НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 135

• 34 670
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
Сериозно. Не ми е било проблем. Къде ми е бил акъла не знам.

# 391
Процесите си вървят тихо и подмолно.
+1.
Роднина на моя приятелка на младини ядеше по много (е, може би не точно по 5 пържоли, кутия сладолед и половин хляб наведнъж, но много по-голямо количество от нас) и беше слаба, даже и на 35 г. Ама сега на 45 г. си е бая окръглена...и дочувам, че има и здравословни проблеми от типа на метаболитните Confused
П. С. Понеже случайно си видях един пост назад в темата (но вече не мога да го редактирам)- писала съм там, че правя 48 ч фаст в четвъртък и петък. Всъщност, правя 48 ч фаст в петък и събота, а в понеделник и сряда- 36 ч. Simple Smile

Последна редакция: пн, 31 авг 2020, 03:59 от dolce miele

# 392
Хайде, понеделнишки да почнем "на чисто".

# 393
  • Балчик
Хайде, понеделнишки да почнем "на чисто".

Добрютро, стройни. Нямам минус, 78.9 кг съм. Очаквано, напоследък бързо свалях.
Продължавам напред. Продължавам да си ям веднъж дневно+ кафе със сметана в 10 ч и не изпитвам глад. Но ме е сърах да пробвам 48 часов фаст, да не оглад ея зверски и да изям неконтролируемо количество. Макар че, зверски вече ми се струва, че не мога да огладнея, няма ги тези разтрепереания, скокове на КЗ, на инсулина. Може и да опитам, като се върна на работа след отпуската, там нито имам време да ям, нито се сещам за яде е. Ще мине по-леко.

# 394
  • Пловдив
Ми недей се мъчи с фаст...както го чувстваш така прави.Не стресирай тялото.
Я кажи какво ядеш? И как едно ядене ти стига?

# 395
Здравейте.Интересни неща си споделяме😁.Реално никога не съм обичала да ям, Освен тестени изделия и торти😁😁😁.И, моят проблем беше, че не усещах ситост, можех да ям с всеки, който ме покани на масата, дори да съм станала преди 5 мин от масата😒, но...не ми е вкусно, просто ям за компания....Това е мнооого дразнещо, да нямаш лимит на яденето...

И, за жалост, виждам как болен от диабет мой близък иска да ни 'направи' като него-винаги предлага сладко, ако вземеш 1 бонбон се сърди, трябвало поне 5, да покажеш уважение или 1 парче руло, 1 еклер, сладки-всичко това трябва да ти е десерта и ти да го изядеш, когото си на гости там. Да не споменавам как трябва да се изпият задължително поне 1л.безалкохолно на човек😡. Радвам се, че успях да обясня на детето, че толкова сладко е вредно и не трябва да се приема като обич от този близък човек.

Но, да ви попитам, случва ли ви се да се премерите днес с едни кг и 2 седмици да сте с кг повече от премереното? Преди 2 седмици бях 70.9кг, но оттогава 71.1, 71.4....защо така?

# 396
  • sf
Ще ходя на пазар, та имам един въпрос.
Сметаната, която трябва да взема за заместител на млякото в кафето, течната сметана за готвене ли е или се бъркам?

# 397
  • Пловдив
Може и тази, да...30% е и е по-плътна. Аз взимам и дозички или каничката сметана за кафе на Лидл.

# 398
Но, да ви попитам, случва ли ви се да се премерите днес с едни кг и 2 седмици да сте с кг повече от премереното? Преди 2 седмици бях 70.9кг, но оттогава 71.1, 71.4....защо така?

На мен ми се случва, дори е гарантирано след като ударя ново най-ниско тегло после поне цяла седмица да съм плюс. После като се намеси и цикълът става едва... Хванала съм връзка със задържането на вода - покрай овулация и преди да дойде. Другият проблем е при приема на по-солени храни. При мен е кило и половина флуктуацията. Човек като се мери всеки ден и вижда как варира теглото...

