За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 83

• 30 339
  • 906
  •   1
Отговори
# 825
Крусти трябва да е.
Много благодаря. Няма да слагам судокрема. Притесних се и аз да не е нещо друго, че храна сменяхме, ака веднъж на 3 дни и сега и това гледам...

# 826
Да, разбирам. В началото е малко паника, особено с първо дете. После като дойде и бебешкото акне - пак чуденка. Аз се бях филмирала, че едната кост от гръдния кош стърчи повече от другата. Чак в спешното исках да ходим. Добре, че мъжът ми ме успокоява за такива дреболии Joy

# 827
  • Плевен
Крусти трябва да е. И нашето имаше по веждите, ушите. Така жълтеят и аз се бях притеснила, тъй като не очаквах и там да излизат. Може и с кокосово масло да се намажат да омекнат. Судокрем не бих ползвала върху лицето - има цинк вътре, който изсушава кожата.

Габитоо, защо трябва да подпирате главата? Не го разбирам тоя въпрос. До една годинка не им трябва възглавница. Естествено като я вземате на ръце се подпира главичката и врата, защото не са укрепнали мускулите на врата. Аз късно разбрах, но 1ят месец не смеех да я сложа по корем, а можело още от ден първи за по малко. Главата ще започне да си я изправя постепенно с постепенното укрепване на мускулите. По корем най-лесно се тренират.

Добро утро Simple Smile
Приемате ли нови участници в групата?
По челото и веждите на бебето има някакви жълти люспи. Педиатърката каза да мажем със судокрем... Предвид обаче неадекватна реакция по други въпроси не съм сигурна, че трябва да я слушам. Та, бихте ли погледнали

И знаете ли педиатър дали се сменя като личен лекар -юни и декември?
Крусти трябва да е. И нашето имаше по веждите, ушите. Така жълтеят и аз се бях притеснила, тъй като не очаквах и там да излизат. Може и с кокосово масло да се намажат да омекнат. Судокрем не бих ползвала върху лицето - има цинк вътре, който изсушава кожата.

Габитоо, защо трябва да подпирате главата? Не го разбирам тоя въпрос. До една годинка не им трябва възглавница. Естествено като я вземате на ръце се подпира главичката и врата, защото не са укрепнали мускулите на врата. Аз късно разбрах, но 1ят месец не смеех да я сложа по корем, а можело още от ден първи за по малко. Главата ще започне да си я изправя постепенно с постепенното укрепване на мускулите. По корем най-лесно се тренират.

Добро утро Simple Smile
Приемате ли нови участници в групата?
По челото и веждите на бебето има някакви жълти люспи. Педиатърката каза да мажем със судокрем... Предвид обаче неадекватна реакция по други въпроси не съм сигурна, че трябва да я слушам. Та, бихте ли погледнали

И знаете ли педиатър дали се сменя като личен лекар -юни и декември?
Аз имам впредвид когато лежи да я подпирам

# 828
Здравейте,момичета.Срам не срам че ми е трето дете но ще питам,бебка е на 25дни оставям я по гръбче но не иска да си държи главата изправена а я завърта на ляво или на дясно,трябва ли да я подпирам с нещо или просто е още малка.Благодаря ви.
Пълен абсурд!
Как ще си държи главата изправена като е на 25 дни. Плюс това 10000 пъти по-добре е, че се завърта настрани, ако повърне например, няма да се задави! Естесвено, че не трябва да я подпираш, малко ти е бебенцето!
Плюс това, бебето трябва да се слага и по корем за по 15-20 секунди от начало, за да укрепне вратлето. Чак тогава може да лежи "гледайки нагоре".

