Tичане (6)

 • 65 489
 • 710
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: X
Преди години използвах MapMyRun. Откакто имам часовник на Гармин, използвам програмата на Гармин.

Аз от известно съм с маратонки на Мизуно и за мен са идеални. Всеки път когато купувам нов чифт отивам в местния магазин за бягане, правя тестове, слушам препоръки. Не робувам на марката, важното е да са ми подходящи.

ББ излизат с нова програма за 5к - ако има мераклии да започнат с бягането.

Отчет 6км бягане.

# 16
 • Мнения: 10 038
Sprinkles, GrinningBeers.

Днес съм със 7км енергично, нормал. Утре почивам, в понеделник  тичам състезание половин маратон.

При нас върви Златната Седмица не Емил Затопек, състезанията са в памет на неговият рекорд в Хелзинки, и златните му медали на 5к, 10к, и маратон. Затова и дните са нестандартни- понеделник, петък, понеделник.

Тичах тромава 5к вчера, в понеделник, 20.07., 10к за 00:48:43,30.
Не мога да си представя маратон в тази жега, очертават се 28 градуса. Ще си нося мой hydration pack, да има.

Свалих си мобилно приложение, Pace Control, но не съм го пробвала още. Nike Run Club също имам, но не ползвам. Не знам защо.
Другата седмица ще поръчам Polar Vantage V. Fitbit Inspire HR има огромни отклонения, и не искам да я ползвам повече.

# 17
 • София
 • Мнения: 4 409
Аз още си карам на тракъра на телефона. Неудобно ми е да го мъкна, но не ми се дават толкова пари за грозни часовници. И ми е едно некомфортно без телефон.
Тази седмица съм се разяла, което не е добре. Килограм отгоре съм.

# 18
 • Мнения: 11 686
Дези, това истинско състезание ли е или виртуално? Тук отмениха всички състезания до края на годината или ги замениха с виртуални.

# 19
 • Мнения: 541
Ако тичате  сравнително редовно и се чувствате по - гладни от преди ( без спорт) какво допълвате към основните хранения и между тях - освен плодове и ядки

# 20
 • Мнения: 10 038
Precious,  истинско е.
При нас отмениха масовките, но по-малките вървят, с ограничен брой участници.

Ако тичате  сравнително редовно и се чувствате по - гладни от преди ( без спорт) какво допълвате към основните хранения и между тях - освен плодове и ядки
Варени яйца, зеленчук.

Голяма дилема ми е дали да тичам с музика утре, или без.
Не искам да се разсейвам с музика, но се дразня като си слушам дишането....Не мога да го изтърпя 10км, да не говорим за 21+. 😂

# 21
 • Мнения: 11 686
Мерси Дези. Flowers Hibiscus Успех утре. Flowers Four Leaf Clover Аз бягам само с музика. Преди всяко състезание си правя нов сетлист като си нареждам песните, според времето с което очаквам да финиширам. За финалния спринт си оставям някоя яка песен, която да ми дава сили накрая. Знам, откачено е. Yum

# 22
 • Мнения: 10 038
Никак не е откачено, и аз имам плейлист, но не според времето. Това е супер, всъщност. Как намираш подходящи парчета?
Слушам любими неща, филмова музика, главно, за да не се карам в главата си с глупави текстове. Освен да си пусна метроном?

# 23
 • Мнения: 11 686
О, при мен е лесно. Просто си слагам любими песни, които ме надъхват и на които обикновено си бягам. Глупавите текстове не ми пречат. Някакси чувам само музиката и неволно влизам в ритъма ѝ. Нагласям си първата песен, за след 1-ия км, за след 6-ия, за след 8-ия и за финала. Blush

# 24
 • Мнения: 10 038
Не искам темпото да ме забързва, или забавя подсъзнателно. (Музикантка съм, и го правя автоматично. )
Гледам един Half marathon mix на Megan Elizabeth,  който изглежда добре.
Ще си отбележа парчетата на всеки 5км, да знам кои са. Или ще си направя мое.
Благодаря за идеята! 🍻😀

# 25
 • На острова
 • Мнения: 1 277
Аз по принцип обичам да тичам само с мислите си, че достстъчно шумно ежедневие имам, но когато реша да слушам музика си търся тракове с bpm близки на този, който тичам. Така поддържам темпо и не избързвам или забавям.

