СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 89 074
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 705
  • София и там където не се пуши
https://www.facebook.com/groups/526614600815277 ето ви борса от бг мамма създадена, само трябва да се отговори на въпросите, защото в противен случай не одобряваме.

# 706
Духи, и голямата така го кара, но не съм купувала отделно Христоматия.
Четеше каквото си има в учебника.
И сега така ще процедирам.
Вече учебни помагала извън исканите купувам само, ако някой пожелае Joy

# 707
Момичета, здравейте!
След вчерашния шок да видя, че дъщеря ми не е приета в желаното училище, открих, че последното дете е прието със същия като нейния бал. Предполагам, че е отпаднала по следващите критерии, които не помня какви са. Първо им сравняват оценките от НВО, после дипломите, така ли беше?
Смятате ли, че има смисъл да ходя в РУО да проверявам за случайна техническа грешка или да се доверя на системата безапелационно?
Приета е в 7 мо, което предпочете пред останалите с бал 375.5.
И аз се чудя дали да рискува с 3 класиране.
Радвам се за всички деца. Пожелавам на тези, които не са съвсем доволни успех по-нататък.

# 708
Дъщеря ми също не мръдна на второ класиране, остава в това училище, в което беше приета на първо класиране!
Е не е "елитно", но на нея и хареса и каза, че се записва, а колегите ми, също казват, че е хубаво училище, с добра подготовка и спокойна среда, така че ще видим, като започне!Днес я записвам, каза че и писнало и не иска повече да участва в други класирания!
Относно учебниците и аз трябва да попитам, идея си нямам от къде ще ги купувам! Някой от Пловдив, ако знае, моля да ми пише, може и на ЛС!

# 709
Относно учебниците и аз трябва да попитам, идея си нямам от къде ще ги купувам! Някой от Пловдив, ако знае, моля да ми пише, може и на ЛС!
На гарата колелото има 2ра употреба и нови. Или от познати осмокласници... Може и с обща поръчка на класа, има отстъпки. Обаче изчакайте да ви кажат кои точно, че има страшно много издателства...
Миналата година купувах 2 седмици след началото на годината, чак тогава ги обявиха всички учители. Някои училища си имат предварителни списъци. Провери при вас как е.

# 710
  • София
Бети, моля да включиш и нас - момче 133 СУ френски с руски

# 711
Здравейте!
Дали някой може да сподели мнение за английската паралелка на 133 СУ? Интересува ме специално нивото на преподаване на езика, има ли текучество при преподавателите, изучават ли се предмети на английски от девети клас? Намирам информация само за френската паралелка.
Добро е, тук в неделя имаше обсъжадане на на това училище. ОАт тази страница поне в три се говори за него https://www.bg-mamma.com/?topic=1235401.2460
За момиче или момче става въпрос и с какъв бал сте?

Много благодаря, Бендива!
За момиче става въпрос, бал 437,5.
Знам, че гимназията е много добра, с традиции, с добри преподаватели. Интересува ме английският език, обаче, защото първото желание на дъщеря ми беше АЕ+РЕ във 2АЕГ, но не ѝ достигнаха три точки...
Дали английският е на такова добро ниво като в английските гимназии? Или поне на почти такова?
Боря се със себе си дали да рискувам мястото ѝ  в тази паралелка, ако двете английски обявят свободно място АЕ/РЕ на трето класиране. А тя е тъжна, много тъжна Sad

# 712
Нямам какво да пиша, но ви следя, да знаете 😀
Честито на всички, които успяха да се преборят за желаните паралелки на второ класиране.
Късмет и на тези, които ще рискуват с трето.

# 713
Бети, моля да включиш и нас - момче 91 НЕ

# 714
Някой, който е бил приет другаде, но внезапно е решил, че точно тази паралелка е неговата.
Не търсете логика в трето класиране. Могат да се появят всякакви балове.

Но не е ли логично да са с по-нисък бал от моя и ако не успея в СМГ пак да съм с по-висок бал от друг кандидат
Ако мястото е за НЕ е възможно някой от смг с АЕ да се пробва и тогава ще е с по-висок от вашия бал.
Ако мястото е за АЕ и дори да сте първи под чертата може някое дете с бал 497, което не е писало смг изведнъж да го происка, защото примерно приятелите са му там. Случаи много. Трето класиране е шанс, но и риск.

