НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 135

• 34 680
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
След раждането ме изписаха само с 3 +, но после стана голямото освинване. По конкретно последните месеци от кърменето, когато започнах да разреждам кърменията вече и се мъчех да отбивам. Налагаше ми се заради хормонални проблеми и постоянни кръвоизливи. След това малко дуфастон и малко карантина и стана тя каквато стана.

# 361
Dolce miele, благодаря. Много обичах вода с лимон, понякога и с мед сутрин, но някъде ми попадна, че вредяло на черния дроб и ...го спрях, без да проверя дали е вярно.

Леле, като ви чета колко малко сте качили по време на бреминността...аз по време и година след , качих 30кг😔😔😔.Свалих 12 досега, остават още 18😁. Но,...сякаш вие сваляте и по-бързо...аз-около 2 кг на месец....може би ям повече.., а може и защото ям и плодове....

# 362
Здравейте! Опитвам се да спазвам НВД. Единственият проблем е, че не мога да спра прясното мляко. От години всяка сутрин изпивам по една чаша (за чай) с мляко и нес кафе, преди съм пиела до 3 кафета на ден, но ги намалих на 2. С какво мога да заменя забраненото за НВД прясно мляко. Четох, че в кокосовото мляко има около 2 гр въглехидрати на 100гр мляко, но в магазина, нямаше чисто кокосово мляко всички бяха с ориз и кокос, а нали и оризът е забранен за НВД ..

# 363
Е, значи да не пиша, че когато родих бях с около +3 кг в сравнение с когато забременях... Joy Обаче аз си имах доста излишни кг преди бременността, а и упорито гадене от което в началото свалих около 5 кг. Но пък месец след раждането започнах да качвам (стрес, недоспиване и прочие) и 3-4 месеца след раждането достигнах макс тегло (дотогава)- с около 10 кг повече тежах, отколкото след раждането...и оттогава всяка година свалях по 4-5-6 кг и после пак ги качвах...Чак преди преди няма и 2 години разбрах защо. А и при мен свалянето никак не беше лесно/бързо през това време- само последния месец е така и заради фастовете...
Лидълското кокосово мляко в консерва харесвам аз. Аз чак миналия месец спрях прясното мляко напълно. За начало, препоръчвам да се намали като се разрежда прясното мляко с топла или студена вода. Може да се добавя и сметана вместо част от млякото. По-нататък може и само сметана да се добавя, ако не се харесва на вкус чисто.

Последна редакция: пн, 31 авг 2020, 03:46 от dolce miele

# 364
Интересно е това с оцета, но аз съм с повреден стомах и май няма да го пробвам.
Аз съм с язва и не ми пречи.  Вероятно е причинена от ниска киселинност. Сега се сетих, че и киселини не съм имала отдавна.
Виж, вечер оцета ми пречи /драска гърлото.
Сварени и охладени ориз и картофи имаха и някакво друго значение/полезност при диабет заради някакво "стабилизирано" нишесте, ако не ме лъже паметта. Шоки и Кам (доктор Паскалева ) коментираха преди време. След това и другаде срещах подобна информация, но не съм се задълбочавала. Останала съм с впечатление,  че с ниския ГИ са интересни. Естествено,  които са на кето да подминават картофените ми  разсъждения. Предишната ни лична лекарка беше много заинтересована от това, след като видя резултатите на мъжа ми.

Последна редакция: нд, 30 авг 2020, 18:56 от tania6

# 365
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
За прясното мляко - със сметана го заменяме, но трябва и съотношението да смениш. Не мляко с нес, а нес с малко сметана. С постоянство ще стане. Момичетата имат наблюдения над сметаните за пиене. Тъси се животинска, с поне 30% мазнини.

Относно кг и ражданията - аз забременях около 78кг. След първото тримесечие бях 75... Родих с 9кг +, но от родилното излязох пак 78. Това беше супер! Но, от грижи, мъки и неуспешни опити за кърмене ги докарах до 85! Дъжах се около тях близо 3 години, и от две години насам, с ваша помощ и на доста хлабаво спазване на режима съм 64-66кг Blush
Не се отказвам от него за нищо на света.
Единствено искам пак да се стегна и да спазвам стриктно поне 2-3 месеца, което към момента не ми се получава... И да махна още 5-6, максимум 10кг Grinning
169 съм висока, но съм си едра като структора, с доста мускулна маса...
В съзнателният си живот под 60кг не съм падала.

# 366
azarenka,  пробвай да замениш млякото в кафето с течна животинска сметана. Във всяка верига продават такава в картонени кутийки. Ето например лидълската

Ако сметаната е животинска,  винаги изписват процента масленост-20 или 30.

