропилее...... ужасТ

# 1 284
  • София
И аз това казвам.

# 1 285
Моят син също току що ме пита за немската, бил чул че е хубаво училище...без думи съм. Повече никога няма да коментирам никое училище, не желая да съм част от тази вихрещи се легенди и да обърквам хората.

# 1 286
Подадохме и ние.
Моника си въведе желанията, от притиснение й се изпотиха ръцете😀
Промени второто си желание.

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 12:47 от Biserka_a

# 1 287
  • София
Младежът мисли у дома, аз мисля долу на пейките Stuck Out Tongue Winking Eye , докато малкият спи на сянка.
Голямо мислене пада.

# 1 288
Днес ще я водя на очен лекар, да видим има ли поражения след дистанционното обучение.
Вашите деца/тези, които са по градовете/ с какво ще занимават лятото?
И ние сега си идваме от очен. Моята кокона е с миопия и за съжаление, диоптърът много бързо расте.
Поръчахме новите очила, но ни препоръчаха лещи, за да не качва толкова бързо диоптър. Ще мислим дали да не сложим наесен за училище.

Моето момиче също има ежедневни тренировки, както и снимки за състезание (дистанционно).
Другата седмица заминава на морето при баба си, където има няколко приятелки. Ще чете книги, ще ходи на плаж и ще се шляе с тях, а там съм я записала и на тенис.  И така до евентуалната ни почивка през август и после до есента.
Ще я оставя утре на спокойствие сама да си попълни желанията. Само ще ги огледаме и пускаме.

# 1 289
Момичета имам един въпрос. Синът ми иска в електротехникум- да питам може ли като завърши да кандидатства право или медицина или нещо подобно.

Имам приятелско дете със завършено спортно училище, а сега завършва медицина.
Така че отговорът е: Всичко може.
Само дето бъдещето може да се окаже различно от миналото. Ще разберем след две години.

Общи условия

Активация на акаунт