НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 135

  • 34 464
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 2 275
Събуждаш се по никое време, наспала се и пълна с енергия, с желание енергия да изразходваш, паметта се засилва...
....
Долче, слага се нарязано и с подправки месо в буркани, покриват се с двоен лист алуминиево фолии (слага се като капачка с краищата по външната страна на буркана и на всеки буркан), поставят се в плитка тава и в студена фурна, включва се фурната на 180° С за около 1h30-2 h.
Всякакво месо става. Ако сложиш капачките и обърнеш веднага дори се вакуумират.
Опитвах и с кайма в малки бурканчета (по-малко се пекат) , но стана сухо та ще подобрявам рецептата.

# 136
  • Мнения: 32 317
А месото в някаква марината ли е? Thinking

# 137
  • Мнения: 7 249
Миоки, момичета, много благодаря! Hug
Това ястие с каймата много лесно! Супер, благодаря, ще го пробвам много скоро! Hands V
Прочетох в мрежата за  таханови мъфинки- само тахан, яйца и бакпулвер. Знам, че тахан, фастъчено масло и т.н. са само за награда, на си мисля да пробвам някой път.
Чета за омазняване на кафето. Засега не мога да си представя да слагам масло. Но и нямам доверие на сметаните  в магазините. Някой от вас ползва ли сметана в кафето, каква?

# 138
  • Мнения: 2 275
А месото в някаква марината ли е? Thinking
Не, само сол и черен пипер в моя случай.
Ето и други го правят
https://www.vkusi.me/avtori/meso-pecheno-v-burkan/

# 139
  • Балчик
  • Мнения: 9 290
Аз ползвам понякога лидълската. Най-хубавата е на Президент има и една полска, не ѝ помня марката, от Метро. Всъщност най-хубави  са "Сливки"( това в маслена, незаквасена 35% сметана, каймак) , от руските  магазини, но пак зависи къде и как са произведени.


По-често обаче пия кафето с кокосово масло. Врътвам го два-три пъти в мелничка за подправки и става супер.
Онче, не си ли пила кафе с масло досега?

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 18:08 от Джемма

# 140
  • Мнения: 32 317
И аз ползвам същата сметана 30% (но вече е в друга опаковка) и сметана в каничка 12%- пак от Лидъл. Рядко взимам едно неподсладено кондензирано мляко около 7,5%. В момента съм на сметана в каничка.
Таня, значи не се слага никаква течност и месото си се вакумира (ако се затворят капачките и се обърнат бурканите)? Извинявам се, че толкова питам, но хич не няма по консервирането, само сладко съм правила Grinning

# 141
  • Мнения: 18 539
Чета за омазняване на кафето. Засега не мога да си представя да слагам масло.
С масло става като със сметана, само че трябва да се разбърка с шейкър или в блендер за да се хомогенизира мазнината. Аз имам малък с чаша за смутита, но си го ползвам за кафето, добавям и кокосово масло за аромат. Става страхотно, с 1 пърст пяна и без плуващи мазни петна.

# 142
  • Мнения: 32 317
Аз разбивам с ел. миксерче за фрапе на Сапир (дори го имаше тези дни на промо в Кауфланд)- една от най-добрите ми покупки е. Мисля, че ще разбива и сметана 30%, но не съм пробвала.

# 143
  • Мнения: 2 275
Аз имам това

Долче, без вода и се натъпква месото колкото може (пилешки бутчета с кокали е малко трудно, но не е невъзможно)

# 144
  • Балчик
  • Мнения: 9 290
Да, разбива се, аз правя крем за торта със същата сметана.
И понеже съм Мара подробната, ето специално за Онче и други, които не са запознати с кафето, как го правя аз.
Имам такава мелничка за подправки.


Направо в бурканчето правя кафето.


Слагам 2 ч. л кокосово масло, сега лятото е течно. Зимата 1 ч.л с връх слагам.



Добавям канела и куркума.


И врътвам за кратко.


Ето процесът как протича:
https://youtu.be/3QtipIDR3H0

Накрая изглежда така, вкусно ми е. И откакто съм на интервално гладуване, това ми е закуската. Simple Smile


# 145
  • Мнения: 18 539
Точно това е процесът, става супер. Джемма, добра демонстрация.

Моят блендер е този от Амазон. Има по-малки чаши. Детето си разбива кисело мляко с ягоди, аз кафето. Simple Smile

# 146
  • Мнения: 7 249
Джемма, момичета, благодаря много за подробната информация за кафето! Hug
Да, не съм пила с масло, всъщност с нищо кафето, само чисто. Сега ще пробвам предложенията ви. Blush

Днес менюто- обяд- свинско месо задушено , салата печен патлажан, краставица
Вечеря- пъстърва с някаква салата.

Тези малките десертчета, дето са без захар,  с подсладители- "Синеморец", "Дръвчета" позволявате ли си понякога? Прочетох че не бива да се добавят подсладители. Blush Но тъй като години наред сутрин с кафето забърсвах по някое Синеморче, та тъжно да попитам може ли Smiley

# 147
  • Балчик
  • Мнения: 9 290
Ако целта е отслабване и регулиране на кръвна захар, никакви десертчета купени. Там не са правилните подсладители.

# 148
  • Мнения: 18 539
И аз бих се въздържала от такива боклучки. Вземи си черен шоколад над 75%. Не че и те не са често с подсладители де, ама поне количеството е доста по-скромно. Естествено не се яде всеки ден и не по цял шоколад.

# 149
  • Мнения: 32 317
Аз не ям такива десертчета- и никога не съм яла. Правя си домашно Баунти с кокосово мляко и кокосови стърготини (от Лидъл)+ малко кокосово масло+ глазура от шоколад 85%. Супер става и няма натрапчивия сладък вкус на оригиналното Баунти! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт