НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 135

• 34 629
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Понякога хората около нас с психични проблеми са много точно мерило за нас и нашето психично здраве. Ако мога ще помогна с изслушване, компания, съвет. Все пак никога няма да забравя, че и на мен ми е помагано в трудни моменти. А когато човек направи добро се чувства още по- добре. Аз не бих подминала такива хора. Но всичко си има мярка. Не съм срещала хора имащи нужда от помощ да ми се отблагодарят с омраза.

# 631
Здравейте.
С риск да ме намразите, но ..хората с психически праблеми е по-добре да се избягват.Понякога така се вкопчват в човека, обърнал им внимание, че много лесно от обожание(защото единствен си им обърнал внимание) преминават към чиста омраза, при най-малката неудача в живота им....Ако имат сериозен проблем, промяна в храненето е последното, което им трябва...
Хубаво е да сме съпричастни и помагащи, но трябва да обичаме себе си повече.
Само с това подчертаното не съм напълно съгласна. За останалото си права. Аз късам връзки с и страня от прилелчиви хора.

# 632
Връзката между храненето и физическото и психическото здраве е много голяма и има предостатъчно информация.  Стига да иска човек, ще я намери.
Ето една от мен
https://youtu.be/15fpftZd96E
На руски е, но има отдолу препратка към английския оригинал.

# 633
Човек с психически проблеми може да има голяма нужда от промяна в храненето, но вероятно в повечето случаи не би му било до това...

# 634
Човек с психически проблеми може да има голяма нужда от промяна в храненето, но вероятно в повечето случаи не би му било до това...

Да, точно това е. Не е по силите на лаик да влиза в ролята на съветник, защото такива механизми се включват в болния, че няма и да се усетиш в какво си нагазил.
Задачата е за лекуващ психиатър, не за човек от цивилното население, колкото и добри намерения да има, колкото и да е вярно, че промяната на храненето ще помогне.

# 635
Ако сте си направили труд да изгледате видеото сте наясно, че има различни причини за депресия и д-р Берг НЕ разглежда случая при загуба на близък човек, където Е необходима друга помощ.
Става въпрос за леки случаи на депресия, тревожност (при мен) ,където всеки мислещ човек може и трябва да намери причината (липса на сън , витамини, стрес и т.н.) и да потърсят подходящо решение с или без лекарска помощ/ с или без ...хапчета.
Моля, не ми отговаряйте. Споделям мнение , което е резултат от опит.
Другото е психолози и психотерапевти, които ви слушат, но си мислят за техни си неща.
 Всеки си избира което му отговаря по вкус и портмоне.
Поста по-горе ми беше са връзката между храненето и здравето, а не съвети за лекуване.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 12:04 от tania6

# 636
Честно казано, не виждам проблем да кажеш на някой в оплакващ се от депресия "промяната в храненето може да ти помогне" и ако отсреща има интерес да се говори по-подробно. Не говорим за хора с шизофрении и тежки психични отклонения, които не възприемат или може да възприемат горния съвет по несъответстващ на намерението на даващия го начин и се нждаят от специализирана медицинска помощ.
Скрит текст:
Хората които споделят с други намерението си за самоубийство, го правят обикновено, защото търсят помощ. Тези които наистина искат да се самоубият, не съобщават на никого.

# 637
  • Балчик

Да, точно това е. Не е по силите на лаик да влиза в ролята на съветник, защото такива механизми се включват в болния, че няма и да се усетиш в какво си нагазил.
Задачата е за лекуващ психиатър, не за човек от цивилното население, колкото и добри намерения да има, колкото и да е вярно, че промяната на храненето ще помогне.
В ролята на никакъв съветник не влизам, попитах от любопитство за себе си да знам, дали храненето влияе на психичниъе проблеми. Не съм и нямам намерение нито на жената, нито на когото и било да казвам как да се храни.
Наоравихте от мухата слон! Чак не ми се пише в темата.

# 638
Джемма, не го приемай лично, дискусията вече не се отнася за теб. Просто твоят пост беше "храна" темата да се отплесне в посока обсъждане на връзката психични проблеми и хранене и заобикалящите я проблеми.

# 639
Джема,
нямах предвид твоя пост, споделих знания и както винаги съжалих веднага.
Не обръщай внимание и отделяй полезното и интересното за теб.
Никоя ли от вас, в тежки моменти не е търсила спокойствие и комфорт в шоколад и/или вино? Аз го правя и в хубави и в тежки моменти. Без прекаляване, само за удоволствие.

# 640
Аз като съм в притеснена, не мога да сложа нищо в уста, дори да ми стърже стомаха. Имах период, в който бях станала 49кг на 170см височина - ужасна гледка, добре че беше за кратко.

# 641
Джема, наистина дискусията тръгна в друга посока, и с твоето споделяне няма нищо общо.
Така се случва когато 30 и повече хора се включат в разговора. Говорим си общи приказки.

Пак по-добре от върволица режимни сладкиши и млечни с плодове. На мен те са ми скучни, и не чета.

# 642
  • Балчик
Добре, момичета. Да се върнем към резултатите. Днес съм 76.6 кг. Общо минус 14,4 кг. Захар 6,1 сутринта. Кръвно 120/80 пулс 68.
Нищо извънрежимно не съм яла, продължавам си с еднократното хранене.
Сега си приготвих 2 яйца в масло, с малко гауда и салата айсберг, краставица и домат. И малка порция готвено имам свински ребра със зеле. Ако ми остане място, за десерт - заквасена сметана с канела.
Правих гроздов сок в бутилки за зимата, само аз си знам как се сдържах да не пия, много го обичам. Захарността на гроздето( мускат Отонел) е 21 по моя захаромер, не мога да си го причиня, сдържах се.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 13:59 от Джемма

# 643
И аз да отчета, че за първи път откакто се помня, се връщам от почивка едно кило назад, вместо пет напред Grinning

# 644
  • София
Никоя ли от вас, в тежки моменти не е търсила спокойствие и комфорт в шоколад и/или вино? Аз го правя и в хубави и в тежки моменти. Без прекаляване, само за удоволствие.

Точно защото спокойствие и комфорт се осигуряват главно от въглехидратите, ако се отнемат или силно ограничат, както се препоръчва от нашия режим, проблемите на стресираните и депресираните могат силно да се задълбочат.
Не че биха издържали да спазват подобен режим.

Общи условия

Активация на акаунт