НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 135

• 34 473
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Я дай тая рецепта, звучи интересно и може да се хареса на синковеца.

# 151
  • Пловдив
На мен ми е трудно всеки ден да си мисля ядене... Confused  Незнам от къде черпите идеи и как ви остава време.

Вечер се будя и по 3 пъти...бъбреците нещо се обаждат...понякога и от тъпи сънища.

Стърготини не понасям, но маслото и да не е разбъркано не ми пречи в кафето.

# 152

Миоки, като се чувстваш лека, енергична, събуждаш се в 3 часа през ноща с желание да отидеш в близкия парк да тичаш и т.н. си в кетоза.
Това , за което ти говориш е период на адаптация.

Не. Гореописаното е състояние на мания,  фаза от биполярно разстройство, и никой не иска да стига дотам.
Следете си съня, че съсипе ли се системата, играта приключва.

Виждала съм постове на потребителки които се хвалят, че не спят, но са пълни с енергия. Няма такива филми да си с нарушения на съня и да пращиш от енергия, без да се стигне до другарите с белите престилки.
Пазете се.

# 153
Мистик, аз съм голям мързел напоследък (освен за мен, налага се да готвя и за детето и другите от семейството и гледам да не губя много време). Слагам малко мазнина+ месо, кюфтета, наденици в касерола или уок, запържвам, наливам някаква вода, по някое време добавям замразени зеленчуци отгоре или правя салата. И готово. Или яйца/омлет.
Миоки, на око забърквам. Laughing Гледаш да ти харесва консистенцията. После най-лесно е да сложиш в тавичка с хартия за печене и отгоре да метнеш разтопения шоколад (може с няколко капки кокосово масло, за да е лъскава). Можеш да сложиш във формички и отгоре глазура или с лъжичка като стегне да взимаш и да потапяш в шоколада. Може и направо да сложиш в сместа разтопен шоколад и да не се занимаваш с глазура- става шоколадово Баунти (или бонбони). Blush

# 154
Аз не мисля много-много готвенето. Мразя да готвя. Всичко което правя от доста време е да въртя едни и същи "манджи". Всичко е месо под някаква форма и яйца по всякакъв начин без гарнитури, сложно приготвяне отнемащо време и т.н. Всичко което се готви само така да се каже.
Сега правя бяло пилешко със сметанов сос. Варя месото, после го накъсвам и го слагам с малко гъби и кисели краставички леко да се запържи, добавям сметаната и бъркам 5-6 минути докато леко се сгъсти. Всичката работа която трябва да се извърши, отнема не повече от 10-15 минути и това ми е една от по-засуканите манджи Grinning

Откакто съм на режим, сънят ми много се подобри. Аз и преди си спях добре, но определено сънят ми стана по-качествен, заспивам по-бързо и се будя свежа след 7-8 часа. Не се влача още час докато мозъкът ми спре да спи и той или първата ми мисъл да е !!!кафе!!!.
Вече не получавам главоболия, ако не пия веднага, още първите половин - един час след ставане. Мога да изкарам изобщо без кафе. Правя го когато фаствам, че чистото хич не ми е вкусно.

# 155
Аз не съм много режимна сякаш, но преди това нявах нииикаква, ама никаква е-я, понякога заспивах да секунди на стола в работата. Бях се притеснила, изследвания даже си правих, но...всичко ми беше наред. Можех да спя по 18 часа.След като започнах този режим, 7-8 часа максимум сън и ...бях кукуряк. Не можех да повярвам, че ставам преди будилника и имам е-я.

Свалих кг, но...по-важното и странно за мен, свалих от проблемните за мен-горната част на корема, бричовете, ръцете.

# 156
  • Някъде там край морето
Още утре ще пробвам месото печено в буркан. Тъкмо размразявам едни вратни пържоли, ще ги натъпча и ще заръчам на милото да ги изпече, че утре съм в офиса и не мога да чакам 2 часа след работа. Много обещаващо звучи рецептата, благодаря на tania6 за споделеното.
На мен днес и обядът и вечерята ми бяха свински ушички - любимият ми режимен деликатес. Освен това само аз у нас ги харесвам, така че не се налага да ги споделям 😁
По темата за съня не мога да кажа, че има съществена промяна при мен, но аз съм с поспалана без значение за режима.

# 157
Dez, нямам никакви проблеми. Като си легна в 8 вечерта и ставам в 3 сутринта наспала се и пълна с енергия, готова да притичам до работата с ентусиазъм не означава, че имам нужда от лекар. Има хора, които не са на работа "от 9 ч до 16 ч" .
Аз съм от поспаливите и ми бяха нужни 9 часа сън, трудно ставах. Сега се събуждам малко преди да звъни часовника, бодра съм и се наспивам за 7 часа.
И аз слагам в кафето канела,куркума и джинджифил (готова смеска за кафе, по-ситно е смляно) и течна сметана. Най-голям каймак става като се сложи желатин на прах.

# 158
Момичета, при мен яденето беше извинение да не стана са направя нещо😂😂😂😂.Та, аз съм си виновна.Виждам тортичка, не съм гладна, но почвам да си мисля-дали не е вкусна?
А, на работата, не че няма какво, но колко по-лесно е да си взема закуска, ама една не стига, хайде 2-уж да ме заситят, но..след 3 часа пак глад, а след н-тото кафе апетита става зверски...защо пък да не си взема кифличка със сладко....Хубаво казват хората-кой каквото сам си направи, друг не може да му го направи.
Сега се опитвам да оправя нещата, но...не желая за 6м.са сваля всичко и ...после пак същото.Искам да променя навиците и най-вече нагласата в главата.Да не посягам към сандвич, когато няма какво да се яде, например. Но, научена съм, че от плодове и зеленчуци в огромни количества вреда няма, месото трябва да се яде само 3 пъти седмично, яйца-макс.2 пъти седмично, бобовите са полезни.....сега трябва всичкото това знание да се промени😁
Това подчертаното ми звучи тооолкова познато. И се хващах че го правех когато вече бях на най-многото килограми дето съм била в живота си, а не че от това съм надебеляла. Колкото повече напълнявах, толкова повече и огладнявах, а израженията на околните като видят пълен човек да яде често са все едно че са го видяли да нарушава закона... почваш да се чувстваш виновен и едва ли не да се оправдаваш задето и ти огладняваш. Отвратително е.

Прави са като те съветват да си провериш инсулина, то дано нищо да ти няма но може и да се изненадаш там. То и аз щях да се изненадам ако не бях попаднала случайно на темата за ИР и да се бях познала в историите поне на половината пишещи там тогава, та реших че трябват и изследвания. Иначе сигурно и до сега щях да съм стройна като хипопотам и да си мисля че е нормално щото нали стреса, ЕГНто, пък лакомия, пък мързел, пък незнамсикакво... То тогава и толкова нямах енергия че откъде излишна и да се замисля какво ми е. Стигаше ми колкото да оцелявам някак и нали все изморена бях, давай да хапна аз там да заредя батериите.
Направи си изследванията да си знаеш на какъв хал си и тогава преценявай с режима как и колко строго ще подходиш.

# 159
Natka, ще си пускам тия дни ПКК, ще пусна и за инсулин, моето джи пи и без това никога нищо, та аз, 2 пъти годишно си пускам каквото се сетя:).
Но, сякаш и така сме научени-да посягаме все към хляб, като сме гладни, поне моето поколение.Гледам днешните младежи плодове си носят, ядки, мляко..

# 160
Пусни си кръвна захар и инсулин задължително - на гладно. Добре е захарта да е около 5, а инсулина под 10, макар че го пишат с реф.стойност 25 мисля. Високият инсулин води до чувство за постоянен глад и до трупане на килограми. Ако опитомиш инсулина, ще отслабнеш и няма все да си гладна.

# 161
По темата за усешането да си в кетоза ще кажа как беше при мен
Кръвна захар сутрин 3.4 а вечер най много ми е била 5
Усещах се пълна с енергия и някак си щастлива. Със съня проблеми никога не съм имала и почти никога в живота си не съм била от ранобудните. Чувствах ситос и никаква необходимост за сладко. При мен имаше нещо странно бях постоянно жадна . А и да не забравя лошия дъх казват че отминава ама при мен сякаш не особено сутрин.

# 162
Даже под 5-6 трябва да е инсулинът на гладно.

# 163
Даже под 5-6 трябва да е инсулинът на гладно.
Това казах сутрин 3.4 на гладно а сега сутрин при нисковъглехидратно хранене е  5.2 това ми напомня утре сутрин да проверя, а след последно хранене най висока захар ми е била 5 максимум.

# 164
Наоми, визирах предишния на твоя пост където се споменаваше инсулин под 10- чак сега го видях твоя, явно сме писали заедно. Simple Smile Иначе и ппи мен усещането за кетоза е подобно.

Общи условия

Активация на акаунт