Неуважение?

• 9 828
  • 140
  •   1
Отговори
# 120
Майката си е в къщата и тя определя правилата, в правото си е. Разбираемо на вас ви е неприятно, но не е длъжна тя да прави компромиси, а вие, понеже сте на нейна територия. Ако не искате да ги правите - напускате чуждия дом. Ако мъжът ти не иска да напуска, то напускаш и дом и мъж, щом не можеш да приемеш компромиса.

# 121
  • Бургас
На всички е къщата,щом живеят заедно.
А че има свекърВЕЩИЦИ,има.Идете в темата първи сблъсък със снахата,има едно стихотворение от името на свекървата,голям смях пада,много е забавно.
Аз на свекърВЕЩИЦА не съм попаднала,но и не съм живяла със свекърва.Като компенсация на свекърва,в ролята влизат моите родители.
Не е толкова въпросът на кой е къщата,стари и млади не живеят добре заедно.Обаче пък изскача проблемът с липсата на пари...

# 122
Мисля, че всички, които живеят в една къща имат еднакви права - без значение чия е и кой плаща разходите. Иначе излиза, че колкото по-малко пари имаш толкова по-малко човешки права имаш. Дай направо да умъртвим бедните - за кво да се мъчат

# 123
Мисля, че всички, които живеят в една къща имат еднакви права - без значение чия е и кой плаща разходите. Иначе излиза, че колкото по-малко пари имаш толкова по-малко човешки права имаш. Дай направо да умъртвим бедните - за кво да се мъчат
Всички имат еднакви права, само и единствено тогава, когато домакините/които плащат и разходите, както сте упоменали горе/ са изявили желание всички да имат еднаква права. Няма как в чужда къща, аз да имам равни права с домакините, нищо че съм отишла да живея там. На всеки, който отива да живее в чужд дом трябва да му е ясно, че е в ЧУЖД дом. Освен ако при поканата от страна на домакините не ми е обяснено, че всички сме равни, няма как да забравя, че всъщност не съм си в собствената "къща". Хубаво, нехубаво, това е положението, който иска да си е господар в дома, живее отделно! А аналогията с бедните не е съотносима със случая, бедните имат права, но не и във вашия дом, нали?

# 124

Това ме изумява Flushed Това важи за децата в семейството, макар и те да нямат права като на родителите. Но ако приютиш някого в своя си дом той да има равни права с теб направо ме шокира. Ми що не вземе да промени подредбата, да продаде нещо, да пусне наематели, нали има равни права?

Иначе така е - ако нямаш пари, живееш в малко и кофти жилище, или под наем, или те приютяват, но се съобразяваш. Дъщеря ми живее под наем в Лондон и знаеш ли колко страници договор подписа, където са описани всичките и задължения и на какво няма право? Да не би да има равни права със собственика, нищо че живее там?  А защо някой, който и не плаща, да има равни права? Това никъде го няма.

# 125
Може да е период. Всяка връзка минава през много неща. За майка му,щом е между вас,опитай  да се саморазправа с нея,че да я сложиш на място.
А ти пиеш ли?

# 126
  • София
Имах такава приятелка, доста си попииваше  , уж нямаше повече, ама пак.... после каза Извинявай, на пияно какви работи ми говореше за назад
.... настръхвах, но.... продължи с пиенето и.... се разделихме, пожелах и да спре за да има деца, дай - боже да срещне мъж
Добро утро Simple Smile От няколко дни исках да попитам тук, но все си мислех, че и сама ще мога да преценя, но не мога нерешителна съм и искам вашите мнения и гледни точки. Не съм имала ''нормална връзка'' и съответно затова не знам дали това е добре. Имам три годишна връзка. Аз съм на 24 години, приятеля ми е на 27. От няколко месеца нещата не вървят. Той започна да пие все по-често. Даже вече и през седмицата. И на три пъти се напива и започва да ме обижда, без нарицателни, но тип ''Ти преди да те взема беше нищо'' и още тем подобни от, който на мен ми стана страшно обидно. Започна се една задушаваща ревност от въздуха. И мен точно от тези три напивания ме отблъсна доста. Говори ли сме затова и той казва ''Ами аз ти се извиних, а и не помня какво съм ти говорил така или иначе'' ''Два-три пъти съм се напил и съм ти говорил някакви неща, който не помня и забрави всичко останало. Неблагодарница..'' Винаги като стане на въпрос, защото този разговор вече 3 пъти се води, но без резултатно, защото той обръща вината заради моето минало на ''парти звяр'' и как колко много хора му говорили преди да станем гадженца аз как съм ходила постоянно по дискотеки и кой знае каква съм била, че на него направо му станали като книга в главата, но все пак бил направил компромис.
Предпоследното нещо: той е писал на някакво непознато момиче писали, писали и на вторият час решил да си споделя връзката. Споделил доста работи за моето държание, което е било ''студено'' и съм се била променила много заради хорското мнение на хората (хората ми били говорили, че живота е дискотеки и партита), но така и не е споделил причината, а именно пияното му поведение. Момичето ми изпрати хронологията. Попитах го как и защо се оплаква на непозната. ''Аз си мислех, че ти си я накарала да ми пише и заради това така и написах''
Ако някой ще попита, защо не обмислям да го питам да спре алкохола не става, не иска.
Последното нещо:
От няколко дни живеем при родителите му. Само,че каквото пипна и мръдна бива засечето от радара на майка му. Все е нещо недоволна. Готвя, чистя. Но наскоро съм направила нещо по погрешка и чух нарицателното ''неандерталка'' случайно провикнато и дочуто. Казах му, че щом живеем с тях трябва той да ме защити като има нещо. Отговора е това си е между вас, аз там не се бъркам. Знаеш, че са странни.
Та да моля за съвет, мнения, гледни точки.

