Нашите цветя - обща тема 2

• 35 384
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
Morphea,  а с какво тори, и аз имам едно такова .
Natt, имам червен кристалон, с него торих. Листата на твоето са много красиви.

# 391
Идвам със снимки! 🥰
Скрит текст:

Цикламата! Много й се радвам. 😍

Две коледничета,добре вървят. Спасих ги от едно голямо,изгнило.

Бегония и оксалис.

“Лилавата” роза. 😁

Жълтата ми красавица. 🥰

Гиганско алое,трябва да го пресаждам. 😍

Мушкатата семеначета. Три бяло-розови,другите са червено-оранжеви всичките,но ги харесвам.

Едно кътче с нецъфтящите каланхоета. Яд ме е да ги гледам,макар че са красиви и без цвят. 😃

# 392
  • забравих си мисълта...
Днес най-после започнах да пресаждам цветята в сандъчетата. Но първо измихме плочите с Hochdruckreiniger уред с високо налягане, не знам така ли се казва на български. Станаха по-добре, но на 3 места има малко ръжда от едни метални саксии и тя остана. Като присадя цветята, ще опитам със сода ако не, ще видим, може би хлор или и аз не знам. Утре пак ще трябва да си поправям грешките. Мушкатото го насадих много нарядко. А имам още цветя и сандъчетата, и няма да ми стигнат ако слагам по малко в сандъче. Утре ще трябва първо да търся кое обича вода, кое не, кое обича слънце, кое не и т.н., че да знам как да ги комбинирам. А на тези, на които им няма етикетите, ще питам вас.

# 393
Не е на рядко мушкатото, според мен. Даже по 4бр. най-добре. Трябва им място да растат и дишат, с времето ще се запълни саксията.

# 394
  • забравих си мисълта...
Не е на рядко мушкатото, според мен. Даже по 4бр. най-добре. Трябва им място да растат и дишат, с времето ще се запълни саксията.

Не знам. Аз като гледам на съседката, нейното е много нагъсто, иначе и аз мислех като теб, но не знам, утре ще го мисля. Всъщност исках да събера всички цветя в сандъчетата и така да имам повече място на терасата, да няма саксии по пода, но явно няма да стане.

# 395
  • Sofia
Много хубави сандъчета, Venetta

# 396
  • забравих си мисълта...
Много хубави сандъчета, Venetta
Благодаря ти,  Tari Tasartir Flowers Rose и аз много си ги харесвам. Heart Eyes

# 397
Venetta, и аз много ти ги харесвам сандъчетата, казвала съм го вече, ама пак да си кажа Simple Smile.

# 398
Още една харесала сандъчетата на Вени.
Натт, на мен гъсеници ми изядоха (буквално)  две мушката. Едното още го крепя, уж се опитва да се съвземе.
А това ( алое някакво според програмата на телефона) ми прилича на озъбено животно. Днес го загледах, че доста голямо е станало. Общо шест в една голяма саксия са.
Мисля едното да му резна само розетката и да го отделя.

# 399
  • Карлово
Попаднах на една статия за сакъзчетата и мушката. Даде ми много отговори. Споделям я с вас.
https://www.bgfermer.bg/Article/8909243

# 400
  • Италия
ДамаТрефа, беше ми много полезно, благодаря!

# 401
  • забравих си мисълта...
Natt***, MagniМ, благодаря ви, Дами. Hug

И последните две сандъчета и спирам за днес. Утре ще присадя останалите в керамични саксии и каквото е, това е. Да видим колко от цветята ще преживеят присаждането, но каквото стане. Sunglasses Трябваше много по-рано да ги присадя, но не се получи по-рано. Confused

# 402
  • София
Венета,леле какви големи сандъчета Open Mouth.Уреда с който миехте на българси е водоструйка.
На първата снимка в горния ъгъл на сандъчето имаш циганче,то обича по-сенчесто.Има и петунии които обичат слънце.Май ще по-добре циганчето да е отделно.

# 403
  • забравих си мисълта...
Венета,леле какви големи сандъчета Open Mouth.Уреда с който миехте на българси е водоструйка.
На първата снимка в горния ъгъл на сандъчето имаш циганче,то обича по-сенчесто.Има и петунии които обичат слънце.Май ще по-добре циганчето да е отделно.
Благодаря ти, Натуся. По 75 см са, само бялото е един метър мисля, малко по-дълго е от другите и тъкмо ми запълниха тази част от терасата, на която има възможност да се сложат сандъчета.
Не знам как се казва цветето на български, но на етикета му пише Impatiens, уж четох преди да го сложа там,  та пише, че обича слънце и полусянка, и също трябва винаги да е полято. Преди го имах в къщата, в двора, чувстваше се добре.

Ето това е съвсем същото тук.

Сега като се замисля, това тук на терасата, докато го сложа тук в сандъчето, все на сянка беше и само късно след обяд го напичаше малко слънце. Ho вече съм го сложила, ще видя, ако не му понася на слънце, ще го преместя на сянка. Тъкмо ми остана едно самотно мушкато, ще гo сложа в това сандъче да си има компания. Wink

# 404
Venetta и сандъчетата много ми харесаха и терасата и това дворче от последната снимка е разкошно.

Общи условия

Активация на акаунт