НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 135

• 34 757
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
Да, бе. Искаш всичко да си призная и да стана за смях във форума и цяла България.
Метод проба-грешка. А с тези неща като желатин/агар-агар/пектин резултата се вижда чак като изстине.
Поне с агар-агар още не ми се е получило нещо, което се реже с нож (едно време продаваха такъв мармалад,  я да видим колко динозаври сме тук).
Гледам общия обем, а не водата за сгъстителите. А слагам малко вода на дъното да не загори докато плодовете пуснат вода. При замразени плодове не слагам вода.

# 211
А, още продават мармалад който се реже с нож Blush Честно казано, и с нож да се реже няма да ми е проблем, нали е за ядене Grinning

# 212
А, още продават мармалад който се реже с нож Blush Ч
Едновремския беше много вкусен. Сегашния нямам идея дали е като онзи от едно време.

# 213
Мариат, силно се съмнявам. Аз особени спомени нямам, но майка ми (нали е динозавър Grinning ) не беше очарована миналата година от един шипков мармалад...

# 214
Е, тогава сипвайте сгъстителите и не се притеснявайте.  Само с желатин внимавайте, че не се вари (ако не са създали вече някой изкуствен , който се вари).
Долче, като каза консерва сардина се досетих, че франсетата-палео са луднали по едни гофрети (като нас, де) с рибени консерви.
3 яйца (разделят се белтъци и жълтъци)
1 консерва риба (без течността)
1 лъжица брашно от елда (тук много го тачат това брашно, но може и друго подходящо/каквото имате)
1-2 л. кокосово масло.
Жълтъците с намачканата с вилица риба, масло и брашно.
Белтъците на сняг.
Смесват се.
Аз не обичам риба и не искам да развалям гофретите, а другият вариант с крема сирене си го правя.

# 215
Здравейте Blush
И аз днес омазах пейзажа с един вкусен пържен шаран. Satisfied Уж белих тук-там кожата, ама и тя пък колко е вкусна, лелеее! Smiley
Другото ми съгрешаване с диня също си го правя редовно, но съм си казала- още има- няма две седмици ще се яде диня, после няма да съгрешавам. Grinning
То и затова само 2 кила имам надолу от 5 август, и то в началото паднаха, сега съм в застой.
Искрено се възхищаам на хората, които могат да ядат по 1 път на ден! Hands Clap За мен това е непостижимо.Relaxed Даже вечер късно огладнявам, та си хапвам кисело мляко. Към  1-2  ч. тихо, да не събудя никого със стъпки на разузнавач се придвижвам към хладилника. Joy Е, преди страшни работи похапвах Smiley, сега кисело мляко или малко ядки.
На маскарпонето ако му метна малко плод или ядки ще стане хубаво, ще направя. Не че имам глад за сладко, ама за разнообразие. Даже един шоколад 70 %  стои от една седмица , не съм го пипнала. Добре, че други нямат интерес към него, че им горчи. Smiley
И поне една хвалба да кажа - въпреки че обичам ориз, леща и други варива, не съм яла никакво вариво, никакъв хляб и захар.  
Не успях да свикна с мазното кафе сутрин, пробвах, благодаря много за обясненията.Flowers Cherry Blossom , но не можах. Та си го пия чисто и  замезвам с кашкавал или някакво по-мазно сирене. Smile
И друго правя, аз и без диета си обичам така-  печени чушки, с много зехтин, чесън  и натурален оцет, правя да има почти  за седмица. В тенджера ги нареждам, да има достатъчно. Много обичам печени чушки, в това отношение съм типична българка. Smiley Ама то вкъщи  няма някой да не обича, та затова правя в индустриални количества. Smile Сега им е времето.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 16:31 от oncee

# 216
  • Пловдив
Ей, как ме разсмя Stuck Out Tongue Closed Eyes  Та какво му е грешното на шарана и то с кожата????

# 217
  • Балчик
Ей, как ме разсмя Stuck Out Tongue Closed Eyes  Та какво му е грешното на шарана и то с кожата????
Брашното, в което е овалян вероятно. И олиото, в което е пържен, но то може да се прежали.
Аз си пържа рибата натурална в свинска мас.

