Стилът ни според възрастта - тема за пораснали момичета, 40+

• 48 882
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
Аз пък днес разнообразих класическа сафари рокля с розов колан и шапка на супер готини графити, вкл. розово прасе с полицейска шапка Simple Smile.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 09:40 от pep_si

# 286
Това за килограмите е много относително. Както споменах в предишен пост в Бг се очаква жените да изглеждат като ангелските криле. На мен ми е малко слабо, но кой както се харесва.
Не знам как да го обясня, но май по- добре да го онагледя със снимка. Та определено предпочитам по- “дебелия” вариант. Първия просто изглежда кльощава и без никакъв тонус. Та в Бг жените са масово се стремят да са от типа на снимката в ляво.

До преди 7-8 г.спортувах много активно и тялото ми изглеждаше точно като това на снимката в дясно, със същите вретеновидни бедра.При ръст 1,70 тежах 63кг и никой не ми вярваше..Цитирам:"Това са много килограми за твоята фигура..да не се бъркаш нещо.."  Joy Та,тяло и тонус-супер.Сега само поддържам.Заради проблем с коленете не съм чак толкова активна в спорта,но тялото се отплаща,ефекта се запази и много по-лесно го контролирам.Така,че от собствен опит потвърждавам,че килограмите не са определящи за фигурата.

Аз пък на жена, висока 170 см и с такова тяло, поне 65 кила бих ѝ дала. Иначе мъжете са ясни. Повечето си мислят, че всички сравнително слаби жени са по 50 кг.

# 287
  • София
И мен след дъждовно (Nature Droplet)

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 06:56 от Harpalike

# 288
Оооооо много си якааа !😍😍😍

# 289
  • София
Какво възприемате за изневяра на стила?
Аз понякога попреглеждам какво има в детските раздели на магазините, че цените са по-добри, а и някои модели са сладки. Без да нося инфантилни неща, разбира се.

# 290
Приветствам всяка промяна, освежаващо е винаги..))

# 291
  • Пловдив
При ръст 1,70 тежах 63кг и никой не ми вярваше..Цитирам:"Това са много килограми за твоята фигура..да не се бъркаш нещо.."  Joy Та,тяло и тонус-супер. ...

Аз пък на жена, висока 170 см и с такова тяло, поне 65 кила бих ѝ дала. Иначе мъжете са ясни. Повечето си мислят, че всички сравнително слаби жени са по 50 кг.

"Поне" 65 според мен са завишена оценка при всякакво телосложение (едро, дребно...), ако жената изглежда по този начин като на снимката в цитата. Макар да е несъмнено, че различните телосложения при еднакво тегло и ръст изглеждат различно.

Аз лично бях 65 кила при ръст 1,69 по времето на предните снимки, които пуснах в тази тема или в другата, забравих вече, както и по времето на ей тази снимка, която съм я пускала вече в друга тема (в мнение 50 на другата тема). Да, знам си, дори още тогава съм писала, че ако я пусна тук, реакцията наум ще бъде: "тая па ква е тлъста". Но факт, килата бяха толкова. Толкова бяха и когато бях ученичка и бях от дебелите ученички. Един ден по гимназиално време баща ми реши да ме просветлява колко кила трябва да бъда по формулата ръст минус сто (родителите не знам защо си мислят, че откриват на децата си тийнове някакви кой знае какви знания) и каза: "ти трябва да бъдеш не повече от 68 кг., а ти колко си?". Аз потресена и обидена моментално се качих на кантара пред него и той показа 64. Така, де, 64-64, ама 68 си е обида вече. Grinning Баща ми каза: "браво". То не беше за "браво" по критериите за фигура на съвременна тийнка, ма тва друг въпрос.

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 13:59 от Магдена

# 292
  • София
На мен ми я казваха тази формула, но майка ми вадеше 110 от ръста, а не 100 😁
На мен също ми се струва много 65 кг за ръст 170.
Аз съм 171 и тежах 65 кг. в девети месец бременна 🙂. Сега съм 56-57 и не мога да се определя като слаба, а по-скоро с нормално телосложение.

# 293
Когато тези кила са мускули, жената определено не изглежда дебела!
Едни и същи кила мускул и мазини имат различен обем, за това и при 65кила мазнини си по- голяма!

# 294
  • Нидерландия
Не знам, аз винаги съм се ръководила от формула ръст минус 110  но откакто минах 40г. вече ми е трудно да я спазвам, в смисъл че качвам. Сега съм 60кг за ръст 166 и след един месец престой в България ме е страх да се кача на кантар. Но според мен с напредване на възрастта трябва да се намери някакъв баланс и да се прави компромис, много слаба не е хубаво за лицето а по пълна ставаш малко като лелка. Освен това заради разни хормонални промени ми се качва апетита и от там  ми е трудно да свалям.
Нещо за новият сезон: решила съм да заменя черният цвят със тъмносин.Вие ще носите ли черно? Много ме затваря черния цвят а толкова много го обичам! 🙂

# 295
Формулата не е валидна когато става въпрос за мазнини Simple Smile.
Ето да ти онагледя разликата! При 65 кг мазнини, естествено че ще изглеждаш дебела.

# 296
Madelief, моето черно е сивото. Просто черно не ми отива на цветотипа.
Относно кг след 40 г - формулата минус 110 не е ок. Тлъстинките, които почват да се трупат имат превентивна роля относно остеопорозата. Което не означава разбира се зелена светлина за наднорменото тегло.

# 297
  • София
сред връхните ми дрехи единственото черно е коженото яке.
През зимата обичам да нося ярки цветове. 90% от хората в БГ са облечени с черни или тъмно сини палта. Като добавим и ранното стъмване, става върхът на депресията.

# 298
Змия, купих си зимата розово, тип - мечешко палто, много е свежо наистина.

# 299
Срещу остеопороза воювам с йога и силови тренировки.
За моята мускулатура в момента ми е достатъчно -100.  Кофтито е, че не мога да се задържа под 50кг. 156.5съм, и 51-52кг в момента. Летните ми килограми са 50, и есента започвам да качвам,  след като увелича силовите тренировки. Качвам и мускул, и мазно.

И аз се каня да си взема бледо розово палто. Имам нужда от подмяна на връхните дрехи изцяло. Ще видя какво ще си харесам, в крайна сметка.

Общи условия

Активация на акаунт