НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 135

• 34 632
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Що? Тамън ще се раздвижи малко Laughing

Тя Александра периодично си троли съм забелязала. Явно е против НВ, и като ѝ доскучае, идва да прави трафик тук.

# 601
  • Балчик
Всеки преценява за себе си какво може и какво не мо е да яде. Аз не се влияя от чуждо мнение, ако не съм убедена или не го изпитвам върху себе си. Също и на никого нищо не налагам. С вас обсъждам, защото темата го предполага, но в реалния живот на много малко хора казвам какво ям, каво спазвам и т.н. Особено, като знам отсрещния как ще реагира, не му трябва да знае и да изпада в емоции излишно.

# 602
Особено, като знам отсрещния как ще реагира, не му трябва да знае и да изпада в емоции излишно.
Точно Joy Когато преди съм споменавала за ограничаване на вгх, имам чувството, че другите хора се "притесняваха" вместо мен, че не (мога да) ям баница, тестени, ориз, сладичко и др. Да, притесняваха се, защото мислеха, че не мога да ги ям, а едва ли не искам...изобщо не им хрумваше, че е възможно да има вариант аз да не искам да ям примерно баница. И за да не се стресират излишно, вече заобикалям тази тема Sunglasses
Хубавото е, че вече има доста източници на информация и всеки е свободен да направи информиран избор за себе си. Simple Smile

# 603
Така си е, те и мен ме "мислят" - горката Натка значи, хляб да не може да си хапне Grinning
Обяснявам им аз че нищо ми няма и че кифтета и пържоли и без хляб са ми вкусни ама хич не хващат вяра е все питат до кога съм щяла да се мъча така. И не че аз съм седнала да ги кандърдисвам да правят като мен, ама все нещо да кажа при поредния отказ да си взема баница/бисквитки/солети/друго и как тъй кафето следобед "на голо" ще го пия е прочие...

# 604
Е, Натка, кафе без нещо сладичко- как да не те съжаляват Stuck Out Tongue Winking Eye Че някои хора чакат да дойде време за кафето, че да го комбинират със сладичко Wink

# 605
Ако беше толкова лесно човек да промени храненето си, нямаше да има дебели хора. Нито болни от болести, свързани с храненето.

# 606
Изкушавам се да го кажа Blush ...не мога да си представя как бих се чувствала да не мога да ям месо/риба/яйца, обаче няма да отида да го напиша във веганската тема (примерно) Stuck Out Tongue Winking Eye
Иди де, хайде...... И дай линк към темата, моля Scream

# 607
А, не, аз "ходя" само по теми които ме интересуват! Grinning
Ако беше толкова лесно човек да промени храненето си, нямаше да има дебели хора. Нито болни от болести, свързани с храненето.
Това всъщност зависи в най-голяма степен от това кое точно се счита, че трябва да е храненето при тези проблеми. А има толкова различни мнения по въпроса. Жалкото е, че има много хора които променят хранене, намаляват калории, спортуват и пак не са слаби и/или здрави.

# 608
Истината е, че всички ще умрем, така че е излишно да се тупаме в гърдите колко сме "по- " от всички останали.

И тук е същата сектарщина като при веганите- ние сме върхът, останалите са умствено изостанали. Горките.

# 609
Е то е ясно, че всички ще умрем, борбата не е в това да живеем с орлите, а да не се налага да ходим в кенефа с компания.

# 610
Трудно бих го нарекла сектантско, по-скоро е нормално в тема за даден режим да пишат все хора дето са избрали по него да са и го смятат за добър избор.
Поне на мен по-често ми се случва други да ми дават непоискани съвети - как ще се гътна от много яйца, как ще се поболея задето не закусвам сутрин (цял живот така правя, дори не е заради режима), колко ценни и незаменими са тестените храни и тем подобни. Айде няма нужда, на когото са му важни нека си ги яде, не ми пречи но и да не настоява че трябва и аз.

# 611
Е то е ясно, че всички ще умрем, борбата не е в това да живеем с орлите, а да не се налага да ходим в кенефа с компания.
И на мен ми казаха, че разликата между мен и тях е, че аз ще умра здрава. Отговорих, че точно това ми е целта.
Оставиха ме на мира.
Омръзна ми да повтарям, че има и вегетарианци , които се хранят ВМНВХ.
Също така въглехидратите са от 0 до 150 г и всеки може да си нагласи режима.
Този начин на хранене е всичко друго, но не и вманиачаване /секта или каквото и да е.
Разговор от вида "този млечен десерт има 20 калории повече от обичайния ни, но няма страшно, утре ще тичаме 20 минути повече" наистина предизвиква безпокойство и мисли за секта или вманиачаване.

# 612

Този начин на хранене е всичко друго, но не и вманиачаване /секта или каквото и да е.

Не начина на хранене, а подигравателното отношение към "непросветени" близки и колеги е с точно сектантски привкус.
Да си ядат въглехидратите хората. Тяхна си работа.

Най-голям въргал става когато индийци обяснят на побеснели вегетарианци, че те са незнам си кое поколение вегетарианци (един вид, да не се бутат в А група като много извисени) .
Навсякъде някой иска да се самоизтъкне, като очерни някой зад гърба му.
Тук  е същата работа.
Но пък щом ви е приятно.....
Не мен ми извади очите, но се правите на неразбрали.

# 613
Аз не съм спряла никой да яде въглехидрати, не се вманиачавам във всеки грам въглехидрати, не се тупам по гърдите и не съм имала подигравателно отношение... Разбира се, всеки е свободен да интерпретира думите на другите (не визирам моите думи конкретно, а на всеки пишещ тук) както иска и да им придава всякакъв смисъл. И мисля, че в темата тук е нормално да се обсъждат някои неща, както в други теми се обсъждат други неща и от друга гледна точка. Нека в друга тема ми се "подиграват" колко съм "зле" Simple Smile Аз се сравнявам само със себе си- не ми е за цел да съм "по-" или "най-" спрямо някой друг (това да не е състезание), единствено ме интересува да съм по-добре сега, отколкото съм била преди.

# 614
  • Балчик
На никого не се подигравам как яде, специално мооте комемтарии и тази насока аа, че именно сеуготе ми се подиграват и навлизат в личното ми пространство с техните възгледи и на настоявания.
Никога, на никого не съм правила забележка за хранене. Имам две колежки, които тайно си купуват тортички, заключват се и ядат. И какво, техен си е жовота, да ядат.

Аз също ме се вманиачавам, олио употренявам, не амятам нито калории, нито макроси. По чиста преценка за деня ми е храната. И пак казвам, защото имам проблем с КЗ, не е само за килограми и целта ми не е да стана манекенка и анорексичка.

Общи условия

Активация на акаунт