# 218
Момичета, да се посмеем малко Grinning Аз така си  пиша, малко с майтап. Blush

Да, брашното му е грешното на вкусния шаран.  Пък и нали пише на първа страница в темата, аз като прилежна ученичка си препрочитам - пърженото не се препоръчва. Blush
Хубав ден и нека ни е весело и лятно! Hug

# 219
Момичета, как приготвяте цаца? Аз пека във фурна със зехтин/кокосово масло. Не съм пробвала да "панирам" в кокосово/режимно брашно... Thinking
Таня, тази рецепта много сложна Stuck Out Tongue Winking Eye Иначе аз обичам риба, дори от консервата ми е вкусна Yum Може да пробвам някой път когато не ме е налегнал мързел Grinning

# 220
  • Балчик
Аз я правя пека в тавичка с доматен сок, лук ( понякога си го позволявам), сол, зехтин и девесил.

# 221
Здравейте Blush
И аз днес омазах пейзажа с един вкусен пържен шаран. Satisfied Уж белих тук-там кожата
Скрит текст:
, ама и тя пък колко е вкусна, лелеее! Smiley
Другото ми съгрешаване с диня също си го правя редовно, но съм си казала- още има- няма две седмици ще се яде диня, после няма да съгрешавам. Grinning
То и затова само 2 кила имам надолу от 5 август, и то в началото паднаха, сега съм в застой.
Искрено се възхищаам на хората, които могат да ядат по 1 път на ден! Hands Clap За мен това е непостижимо.Relaxed Даже вечер късно огладнявам, та си хапвам кисело мляко. Към  1-2  ч. тихо, да не събудя никого със стъпки на разузнавач се придвижвам към хладилника. Joy Е, преди страшни работи похапвах Smiley, сега кисело мляко или малко ядки.
На маскарпонето ако му метна малко плод или ядки ще стане хубаво, ще направя. Не че имам глад за сладко, ама за разнообразие. Даже един шоколад 70 %  стои от една седмица , не съм го пипнала. Добре, че други нямат интерес към него, че им горчи. Smiley
И поне една хвалба да кажа - въпреки че обичам ориз, леща и други варива, не съм яла никакво вариво, никакъв хляб и захар.  
Не успях да свикна с мазното кафе сутрин, пробвах, благодаря много за обясненията.Flowers Cherry Blossom , но не можах. Та си го пия чисто и  замезвам с кашкавал или някакво по-мазно сирене. Smile
И друго правя,
аз и без диета си обичам така-  печени чушки, с много зехтин, чесън  и натурален оцет, правя да има почти  за седмица.
Скрит текст:
В тенджера ги нареждам, да има достатъчно. Много обичам печени чушки, в това отношение съм типична българка. Smiley Ама то вкъщи  няма някой да не обича, та затова правя в индустриални количества. Smile Сега им е времето.
Пържения шаран е по-режимен от печените чушки.....    Smiley  особено ако прекаляваш с тях и си ги ядеш "на корем".

# 222
А сега де. И чушките не били режимни? За пръв път го чувам. Имам някакъв бегъл спомен, че въглехидратите от зеленчуци без скорбяла не се броят.

# 223
Бронираното или кафе с масло НЕ е задължително. В някои случаи (твърде висок холестерол , много килограми за махане и т.н.) дори е добре да се избягва.
А ако се случи от време на време да хапнете нещо "не по режима" не е трагедия, няма да ви спре отслабването.
И аз ям печени чушки......за гарнитура.
Всъщност основното в чинията ми е месото/яйцата. С останалото допълвам.
В сайта на Шоки има статия на Ана Хален.
Добре е да я поглеждате понякога за да сте в час на какво и колко. Също така обяснява И причините за забавяне на резултати.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 16:51 от tania6

# 224
Аа, чушките са си режимни.....  ама ако ги обича като мен и може да изяде 9-10 наведнъж, то шарана се явява по-режимен....    Smiley

Общи условия

Активация на акаунт