Всяка жена ли заслужава да има семейство

• 22 284
  • 864
  •   1
Отговори
# 720
Всички ние искаме да се омъжим за умен мъж с план за живота.В кръга на шегата,за съжаление ако той наистина е умен,той никога няма да се ожени за нас Simple Smile

Хах, това си помислих и аз. Освен това малко е позакъсняла авторката, този тип мъже (от добри и заможни семейства, висшисти и т.н.) дори не излизат на "пазара", лапват ги още от университета, много много рядко да има някой след това да е още свободен.
Поне моите наблюдения са такива.

# 721
Всички ние искаме да се омъжим за умен мъж с план за живота.В кръга на шегата,за съжаление ако той наистина е умен,той никога няма да се ожени за нас Simple Smile

Хах, това си помислих и аз. Освен това малко е позакъсняла авторката, този тип мъже (от добри и заможни семейства, висшисти и т.н.) дори не излизат на "пазара", лапват ги още от университета, много много рядко да има някой след това да е още свободен.
Поне моите наблюдения са такива.

По-добре няма как да се каже Simple Smile

Мен ме прилапаха още на 26....

# 722
  • Пловдив
Авторката на темата е в много изгодно положение и трябва да се радва, защото е жена, а не мъж. Ако бе мъж, тогава щеше да се налага все да поема нещата в свои ръце при запознанствата и при ухажването, плюс вероятността за чуването на множество откази, които да НЕ бъдат приемани като обезверяване от психиката и напук на тях да продължава да опитва уверено.

# 723
Една моя позната си намери чужденец-мечта ( а тя никак не се котираше тук ) и това някъде 40-и няколко годишна и във много лоша форма/външност (като гледах снимките от сватбата мани мани...). Но както и да е ,човекът я харесал, и изглежда са щастливи...на същите снимки видях и семейното жилище - буквално замък като от филмите, поляни, декоративни дървенца, басейни (край всеки басейн съответната гарнитура в подходящ цвят) и т. н.
Понеже манталитета им такъв не и позволяват и да работи (той мъжът и някакъв комп. специалист и с голяма заплата )...
Знам че това е някакъв рядък шанс/късмет но все пак и това го има

# 724
  • Пловдив
Принцове със замъци да искаш... За някои приказките се сбъдват.

# 725
Ще наблегна на най-същественото, което обаче до този момент не прочетох авторката да е писала, а то оттам произтичат всички останали неща, които тя иска да ѝ се случат:

Авторката има ли обяснение дали в нея самата има някаква причина (особеност в общуването, привички в ежедневието, здравословен проблем, отбягване на дадена среда за сметка на друга), поради която попада все на неподходящи мъже? Какво, според нея, мъжете биха харесали в нея като човек, освен като жена? И дава ли тя външни знаци на мъжете (настрана от мечтите и неизречените мисли, които чисто научно мъжете нямат дарбата да прочитат), показва ли им с ясни действия своята симпатия към тях?

Обикновено хората, които желаят да постигнат промяна, на първо място се опитват да си дадат сметка доколко те самите правят така, че да привличат хората, които желаят да привлекат (не говоря за външност, а за начин на поведение и наличие на душевни качества най-вече).
Какво обикновено казват, че харесват в мен: че съм мила и нежна, отговорна, че ги разсмивам и изслушвам. Че готвя вкусно ( в кръга на шегата, разбира се:) Някой ме искат, само да ме покажат пред мама и баба, други харесвали били работата ми. Това аз го мразя, в работата си човек му се налага да е съвсем друг - амбициозен, целеустремен, в личния си живот не харесвам и не използвам такова поведение. То за мен няма да доведе до взаимност и истински чувства.

Дали им давам знаци - старая се да съм деликатна , не харесвам нито женските номера, нито цинизма. За моите представи им давам минимални знаци - усмивки, мили думи, желание да разбера повече за тях. Просто тези,които харесвам аз не харесват мен. Винаги си има нахални, дето се врат и натискат, дори и да няма знаци. Но за щастие са малко.
 А за средата е трудно да отговоря - кръга ми от познати е много ограничен. Не е нарочно, стечение на обстоятелствата. Просто тези което ме харесват много, аз не харесвам хич. Тези, на които съм им безразлична като човек обикновено ме искат за някаква половинчата връзка, но там е скука и интереси и нула привличане.

# 726

Дали им давам знаци - старая се да съм деликатна , не харесвам нито женските номера, нито цинизма. За моите представи им давам минимални знаци - усмивки, мили думи, желание да разбера повече за тях. Просто тези,които харесвам аз не харесват мен. Винаги си има нахални, дето се врат и натискат, дори и да няма знаци. Но за щастие са малко.