# 127
Скрит текст:

Това ме изумява Flushed Това важи за децата в семейството, макар и те да нямат права като на родителите. Но ако приютиш някого в своя си дом той да има равни права с теб направо ме шокира. Ми що не вземе да промени подредбата, да продаде нещо, да пусне наематели, нали има равни права?

Иначе така е - ако нямаш пари, живееш в малко и кофти жилище, или под наем, или те приютяват, но се съобразяваш. Дъщеря ми живее под наем в Лондон и знаеш ли колко страници договор подписа, където са описани всичките и задължения и на какво няма право? Да не би да има равни права със собственика, нищо че живее там?  А защо някой, който и не плаща, да има равни права? Това никъде го няма.

глупости. Всички наематели имат еднакви права. Когато собственика отдава нещо под наем не се интересува кой от всички живеещи в имота му плаща наема.
Освен това аз не живея тук под наем, а като пълноправен член, съпруга. Къде си чула единия съпруг да плаща наем на другия. Дори данъчните смятат дохода на цялото семейство като общ без значение кой колко пари печели. Прочети какво значи брак, щото май не си наясно.

# 128
глупости. Всички наематели имат еднакви права. Когато собственика отдава нещо под наем не се интересува кой от всички живеещи в имота му плаща наема.
Освен това аз не живея тук под наем, а като пълноправен член, съпруга. Къде си чула единия съпруг да плаща наем на другия. Дори данъчните смятат дохода на цялото семейство като общ без значение кой колко пари печели. Прочети какво значи брак, щото май не си наясно.

Като съпруга ти си член на едно семейство с мъжа ти и сте в една съпружеска съобщност, или пък имате брачен договор, уреждащ финансовите ви взаимоотношения.  В този случай вероятно не е важно кой плаща наема, макар да има всякакви случаи. Тук обаче става дума за хора, които не са едно семейство (макар да са роднини) и това, че едното семейство е позволило на другото да живее при тях съвсем не дава на второто равни права с първото. И ти прочети кой е член на семейството.

# 129
.

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 22:00 от Skrekkelig

# 130
А ти какво общо имаш с цялата тази работа, че пречупваш нещата през своя си случай?  Темата е за двама млади, пуснати да живеят в жилището на родителите на единия. И младите са гости и трябва да се съобразяват и съвсем нямат равни права със собствениците, обаче това не им харесва. И всички спорове са по този казус. А ти с вашите семейни отношения какво общо имаш не знам. Нищо не съм коментирала за твоите права.

# 131
сори обърках се. Реших че коментираш мен Simple Smile)))

# 132
Аз бих те посъветвала да не се примиряваш с този мъж. И аз съм живяла с чужда майка и нито веднъж не ме защити, затова се разделихме. Че той, ако отсега попийва и става вербално агресивен, какво ще става по-натам? Я да си живурка с мама и тя да си го търпи.

# 133
  • София
Ими поговорка: "Трезвен ти го мисли, пиян ти го казва"

# 134
  • София
Било е на квартира. Почна да комуникира, но винаги аз излизам накрая виновната. Знам, че също участвам не казвам, че само той има вина и съм тук само за *солене*. И той е правил компромиси и аз също, но аз пренебренах себе си.
Не умееш да спориш. Говори кратко и точно, без женските локуми.
Като каже: ти си въобразяваш, отговори: може, но така го виждам, а аз съм си по-важна от теб.
Режи общите приказки в зародиш и попитай с какво толкова ти е помогнал и какво ти е дал. Конкретно. Може да му цитираш тази приказка: "Празни приказки и мека пишка всеки може да извади". Особено пред приятелите му...
Впрочем, той учи ли нещо?

Общи условия

Активация на акаунт