Аз по-скоро говорех за риска да се върна на 4-то класиране пак в училището, в което вече сме били приети

# 715
Същият. Детето с бал 497 знае вече, че много негови приятели са в нег, а то е в АЕГ, вижда мястото и ви измества.
Говорим за малък риск, но все пак го има.

# 716
Има ли отиващи на трето класиране?
Определено има Simple Smile Ние не се класирахме дотук за желаните места от 1во и второ класиране, ще преосмисляме пътя Imp
И ние така...  Драмата продължава, аз съм изтощена.

Е и ние така - Драмата найстина продължава, а и леко паниката ни напада:rage:,ще останели нещо читаво за 3то

# 717
  • София
Момичета, ако искате може да направим списък по училища, който да си сложим на първа страница в следващата тема. Може да ми пращате на лично съобщение информацията, който желае да бъде включен.

момче, 9 ФЕГ, паралелка с ФЕ/АЕ

# 718
Ния започна задължителната литература. Свалих от читанка почти всичко и попрочете разни неща. Хич не й е уау, но щом трябвало, ги чете. Две неща не съм свалила и се чудя (заглавията ги свалих от сайта на мон в раздел учебна програма):
1. Старогръцка митология. Митове за Прометей, за Едип; Троянски митологичен цикъл. - Ако сваля митове и легенди на Кун дали е същото? Но тях май в 5ти клас ги четоха. Какво взехте за вашите деца?
2. Библия. Библейски сюжети за грехопадението, Каин и Авел, Мойсей; за Исус,  за Богородица; откъси от Евангелие от Матей и от Евангелие от Йоан. - същият въпрос. Може да ви звучи ужасно, но вкъщи нямам Библия и не съм много наясно в тази тематика.

1. В пети клас учиха митовете за основните богове (кратката версия), а сега посочените от теб - митът за Едип цар е прелюдия към Антигона, а Троянският цикъл към Илиада. Разбира се, могат да се прочетат и всички останали митове.
2. От библиотеката ми препоръчаха да се чете Библия за деца. Дъщеря ми отказва дори този вариант.

Зачете Антигона, но дори и пролога не мина и каза, че няма да чете подобна глупост, още повече, че докато тръгнат на училище, ще забрави какво е чела. Договорихме се да прочете едно резюме, за да е наясно със сюжета (голяма сапунка, докато ги навържа, пише, че Креон ѝ е чичо, но всъщност не е брат на Едип, а зет, следователно ѝ е свако, т.е. Антигона е сгодена за братовчед си...), а вече в като дойде моментът в училище, ще чете, за да ѝ е прясно при обсъждането художествените похвати на Софокъл.

# 719
  • София
Здравейте!
Дали някой може да сподели мнение за английската паралелка на 133 СУ? Интересува ме специално нивото на преподаване на езика, има ли текучество при преподавателите, изучават ли се предмети на английски от девети клас? Намирам информация само за френската паралелка.
Добро е, тук в неделя имаше обсъжадане на на това училище. ОАт тази страница поне в три се говори за него https://www.bg-mamma.com/?topic=1235401.2460
За момиче или момче става въпрос и с какъв бал сте?

Много благодаря, Бендива!
За момиче става въпрос, бал 437,5.
Знам, че гимназията е много добра, с традиции, с добри преподаватели. Интересува ме английският език, обаче, защото първото желание на дъщеря ми беше АЕ+РЕ във 2АЕГ, но не ѝ достигнаха три точки...
Дали английският е на такова добро ниво като в английските гимназии? Или поне на почти такова?
Боря се със себе си дали да рискувам мястото ѝ  в тази паралелка, ако двете английски обявят свободно място АЕ/РЕ на трето класиране. А тя е тъжна, много тъжна Sad
Моят познат, чиуето дете сега завърши 9 клас е много доволен от училището, от средата, от преподаването. Запиши я, и после виж как са нещата с местата за трето. Три точки не са много. Но знае ли човек?!

Общи условия

Активация на акаунт