# 367
  • София
Здравейте! Опитвам се да спазвам НВД. Единственият проблем е, че не мога да спра прясното мляко. От години всяка сутрин изпивам по една чаша (за чай) с мляко и нес кафе, преди съм пиела до 3 кафета на ден, но ги намалих на 2. С какво мога да заменя забраненото за НВД прясно мляко. Четох, че в кокосовото мляко има около 2 гр въглехидрати на 100гр мляко, но в магазина, нямаше чисто кокосово мляко всички бяха с ориз и кокос, а нали и оризът е забранен за НВД ..
Със сметана,колкото по- маслена по- добре

# 368
Подкрепям напълно за съотношението нес: сметана, и аз преди се е случвало да пия чаша мляко с нес, сега вече ми се струва абсурдно...А ако се разпенва без кафето с миксерче, може да се намали още количеството на млякото (на първо време).
Цвете, и при мен беше и покрай кърменето- много добре се хранех, почти без никакъв хляб.щ, от въглехидратите малки порции... Ама успяха да ме убедят, че бебето плаче от глад, защото ям малко въглехидрати (в сравнение с другите, не бях на ВМ-НВХ).... Flushed

# 369
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Аз тогава не бях въобще на вълна как изглеждам и се чувствам, защото и малката имаше дооста сериозни проблеми...
Но яденето на всичко, защото съм си прасе по душа, и по много, и под афект, и просто, за да се натъпча, ми изигра лошичка шега. Не за пръв път в живота си бях над 80кг...
За 4-5 години, успях 2 пъти да видя осмицата на кантара. Сега не смятам да го допускам повече. Чувствам се добре с този режим и ще си го държа така и за в бъдеще

# 370
И аз не смятам да сменям режима. Нито пък да се чувствам отново както на максималните ми килограми... Blush

# 371
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, мисля да се включа във вашите редици.
Малко за мен - на 28г съм, имам 2 деца на 4,5г и на 3 месеца. Преди първото имам спонтанен аборт. Може би още тогава нещо се обърка в организма ми, защото качвах кг, а не можех да ги сваля. Със сина ми качих 10кг, свалих 9 в болницата, но после с кърменето качих 5 още. До следващата ми бременност така и не успях да сваля повече от 2-3кг. Доста късно след като родих сина си, разбрах всъщност, че имам ИР, лека форма, но я има. Сега със дъщеря ми качих 15кг,8 оставих в болницата и другите си стоят. Така че вече е крайно време моята борба да започне, без оправдания този път. Имам да сваля 7те от бременността и още поне 15/20 от преди това, абе много..
Друг път все си давам някви малки срокове и после като не стане, губя мотивация и се връщам в началото. Сега съм си дала срок до края на годината, да видя дали ще потръгнат килограмите надолу само с режим, защото глюкофажа ми разказва играта на стомаха. Дано стане без хапчета, при мен проблема не е захарта, тя си е ниска, но инсулина ми беше високичък. Ако не потръгнат кг надолу, пак ще видим за лекарства, но наистина ми се ще да се случи без тях. Иска ми се до края на майчинството поне половината от излишните килограми да са изчезнали. Бавно, но да е трайно. Паралелно ще започна и упражнения, малко още ми е трудна организацията на времето с 2те деца, но пък няма за кога да отлагам повече. Наднорменото тегло ми влияе на самочувствие, на настроение, уморявам се, тежи ми.. Абе прекалено съм млада, че да съм така.
Малко дълго стана, но реших да се представя по-подробно 😁
Голяма мотивация сте, като споделяте за резултатите си! Надявам се след време и аз да мога да се похваля Simple Smile

# 372
  • sf
Аз с първото качих 30кг, с второто 25кг. Сега съм повече и откакто влязох да раждам. И то не от друго, а от лакомия. Обожавам да ям 🤣 всичко!!! Мога без пиене, без цигари, без мъже, но без ядене не мога! Кафето го пия с мляко, но ще пробвам със сметана. Ако ми се дояде сладко ям заквасена сметана с брашно от рожков, не знам колко е режимно, но ме спира да се натъпча с друго.

# 373
  • Балчик
Не знам за вас, но мен акушерката ме заплаши, че ще ме постави на диета, на всяка консултация бях с кило отгоре. Омъжих се 47 кг, 49 бях на първата консултация, 71 отидох да раждам в седмия месец! След това се върнах в 54-55 кг. Това с първото. С второто нещата отидоха в блатото. Всъщност тогава за първи път започнах да вдигам стойностите на захарта. 87 кг бях в 9 месец, 78 след раждането. И от тогава до сега се боря с тия килограми. Най-много съм била 97, тогава се и стреснах, че ще стигна 100, а след една баклава на Нова година като видях кр.захар 17, започнах режима. По нататък знаете- прекъснах го за 3.5 г,  стигнах 91  кг и кр.захар 14 и вече никога повече не искам нагоре!!!

# 374
  • sf
Аз бях 106 , сега съм 102, надявам се към края на септември да видя двуцифрено число. На профилактичните прегледи през юли, докторката ми каза - " всичко ти е ок, и кръвно, и КЗ, и хормони, нямаш оправдание за тези килограми." 🤔

Общи условия

Активация на акаунт