Животът ми се случва въпреки мен

• 21 887
  • 628
  •   1
Отговори
# 315
  • France
Аз съм чела темата по диангонал , но това не е искаш , онова не искаш..
Там е големият проблем.
Все едно чета за някоя млада булка, която е взела мамин златен и живее в един двор със свекърите. Във форума е пълно с такива теми, като понякога става дума за етаж на една и съща къща. Само че тук действието се развива в Дания и декорите са малко по лъскави.

# 316
Ох, то и аз ако тръгна да изброявам, кое не ме кефи, кое как искам или не искам да е, форума няма да ми стигне.
Върви при гадателката, ще ти махме магията и мъжът ти веднага ще те изнесе на ръце от този свекърски ад, а децата ще станат послушни като кученца.

# 317
аз не знам що толкова дълбаете и чоплите всяка една подробност. То не е едно и две - проблемът е генерален. Ама явно е трудно да се схване. Поне един човек го схвана... да не повтарям....

# 318
  • София
Те са живели тук много години и са купили имотите и се изживяват като стопаните на имението, с които трябва да се съобразявам

А, извинявай, нима не е така? Нямате пари да си купите ваш дом, който да ви харесва, натресли сте се в чуждия, че и недоволни.

# 319
Те са живели тук много години и са купили имотите и се изживяват като стопаните на имението, с които трябва да се съобразявам

А, извинявай, нима не е така? Нямате пари да си купите ваш дом, който да ви харесва, натресли сте се в чуждия, че и недоволни.

хехе. Наш си е. Просто са 2 къщи в двора. Мъжът ми е купил едната къща преди много години и когато другата се е освободила е викнал мама и тати да я купят щото не може да диша без тях. И така се е вързал съзнателно или не. Можем тук да си купим др къща, но цените са безумни, а ние сме си сметкаджии. Освен това дворовете са ни прекалено малки. В момента живеем в един от най-големите парцели в района и не ни устройва по-малък. Не ме карай да ти казвам кви пари имаме да не ти докарам болест.

# 320
Скрек, то лошо няма в имотите и в живеенето заедно, въпросът е ти да не се ядосваш вътрешно от ситуацията, пък кой какво има е друга тема.

# 321
Хахаха, имала пари Grinning Имай ги, ама така като гледам от изказванията не можеш да ги харчиш, както ти искаш. Файда, че ги имаш. Като не си щастлива, пак файда, че имаш пари. А и не с пари се живее, а с хора.
Може би пък точно имането на пари, каквото и да означава имане, ти е развалил представата за живот.

# 322
  • София
Не ме карай да ти казвам кви пари имаме да не ти докарам болест.

Никакъв шанс, няма количество пари на света, което да ме накара да завидя на живота ти. Така си се вкопчила в тия пари, дворове, къщи и мързел да работиш нормална работа, че си си плюла на щастие, достойнство и здраве. Мерси, няма нужда, бягам далече аз от такива ситуации и съм обичана, ценена и щастлива.

# 323
А колко си щастлива само от изказа ти личи.
Права си. От изказа много личи кой колко е щастлив. На теб също много ти личи.

# 324
Скрег,приемам,че разтоварваш тук натрупано негативно напрежение от реалността ти.
Искаш като с "вълшебна пръчица" живота ти да се обърне,без да направиш ти самата промени.
Не съм чувала за такива чудеса,дано се случват.

Също съм недоволна от случващото ми се.Но колкото съм по-активна и заета,толкова повече хубави неща ми се случват и се чувствам удовлетворена.
Отпусна ли се на течението ме залива негативното.

# 325
Абе, хора радвайте се на живота, защото е твърде кратък. Имам приятелка млада жена на 32 години. Претърпя сериозна сърдечна операция, и след 10 години евентуално пак ще я оперират. Възможно е дори, да не може да износи и роди дете, а  вие тук се ядете и ядосвате за абсолютни глупости! Всички искаме, повече в тоя живот. Обаче е хубаво отвреме навреме да казваме и Благодаря на това, което имаме, защото нищо не е вечно - нито здравето, нито младостта, нищо материално. За всичко благодарете иначе и в дворец да живеем - все тая ще е. ....

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 09:04 от Анонимен

# 326
Скрег, разбрах те.
Правиш си един списък с нещата, които изброи и започваш да действаш методично по сбъдването им. Ако нещо не става, го оставяш сега и пробваш след време и ако и тогава не става си преоценяваш дали ти е важно или нещо по-драстично трябва да се направи, за да стане.

Първо реорганизираш работата си и намираш дома, който искаш в квартал наоколо,  погрижваш се за здравето на детето и на себе си, тръгваш на терапия с мъжа си за да се научите да комуникирате (все пак си с датчанин/ швед, а не с балканец, който може и да не вярва в тези терапии Simple Smile ) и поставяш какво искаш на първо място.

Роднини и свекъри не можеш да промениш и не ги избираш. Оставяш ги настрани и не се тормозиш.
 Гледаш себе си, децата и семейството.

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 23:01 от Анонимен

# 327
Описа ме точно така както се чувствам и възприемам. Никой друг не го е правил през живота ми - нито приятели, нито психолози. Примерно никой не ми е казвал, че не показвам чувствата си и колкото и да ми е зле, не допускам околните да го забележат. Аз съм точно такава - може да съм много тъжна вътрешно, но хората виждат повърхностна майтапчийка, непукистка, късметлийка, на която животът и върви много леко и безгрижно
Това е адски тъжно.

# 328
  • sofia
Явно неудовлевореността идва от това, че авторката иска да има "всичко" в най-идеалния му вариант, а това не се случва. Реално, няма и как да се случи.
Аз също съм изпадала в подобни състояния от типа много да искам хем до края, хем в рая.....ми, не става. Винаги едно е за сметка на друго и трябва да избереш.

# 329
Изказването за парите е адски грозно, тъжно е , ако наистина разполагаш с много пари , а не може да ги използваш така , че да се чувстваш удолетворена от живота си ..  Ходи на почивки, има курсове по йога и медитация в Бали  , може да пробваш да отидеш и да се откъснеш от живота, който водиш, да го видиш с дриги очи.

Общи условия

Активация на акаунт