НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 135

• 34 505
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
Естествено,  че за всеки е различно, но за мен салатата е излишно запълване на стомаха. Подувам се и хич не ми държи сито.
Сега , че има някои с идеи за изяждане на легени салати с цел подобряване на ИР не означава да се втурна да ям нещо, което не е добре за мен. А и отдавна нямам нужда да си запълвам стомаха с нещо.
Намерила съм печелившата за мен стратегия.
По повод печене на месо в буркан точно вчера четох френски сайт,  че било руска (отлична) идея. Дори изгледах няколко клипчета (преведени на френски) за буркани и салами. Ще потърся оригиналите и ще ги споделя.
Тук за готвене в буркани (има картоф в случая)
https://youtu.be/Bif09cy_WvU
Тук салам от пилешко
https://youtu.be/EIrzAlos9ro
Салам със свинско не го намирам, но месото беше сварено много добре, нарязано/накъсано на ситно и натъпкано с малко бульон в пластмасови бутилки от вода (с изрязана стеснена част). Като се стегне в хладилника се разрязва бутилката.

Последна редакция: чт, 13 авг 2020, 12:54 от tania6

# 181
  • Някъде там край морето
Сутринта го натъпках свинското в буркана и след малко ще го инструктирам мъжът ми как да го сготви 😀 че като се върна направо да го почвам. Благодаря за допълнителната информация tania6, явно ще се екпериментира.
За салатите съм съгласна с теб, че всеки има свой начин. Пак казвам, не го налагам като общовалидно правило. Просто за мен така работи по-добре и го споделям за информация и друга гледна точка. Хубавото на режима е, че има голяма свобода всеки да го наглася според предпочитанията и резултатите си. Затова никога не съм можела да спазвам разписани диети с часове, храни и грамажи.

# 182
Бурканът стъклен ли е? Grinning
Чудя се още, не искам да мисля какво ще стане, ако се пукне.Scream Satisfied

# 183
Стъклен е.
Много го мислих и аз първия път, че и тава слагам за всеки случай, а и ако изтече вода при много пълен буркан.
Едно време на село правехме буркани с месо, но варени. Рядко се пукаше някой, но месото си беше годно за ядене.
Във видеото на рускунята тя казва да се огледат бурканите да няма пукнат.
Аз ги правя в голямата фурна. И през ум не му минава да сложа буркани в мини фурна.
Само каймата не иска да стане на русенско варено.

# 184
  • Балчик
Руското месо, варено в буркани е тушёнка, ям я от дете, баба ми приготвяше всяка година, затварят се и съхраняват цяла зима. В Лидл продават такива малки бурканчета, понякога съм купувала.

# 185
Вкъщи вече свикнаха, че се яде почти безвъглехидратно, а който иска други неща - набавя си ги. Мъжът ми се убеди, че без брашно се чувства идеално.

# 186
М да...обаче моите много обичат чорби и манжи Simple Smile
1.месо с грах-мандЖа
2.винен кебап...
3.мусака с тиквички и само 1-2 картофа, за заблуда, на една тава е нищо
4.месо фрикасе-със сметана, не с брашно и мляко
5.месо със зеленчуци-гювеч, без картофи или само с 1-2 , като при мусаката
6.кюфтета със сос
7.дроб с доматен сос, става и на фурна
8.супи правя всякакви, фиде не съм купувала от години, просто слагам доста зеленчуци покрай мръвките, и застройвам с яйце и сметана
9.огретени каквито се сетиш

# 187
  • Пловдив
Айййй...как съм изпуснала заветното "Ж" Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 188
Всъщност като ми кажат - ама как не ядеш брашно и захар, ми то..... какво остава?! Как какво?? Всичко останало, малко ли е?

# 189
Ето видеото за "салам" от свинско, който по-прилича на създърма.
https://youtu.be/7Y9x6Va869A

# 190
Пусни си кръвна захар и инсулин задължително - на гладно. Добре е захарта да е около 5, а инсулина под 10, макар че го пишат с реф.стойност 25 мисля. Високият инсулин води до чувство за постоянен глад и до трупане на килограми. Ако опитомиш инсулина, ще отслабнеш и няма все да си гладна.

Това без да се пие глюкоза ли го правите, просто на гладно?
Завръщам се в темата след дълго откъсване, дъщеря ми е с доказана ИР, а аз с недоказана Smirk

# 191
Рая, ако инсулинът и/или КЗ на гладно са ти високи, няма нужда от натоварване с глюкоза (освен, за да разбереш колко точно зле е положението, т. е. ако много държиш да знаеш). Моят инсулин на гладно например беше 15, а КЗ- 5,6-5,7-6,0...Аз никога не съм правила натоварване, не ми е нужно да знам колко зле съм била, сравнявам по показателите на гладно. Simple Smile Но при някои хора проблемът се вижда чак при натоварване- на 60 и 120 мин.

# 192
Мисля, че това с пиенето на глюкоза е тежичко изследване и трябва да се прави по изключение. Ако на гладно си личат нещата, както Долче е писала, ще си спестите този шамар за тялото...

# 193
Рая, ако инсулинът и/или КЗ на гладно са ти високи, няма нужда от натоварване с глюкоза (освен, за да разбереш колко точно зле е положението, т. е. ако много държиш да знаеш). Моят инсулин на гладно например беше 15, а КЗ- 5,6-5,7-6,0...Аз никога не съм правила натоварване, не ми е нужно да знам колко зле съм била, сравнявам по показателите на гладно. Simple Smile Но при някои хора проблемът се вижда чак при натоварване- на 60 и 120 мин.

Дъщеря ми е, не аз, само защете не съм се изледвала вероятно.
КЗ на гладно- 3,90
КЗ 120 - 5,97

Инсулин на гладно- 11,34
Инсулин 120 мин- 53,10

Това са резултатите и от преди 2 години, от тогава е на Неоформин ,3 х 500.
Не сме правили изследвания, лекарката не препоръчва отново с обременяване, вие какво ще ме посъветвате

# 194
Пуснете на гладно и вижте как ще са.

Общи условия

Активация на акаунт