НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 135

• 34 757
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
Пуснете на гладно и вижте как ще са.
Нормално ли да се храни преди това и да си пие ли хапчетата?

# 196
Зависи. Ако искате да проверите ефект от хапчетата може да пие хапчета както обикновено- преди изследване така или иначе не се яде, пие се само вода и не се взимат хапчета. Ако искате да проверите как е без хапчета, то мисля, че метформинът се елиминираше напълно от тялото за около 5 дни.
Но всъщност, по-добре такива въпроси да се задават в темата за ИР, там повече хора пият препарати и ще дадат по-адекватни съвети и за лекарства, и за ИР. Simple Smile Тук фокусът е най-вече върху храненето.

# 197
Привет, група! Аз омазах пейзажа. На погребението на моя близка, преди повече от десет дни, хапнах парче питка и жито, и после нещо се отключи в мен, направо е страшно. Сутрин не закусвам, на обяд съм режимна и вечер ме влече към сладки неща. Снощи ядох сладолед и два реда шоколад. Все още стоя на същите килограми, но няма да е за дълго ако така продължавам. Какво ми стана идея нямам. Как да се мотивирам пак? Започнах от вчера отново да пия хром, дано ми помогне да овладея влечението към захарта. От почти две седмици пия капсули с куркума, котешки нокът и черен пипер. Имам чувството, че от тях ми дойде апетит. Вчера се оглеждах в огледалото на един магазин и като изключим корема, се одобрих. Ако и сега се върна в изходна позиция, ще се гръмна.

# 198
  • Балчик
Аз да отчета напредък. Вече съм 81 кг ( започнах 91 на 15.06). Захарта варира от 6.0 до 6.8. Минах на еднократно хранене + кафе с животинска 30% сметана сутрин. Това ми е напълно достатъчно засега, не чувствам глад, леко ми е на стомаха. Интервалното гладуване + 4-5 км вървене ежедневно+20 коремни преси+ комплекс от леки упражнения за стягане на ръцете ме удовлетворяват напълно за момента, като резултат. Искам да регулирам още захарта и ще се върна на двукратното хранене. Минах на еднократно, заради инсулина, но се оказа, че не чувствам глад и ми е доста по-леко.

# 199
Dara888, случвало ми се е, при мен работи да ям няколко дена строго режимно с минимално въглехидрати и без ограничение в количествата. Всеки път като огладнея, а то може да е през час, ям само месо или яйце. След ден-два се оправят нещата. Стани, закуси яйца, макар и обикновено да не закусваш, обядвай режимно, следобед пак яж ако си гладна, вечеря обилно, ако след вечеря си гладна за сладко - пак нещо режимно. Ако искаш пробвай.

# 200
Споко, Дара. На всички ни се е случвало. Просто си припомняй как си се харесала на витрината и искаш още по- добър резултат.
Джема, браво. Мотивираш ме и аз да пробвам еднократно хранене, ама пуста лакомия при мен....

# 201
Благодаря, момичета! Ще опитам, писна ми да постигам някакъв резултат и от лакомия да прецаквам всичко. Просто сега съм решила да се отърва веднъж завинаги от излишните килограми и се уплаших, че си връщам старите навици. Гледам, че в СВА има свински бут на промоция, ще си изпържа от него за вечеря. Месото ме засища най-добре. Отивам да разглеждам кето рецепти, да си припомня, че това хранене също е вкусно и разнообразно. Blush Няма да се предам, ще положа усилия пак да се мотивирам. Flowers Hibiscus
За капак, преди половин час колежка ме попита диета ли спазвам, защото съм намалила доста от килограмите. И ще е жалко пак да стана слонче.

# 202
Dara888, случвало ми се е, при мен работи да ям няколко дена строго режимно с минимално въглехидрати и без ограничение в количествата. Всеки път като огладнея, а то може да е през час, ям само месо или яйце. След ден-два се оправят нещата. Стани, закуси яйца, макар и обикновено да не закусваш, обядвай режимно, следобед пак яж ако си гладна, вечеря обилно, ако след вечеря си гладна за сладко - пак нещо режимно. Ако искаш пробвай.
Това и при мен действа безотказно. Когато не си гладна е много по-малко вероятно да ти се дояде боклук. Направи си режимни храни, които много обичаш и така. Аз много обичам месо и яйца и изобщо не ми е трудно.

# 203
  • Балчик
mariat, мотивацията ми е силна явно. Иначе и аз съм лакомия, щом съм в темата, хихи. Но този път не ми се яде. Четох, че с дълги интервални гладувания нивата на инсулин са ниски, а глад изпитваш точно от високи нива на инсулин и кортизол.

# 204
Като си се нахранила хубаво с месо /яйца/риба +зеленчуци /авокадо/маслини е достатъчно за "десерт" парче черен шоколад. Колкото и да си лаком, не можеш повече да изядеш. И задоволява желанието за сладко.
Също така заквасена сметана/ маскарпоне са подходящи десертозаместители, но след храна.
А разбито с течна сметана маскарпоне и разтопен черен шоколад , с малко орехова/бадемова украса си е направо гурме. Със замразени дребни червени плодове е супер за любителите на сладолед.
И всичките тези удоволствия дори не са отклонения,  а напълно отговарящи на ВМНВХ.
Номера не е да се демонстрира воля, а разумно да се отстъпи за да се засилите по-добре за по-дълго време.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 12:33 от tania6

# 205
Дара, съболезнования. Според мен, и погребението е отключило нещо в емоционален план, дори и подсъзнателно. Яденето на питка отделно.
Марияна, браво за кг, а предполагам и за КЗ Thinking Не помня каква ти беше преди...И аз се чувствам добре с едно хранене, но го правя през ден, а веднъж седмично правя 48 часа фаст. Много добре ми се отразява, особено на втория ден съм като нов човек- няма глад, няма желания за храни, лекичко ми е.
Таня, ти ли правеше сладко без захар? Simple Smile

# 206
Долче,  правя "сладко " само като ми подарят плодове,  но моето е за бърза консумация и е сгъстено с агар-агар.
Агар-агар се смята за нещо, което намалява глад/холестерол /кръвна захар, но при мен е само за сгъстяване, защото се вари.

# 207
А може ли рецепта? Blush

# 208
С удоволствие,  но моите всички рецепти са от най-българските: на око, на вкус, меко или твърдо.
Слагам плодовете със съвсем малко вода и на слаб котлон и като се сварят ги посипвам с агар-агар (на пакетчетата пише за колко течност са) и се вари още 2-3 минути.
Може след това да се добави мед/кленов сироп/агаве за другите.
Признава доброволно,  че някой път е по-гъсто, друг път по-рядко, а около Коледа си играя да добавям стафиди/фурми, орехи (това по идея от конфитюр в магазин, специален коледен).
....
Допълвам
Видях една по-точна рецепта за "конфи от боровинки"
200 г боровинки с малко вода се сваряват на бавен огън и се добавя 3 г пектин, вари се на силен огън още 1 минута.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 15:15 от tania6

# 209
Благодаря Blush Да, обичам ги тези бг пропорции Joy Като "към 1 бурканче мед добавете...", ама то бурканчета с различна вместимост Laughing По консистенцията ще се ориентирам. А как всъщност "измерваш" водата в тенджерата преди да добавиш агар-агар- нали и плодовете пускат сокове? Thinking Или добавяш на око?
Замислила съм за тези дни една "салата" от авокадо, варени яйца, майонеза, кисели краставички и подправки. Sunglasses Чакам да ми дойде вдъхновение, вчера вечерях консерва сардини с добавки Grinning

Общи условия

Активация на акаунт