# 399
  • В полите на Пирин планина
Не се меря редовно. Ориентирам се по дрехите. Ако ми стават - значи всичко е наред. По принцип вече не свалям от доста време, макар че едни 5 кг. бих искала, но явно без рестрикции няма да стане. Simple Smile

# 400
Много интересни теми са се заформили.

Исках да ви попитам за разни сладоледи от типа на без захар и с подсладители. Все по-често виждам такива и се чудех режимни ли са и купувате ли си някакви от тях. Мога да дам и примери, че доста се задържам при фризерите Bowtie

# 401
Избягвам храни с подсладители. Забавят ми отслабването, имам и съмнения за съдържанието на тези сладоледи принципно. Зависи и от подсладителите, една част разбъркват инсулина, други разхлабват.

Правим си "сладолед" от много мазна сметана (30%)+замразени дребни плодчета (ягоди, боровинки, малини), само разбърквам и слагам във фризера за 20 минути, докато постегне. Но по изключение. Simple Smile

Като цяло зависи от здравословното състояние и от целите в отслабването. Не е препоръчително като цяло.

# 402

И, за жалост, виждам как болен от диабет мой близък иска да ни 'направи' като него-винаги предлага сладко, ако вземеш 1 бонбон се сърди, трябвало поне 5, да покажеш уважение или 1 парче руло, 1 еклер, сладки-всичко това трябва да ти е десерта и ти да го изядеш, когото си на гости там. Да не споменавам как трябва да се изпият задължително поне 1л.безалкохолно на човек😡. Радвам се, че успях да обясня на детето, че толкова сладко е вредно и не трябва да се приема като обич от този близък човек.

Интересно откъде идва тази бълграска криворазбрана традиция, да се черпи със сладко.
Защо да не уважим хората с варени яйца, или домати, например? Защото обичат да се налагат, и изобщо не им дреме дали ще ги "уважиш" или не. Важното е да има саботаж.
И става война кой има по-голямо его, и в чия къща си.
Не е обич това, а скрита агресия.

# 403
  • Балчик
Ми недей се мъчи с фаст...както го чувстваш така прави.Не стресирай тялото.
Я кажи какво ядеш? И как едно ядене ти стига?
Там е рабората, че не зная дали ще се мъча или ще го издържа. Засега си карам на 24 часа. Не чувствам глад. Ям по 2-3 бъркани яйца в 1 с.л св. Мас, понякога със сирене, понякога с кашкавал, понякога без нищо+ печено или месо от консерва от Лидл или риба+ карфиол, домат или зелена пиперка, зелена салата, авокадо, полери със зехтин. И понякога +таратор, понякога +боровинки или заквадена сметана с канела. Когато имам подходящо готвено, ям от него, но не си готвя специално.  До ядене веднъж дневно стигнах постепенно, не изведнъж. Първо ядях три пъти, после 2 и накрая 1.

Ето такова количество изяждам + сутрешното кафе със сметана и витамини и добавки ми стига да не чувствам глад.
Скрит текст:

[\spoiler]

# 404

Интересно откъде идва тази бълграска криворазбрана традиция, да се черпи със сладко.
Защо да не уважим хората с варени яйца, или домати, например? Защото обичат да се налагат, и изобщо не им дреме дали ще ги "уважиш" или не. Важното е да има саботаж.
И става война кой има по-голямо его, и в чия къща си.
Не е обич това, а скрита агресия.
Моите колежки са същата работа. Преди да забременея спазвах много строго режимна и все се намираше някоя, която да ме принуждава да ям нещо сладко. Я шоколад, я бонбон, я някой домашен сладкиш, който не бил вреден. Обясняваше ми се, че човек без сладко не може, трябвало от време на време за черният дроб... От къде дойде тая загриженост за черният ми дроб не знам. Аз обаче съм цапната в устата и не много дипломатична и не им се получи. Като цяло не мога да разбера какъв е тоя зор всички хората да имат техните навици. Като отказах цигарите беше същата работа, всяка втора ми буташе цигара. Сега, като се върна на работа след майчинството пак ме чака голяма досада и атаки на всеки 3 часа( те на толкова ядът и все някакви боклуци.Солетите се смятат за върха на диетичната храна 😂)
Добре, че съм темерут.

Общи условия

Активация на акаунт