# 829
Да, разбирам. В началото е малко паника, особено с първо дете. После като дойде и бебешкото акне - пак чуденка. Аз се бях филмирала, че едната кост от гръдния кош стърчи повече от другата. Чак в спешното исках да ходим. Добре, че мъжът ми ме успокоява за такива дреболии Joy
То някак много се събра, а и като педиатърката не струва всичко идва малко в повече, че проверявам по два пъти. И моя мъж запазва разсъдъка си за момента и ме възпира от обикаляне по лекари Simple Smile

# 830
  • Плевен
Благодаря ви

# 831
Габитоо, няма нужда от подпиране. Оставяйте я да си лежи по гръб и главата на една страна - това са препоръките на СЗО. Хубаво е, че си върти главата. Не трябва да има нищо около бебето, за да не се задуши - възглавници, играчки се махат от кошарата. Оставете детето да се развива със собствения си темп. Не го насилвайте да прави неща, за които не е готово.

Съвети на педиатъра/личен лекар за кърмене и захранване не слушам - минават от едното ухо и излизат през другото. За кърменето си има консултанти. Педиатрите много често със съветите си постигат намаляне на кърмата и бързо минаване на АМ и захранване. Рядко се намират лекари, които са в час по тия теми Simple Smile За захранването има достатъчно различна информация - за методи и кое кога как.

# 832
А това с преварената вода как го правите? Стои си преварена някъде и когато се наложи топвате памуче и чистите?
Тези, които са с Water wipes - от къде ги купувате най-изгодно? В Амазон ми се струват много евтини. И случва ли се да ги ползвате и за лице? Детето много повръща и някой път се налага да имам нещо под ръка, мокри кърпи ще са най-удобното решение.

# 833
Преварявам и в стъклено шишенце, сменям я през 24ч

Тампонче отгоре 2 броя и обръщам шишенцето и са готови мокри

Hugies pure също са хубави и изчистен състав, както и на ДМ лов, но само единия вид са без феноксиетанол
Първите са и по-различни като текстура, късат се.

Могат за лице, разбира се.

Аз оставях за минутки по коремче от втората седмица,тя не плачеше и лесно свикна и заякна.

# 834
Може в шишенце с праскало и така не бъркаш вътре.

# 835
  • Пловдив
Тези, които са с Water wipes - от къде ги купувате най-изгодно? В Амазон ми се струват много евтини. И случва ли се да ги ползвате и за лице?
Сестра ми си ги поръчваше от Амазон, беше доволна. Аз обаче нямах възможност да ходя до офиса на превозвача и започнах да си ги купувам от Бг вносителят им - Макаве ЕООД, като се напише в гугъл им излиза страницата. Там един пакет излиза 6,50 лв някъде, като вземеш общо 9 пакета. Доволна съм много от тях, от раждането на детето ги ползвам, навсякъде съм я бърсала с тях, че и аз съм си бърсала лицето. В момента ми идват скъпички и взех на ДМ Babylove, пак 99% вода, че са 3,60 лв и от тях съм доволна, но са една идея по-сухи от waterwipes, което на мен не ми допада.

# 836
Момичета какъв препарат ползвате за почистване на играчки .

# 837
Здравейте, дъщеря ми е на 9м и вчера много тегаво вървеше храненето. Днес е още по зле, дори вода не пие много.. От сутринта памперсите са едвам едвам мокри, сменила съм я 2 пъти, ама даже и с един можеше да изкара. Раздразнена е много, лапа си ръцете. Не иска да яде нито АМ, нито пюрета, но с 100 зора изяде на обяд 150 гр. И само търси да суче. Бях й оставила 2 кърмения (сутрин и вечер), но нищо освен кърма не иска днес. Да е сукала примерно 100 мл днес, ама имам чувството, че малко като залъгалка й е. Сега й дадох ледче в биберон и се го смуче.. Отдаваме го на зъбите, още няма избили, но и двата венеца са подути и бели. Мажа с дентинокс, но гледам да не е прекалено често на денонощие.
Притеснява ме че няма мокри пелени най вече, доколкото знам това винаги се гледа. А и в тези жеги без течности.... Какво да правя?

# 838
Момичета какъв препарат ползвате за почистване на играчки .

# 839
И на Фрош има пръскало.

Общи условия

Активация на акаунт