Ползвам apple watch и съм доволна, аз съм любител и има това, което ми е нужно да знам.

# 26
 • София
 • Мнения: 4 409
На състезателно разбирам слушането на музика, но като бягате навън не ви ли е страх, че може да има неприятни изненади? Аз много разчитам на слуха си като сетиво в парка. Иначе в градска среда си махам главата с музика, ама там е друго Simple Smile
При мен седмицата беше хубава - почивах само един ден, поради работни задължения. Изтичах над 90 км.
Вчера имах малък инцидент емоционален. При дългото тичане на 20 км. се разревах, не беше от бягането, но явно то ме отпуши и каквото се беше насъбрало изтече със сълзите ми. Даже се чудих дали да не се прибирам, ама се съвзех и врътнах още 10.
Интересно ми е хората, които имат паник атаки при тичане как се справят.

# 27
 • Мнения: X
Дез, успех утре!

Когато бягам сама слушам подкастове, книги, рядко музика. Това на дългите бягания. Когато правя сплитове, темпо, т.н. не слушам нищо, а следя време/скорост на часовника. На организирани мероприятия бягам с "пейсър-а" - хем ме трябва да мисля за скорост, хем се водят някакви разговори, с които времето минава неусетно.

На мен много ми липсват организираните мероприятия по бягане. Освен че са ми мотивация, самата атмосфера на такива мероприятия е опияняваща. Имах "план" всяка година да бягам по един маратон, но не знам тази година как ще се случи ... освен сама да си организирам един ...

# 28
 • Мнения: 10 038
Състезанието ми вчера мина добре. Направих си няколко полезни извода.

1. За бога, педикюра! Забравих да изрежа ноктите до до дъно, ако беше маратон, щеше да е кървава история.
Уж знам, и се заплеснах!
С тези маратонки съм тичала 25км+, нищо ми нямаше....Но ще се облепя за маратона за по-сигурно.

2. Малкото километраж си пролича, и забавих темпото на последните 3км. Имах много хубава 15ка, и тичах в супер нахилено състояние до 18тия, и после ми стана горещо....И психологически някакси се отпускам накрая, и тичам по-скоро в щастливо-удобно темпо, не се натискам до последно. То и няма защо де, но ако бях тичала с 2мин по-бързо, щях да съм по-доволна.

3. Много обичам да тичам, и ми се тича още повече.

Та, заради последния извод, си мисля, че състезанието беше успешно. Апропо, тичах с музика, за да не си слушам дишането....бях рядка птица. Следващия път ще тичам без, за да видя дали пък няма да тичам по-добре.

И аз съм качила килограми, и то няколко. Ще ги свалям сега с голям напън.

Harpalike, на мен ми се отпушваха емоции при йога навеждания назад. Уж било нормално, каза индиеца, но след обикновен мост се съсипвах от рев, и години наред (буквално) избягвах навеждащите назад пози като дявол от тамян. Като започна карантината обаче усетих остра нужда от тях, много ми се бяха съкратили тазобедрените флексори (според Гугъл така е на български език, но ме съмнява нещо...Rolling Eyes), и работя за тях ежедневно. Не ме разревават. О, чудо.

С това тичане не мога без йога.

Днес ще тичам 6км регенерационно,  после йога, и силова горна част. Краката почиват.
Седмичния километраж ми се иска да го докарам до 90км, да видим.

# 29
 • София
 • Мнения: 4 409
Дези, супер си! Браво!
Леко и успешно възстановяване ти желая!

Хубаво е, че имаш и поуки от състезанието.
Педикюрът е наистина важен. Съботната 30ца и аз я издумках с ноктаци, та после ме боляха от натъртване. Вече ги няма.
За дългите бягания някои ползват силиконови протектори, които не ми се струват много удобни, но сигурно пазят. С отделни пръстчета ли са ти чорапите? При мен те пазят доста и отделно материята е такава, че не се претриват и стъпалата, дори и при по-тънките летни варианти на чорапите.

При йога нямам никакви емоционални флуктуации, но от карантираната не съм правила. Мога пак да въведа поне любимите ми асани, че време за пълен комплекс нямам, макар че съм радост за момчетата вкъщи като съм на йога вълна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт