НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 135

• 34 497
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
Dez, нямам никакви проблеми. Като си легна в 8 вечерта и ставам в 3 сутринта наспала се и пълна с енергия, готова да притичам до работата с ентусиазъм не означава, че имам нужда от лекар. Има хора, които не са на работа "от 9 ч до 16 ч" .
Аз съм от поспаливите и ми бяха нужни 9 часа сън, трудно ставах. Сега се събуждам малко преди да звъни часовника, бодра съм и се наспивам за 7 часа.

Вярно е, но извън контекст звучи различно, а точно така беше написано. Че да си в кетоза, означава, че в 3 сутринта на човек му се тича в парка. Което не е вярно.
Не, че си спала 7-8 часа, което си идеално, или че имаш енергия за работа. Тази екстра информация я нямаше.

# 166
И само да добавя и дано не ви досадя, кожата ми беше много хубава. Всъщност аз бях пристрастена към сладкото ям един ден и после глад, излизаха ми едни големи подкожни пъпки на брадичката така започнах с кето диетата.

# 167
Честно казано, не мога да се позная в описанията на кетоза. Просто се чувствам добре, без да изпадам в крайности.
Явно ако не си взема апаратче за мерене на кетони, няма да разбера, ама пък не ми се дават пари за такова, защото реално не ме интересува дали съм в кетоза или не.

# 168
Според мен, твърде вероятно е отдавна да си привикнала към кетоните и съответно, да си в лека кетоза през по-голямата част от времето.

# 169
Възможно е, макар че инсулинът ми не е супер нисък пък.

# 170
  • Пловдив
Аз обмислям вариант да почнем и тримата у дома да ядем режимно...обаче...нямам идея как ще стане, понеже на мен не ми пречи да си ям през ден яйца или само резен кашкавал намазан с масло, ама мъжете...? А и за закуска няма да ми приемат вариантите. Явно за тях ще процедирам смесен тип някак Sad

Иначе си имам домашно месо в буркан, варено 4ч. Страхотия е! Но все забравям за него, а и някак зимата повече ми върви.

# 171
mystic, моят мъж яде на закуска малко хляб с много гарнитура (масло, яйца, кашкавал, шунка, маслини и др), но в началото около 6 месеца беше много стриктен и оправи показателите. И най-малката промяна в правилната посока оказва влияние. Така, че давай смело без много-много обяснения.
Dez, абсолютно си права И за негативните страни на кето (безсъние , водещо до депресия ) и за моето не съвсем пълно/добро обяснение.
Аз винаги съм била и съм против умишлено и без основателни причини търсене на кетоза.

# 172
  • Някъде там край морето
Писах, писах и какво натиснах - изтрих всичко 😀
Исках да кажа по повод мнение по-нагоре, че салатата не трябва да е основно,а само гарнитура, което доста често се споменава в темета. За мен това не беше добра стратегия.
Четох няколко статии на д-р Стефани Естима в medium.com. В едната се споменаваше, че месото трябва да е гарнитура към зеленолистните зеленцуци с достатъчно мазнини. Пробвах да обърна съотношение в чинията си и се оказа, че така се засищам за много по-дълго и много по-лесно спазвам режима. Също така изчезнаха проблемите с веце-то 😀 като за уточнение емного важно да не се пропускат мазнините - никога не ям салата без зехтин, а често е и с авокадо. Месото ми е задължително мазно или ако е пилешко филе например( което се случва рядко) го приготвям с допълнително масло.
Имаше също и доста интересна статия за разликите в нуждите при жените през различните седмици от месечния цикъл.
Казвам го, за който му е интересно, не твърдя, че е общовалидно. Може да се окаже полезно за някой друг.

# 173
Миоки аз съм ползвала лентички за урина ,който мерят кетони не бяха скъпи по спомен около £3 и апаратчето ми за кръвна захар не беше скъпо.

# 174
  • В полите на Пирин планина
За привикване на семейството към това хранене ще кажа, че аз винаги готвя с идеята какво режимно ще има за мен, т.е. задължително някакво месо (отделно), а гарнитурата може да не е нисковъглехидратна, но примерно като начало да се ограничи хляба. Моят мъж примерно яде хляб само на закуска. Големият ми син предпочита пържоли и салати, а вече се замисля за фигура, мускули и плочки, та него много лесно го убеждавам. Само малкият ми е проблем, че той само картофи и боб нагъва... Надявам се като порасне още малко сам да се промени.

# 175
  • Пловдив
Моите принципно не ядат хляб, което е добре...
Ако е за закуска ще хапнат 1, 2 филийки и така.

# 176
naomi79 и аз ползвах, но казват, че отчитат що-годе достоверно само в началото на  режимното хранене. След адаптация към горене на мазнини, организмът свиква да произвежда колкото кетони са му необходими и не изхвърля особени количества с урината.

Вкъщи, всички сами преминаха на полу-режим. Ядат каквото им сготвя, а ако искат нещо допълнително, сами си го подсигуряват. Ако получа заявка за нещо конкретно за готвене, изпълнявам, но се случва рядко. Ядат мръвки и им пукат ушите.

# 177
  • Пловдив
М да...обаче моите много обичат чорби и манжи Simple Smile
Ще е микс и при мен, да.

# 178
  • В полите на Пирин планина
По-скоро към палеото гравитирам с домашните, защото не искам да ги насливам. Ама, каквото сготвя, това ще ядат. Simple Smile

# 179
Миоки ти си знаеш аз бях на този режим 4 месеца,което ме отказа от сладкото до ден днешен и ако не ми липсваха храни като боб,леща и ориз нямаше да ми е проблем да си продължа.
В нашето семейство аз съм на режим отслабване,мъжо на покачване на маса а малката категорично отказва да яде полезна храна. И добре че в училище има контрол че не знам, дано като поотрасне да успея да я убедя да се храни здравословно.

Общи условия

Активация на акаунт