НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 135

• 34 695
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Другарчета, ура! Видях седмичката. Тази сутрин съм 79.8 кг. Още повече се мотивирам!
Браво, Джемма ! С най-най-искрено чувство ти се радвам! Може би преди 1 година някъде и аз така се радвах и на 7-чката, пък после и на 6-чката на кантара! Просто с кеф да се качиш!
Hug

# 301
  • Балчик
CvEtEmOe, благодаря ти. Hands Plus1

# 302
  • В полите на Пирин планина
Джемма, супер! Браво!
Кремвирши и луканки изобщо не са по режима. То кремвирша не знам по кой режим е изобщо - такова нещо не помирисвам.
Никой не е казал, че трябва яденето да се полива с мазнина - яде се храна, богата на естествени мазнини:
-яйца, те са си балансирани и супер за режима;
-пилешка пържола от бутче, вместо филе, добре е да е с кожата;
-свинско - врат, плешка, флейка, ребра, кайма свинска;
-мазна риба - примерно: скумрия, пъстърва, лаврак, сьомга и ципура, но тя ми идва леко суха и слагам зехтин.
-авокадо;
-салати със зехтин;
-сирена, кашкавали

# 303
....и маслини (пропуснала си ги).
И идеята е да не се избягват мазнините, а не да се яде с лъжица. Става въпрос за естествено присъстващи мазнини в месото. За това бяло пилешко месо, колкото и масло да му слагате , не е добра идея за често меню. Не е беда , ако се хапва от време на време. Много го обичам и аз с гъби и сметана.
Я по-добре четете основните идеи на това хранене, а не да се хващате на селски легенди като "те там ядат масло с лъжици и ръфат по цял ден сланина".
Джемма, супер! Продължавай така и успех.

# 304
Таня, да! Точно така. Hands Plus1

Естествено, че филето не е беда за употреба понякога, но просто не може само на филе. Маслинките и аз ги уважавам много. Simple Smile

# 305
Аз и не мога да ям масло с лъжица, направо бррр.
Джема, чудесни резултати!
Аз съм на по-свободен режим, защото има много изкушаващи плодове.
Като свърши сезонът на смокините и се вземам по-сериозно в ръце.

# 306
  • Пловдив
Аз пък си маха резен кашкавал с масло...това вместо филийка.

# 307
  • Балчик
Да, да, наистина, аз като казвам лъжица св.мас и парченца масло, не значи, че ги ям постоянно, гледам, когато имам по-сухи храни. Например онзи ден ядох паламуд на скара, това е много суха риба и затова допълнително си хапвам парченца масло, така ми е по-вкусно от разтопено. А зехтинът ми е най-нелюбим от всички мазнини.

Най-много от всичко ми липсват плодовете! Но аз имам проблем и с кръвната захар, осеен, че искам да отслабна, та една хапка плод и ми скача до небесата. Затова това лято ще се просъя с тях, другото ще си позволявам понякога, надявам се.

Преди малко извадих едни дрехи и започнах да се вмъквам в тях даже! Много е мотивиращо!

# 308
Аз 2-3 пъти в седмицата си позволявам плод, но нямам проблеми с КЗ. Обаче веднага ми се подува корема. Simple Smile

# 309
  • Пловдив
Как паламуд да е суха риба??? Laughing
Ти ме утрепа! Тя е от рода на скумрията...бих казала, че е най-добре за този тип хранене, обаче мн.трудно се намира хубава такава.

# 310
  • Балчик
Ооо, много е суха! Особено на скара!  Аз ям само черноморски риби. Ако паламудът ти е мазен, значи не си яла есенен сафрид и лефер! Simple Smile

Но няма място за спор. Важни са крайните резултати. В крайна сметка всеки се нагажда към режима, според собствените си потребности и резултати.

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 10:55 от Джемма

# 311
Е, това кашкавал с масло е класика и е в голяма помощ понякога и/или в началото, а и на път. Най-малкото докато чувство глад/ситост се възстанови,  свикне се с по-дълги интервали на хранене. Като се сетя какво и колко направо "поглъщах" ме хваща срам.
И сланина обичам , от тази осолената и като я резнеш розовее от вътре, но е рядкост да ям. Маслото ми е проблем, все ми е жал да го сложа в тава, върху яйца или зеленчуци като мога да го сложа направо в устата си. Много го обичам, но и това е далеч от "яденето на масло с лъжица". А варена/печена тиква с резенче масло от хладилника е деликатес.

# 312
Маслото ми е проблем, все ми е жал да го сложа в тава, върху яйца или зеленчуци като мога да го сложа направо в устата си . Много го обичам, но и това е далеч от "яденето на масло с лъжица".
Ха ха Joy И аз съм почти така Grinning Евентуално зимата понякога си правя мазно кафе/какао/капучино, иначе директно си хапвам парченце масло от хладилника Heart Гледам, на пакета от 250 грама пише, че съдържа 25 порции- ами, аз хапвам по 10-15 грама най-често (рядко по 20 гр)- значи почти се вмества в тези порции. Рядкост е да хапна масло 2 пъти дневно.
Джемма, браво! А каква е следващата "цел"? Stuck Out Tongue Winking Eye
Днес съм на 48 часа фаст. Мисля, че КЗ е чудесен показател за това дали се движа в правилната посока, а с фастовете тя е точно в оптималните граници. Heart Eyes
П. С. Метнете я тази рецепта за пиле капрезе, моля! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 313
Благодарение на това хранене мога да издържам много на глад, в смисъл, че усещането, че съм гладна изобщо не е така остро и яростно. Знам, че ми се яде, но знам и че мога да изчакам.

# 314
Благодарение на това хранене мога да издържам много на глад, в смисъл, че усещането, че съм гладна изобщо не е така остро и яростно. Знам, че ми се яде, но знам и че мога да изчакам.
О да, нищо общо няма гладът. Да съм гладна не е най-приятното нещо, обаче не може и да се сравнява с усещането че ще приритам ако не хапна нещо на момента, каквото и да е. Точно само усещане че съм гладна, ама то все едно усещам че ми е топло или ми е хладно, не ми пречи да функционирам чак.
В редките случаи когато не си преценя някое хранене и огладнея по-рано от очакваното, колежката ако ме чуе да споменавам че съм гладна, веднага - Остави го това на мен, иди си вземи да ядеш. Ама чакай, аз може да съм взела да огладнявам ама ако си наумя мога да откарам така и до вечеря, нищо страшно няма да стане. Нито ще приритам, нито ще припадам, драми няма.

Общи условия

Активация на акаунт