Какви мъже харесваш? Някакви общи характеристики, белези или характери? Може би там бъркаш нещата, примерно ако си падаш все по лоши момчета или женкари, нормално е да не им пука за теб. Също ако си прекалено пасивна, както вече беше споменато по-горе, качествените мъже имат много мераклийки и бързо се обират. Такъв трудно би стоял покрай жена, която дава неясни или слаби сигнали, когато примерно друга в същото време го прави много по-активно и ясно. Просто опитай да си по-активна с тези, които харесваш, или пък да опиташ с различен тип мъже.

# 727

Разговор с приятелката ми от миналата седмица:

- "Защо не искаш да се оженим ?"
- "Защото съм прекаленно умен !"

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 15:29 от GospodinD

# 728
  • Пловдив
Скрит текст:
Ще наблегна на най-същественото, което обаче до този момент не прочетох авторката да е писала, а то оттам произтичат всички останали неща, които тя иска да ѝ се случат:

Авторката има ли обяснение дали в нея самата има някаква причина (особеност в общуването, привички в ежедневието, здравословен проблем, отбягване на дадена среда за сметка на друга), поради която попада все на неподходящи мъже? Какво, според нея, мъжете биха харесали в нея като човек, освен като жена? И дава ли тя външни знаци на мъжете (настрана от мечтите и неизречените мисли, които чисто научно мъжете нямат дарбата да прочитат), показва ли им с ясни действия своята симпатия към тях?

Обикновено хората, които желаят да постигнат промяна, на първо място се опитват да си дадат сметка доколко те самите правят така, че да привличат хората, които желаят да привлекат (не говоря за външност, а за начин на поведение и наличие на душевни качества най-вече).
Какво обикновено казват, че харесват в мен: че съм мила и нежна, отговорна, че ги разсмивам и изслушвам. Че готвя вкусно ( в кръга на шегата, разбира се:) Някой ме искат, само да ме покажат пред мама и баба, други харесвали били работата ми. Това аз го мразя, в работата си човек му се налага да е съвсем друг - амбициозен, целеустремен, в личния си живот не харесвам и не използвам такова поведение. То за мен няма да доведе до взаимност и истински чувства.

А за средата е трудно да отговоря - кръга ми от познати е много ограничен. Не е нарочно, стечение на обстоятелствата. Просто тези което ме харесват много, аз не харесвам хич. Тези, на които съм им безразлична като човек обикновено ме искат за някаква половинчата връзка, но там е скука и интереси и нула привличане.
Аз виждам няколко решения, макар че за някои от тях не се знае дали изобщо биха променили сегашното положение:

1. Не променяш нищо в себе си, не действаш първа и продължаваш с чакането и надеждата някой от хората, които не те желаят, някак да те пожелаят и сами да се сетят да действат.

2. Мислиш какво би могла да промениш в себе си, така че да накараш някой от хората, които в момента не те желаят, да започнат после да те желаят. Размишлението над това какви жени те харесват би ти помогнало да си дадеш по-ясна представа.

3. Заговаряш смело мъжете, каниш ги на среща на кафе или на обикновена разходка. Повечето биха откликнали с охота.

4. Помисли си и дали мъжете, които ти харесваш, но те не харесват теб, са правилният избор. Искаш ли до себе си мъж, който изначално не те отразява? Как при това положение после в сериозна връзка/брак (и особено с дете след това) се очаква той да е още по-внимателен и изпитващ желание към теб? Може пък късметът ти да е някъде сред мъжете, които ти подминаваш като възможни кандидати.

При всички случаи, ако искаш промяна, трябва преди това да има промяна.

# 729
  • MI
Аз сравнявам с другите теми в СО, определено получи доста добро отношение Марина, предполагам е чела форума и е знаела какво я очаква като пуска тема. Полза само от галене с перце няма, ако искаш промяна.

Има достатъчно свободни и в интервала 35-40 години, по-малко от на 30 например, но не е да липсват. Има и свестни. Но те може да са точно в групата на нехаресваните. Явно трябва да се разшири социалният кръг и да се помисли дали харесваният типаж е подходящият за нея. Дали ще са българи или чужденци, значение няма.

# 730

Какви мъже харесваш? Някакви общи характеристики, белези или характери? Може би там бъркаш нещата, примерно ако си падаш все по лоши момчета или женкари, нормално е да не им пука за теб. Също ако си прекалено пасивна, както вече беше споменато по-горе, качествените мъже имат много мераклийки и бързо се обират. Такъв трудно би стоял покрай жена, която дава неясни или слаби сигнали, когато примерно друга в същото време го прави много по-активно и ясно. Просто опитай да си по-активна с тези, които харесваш, или пък да опиташ с различен тип мъже.
Харесвам уверените, самостоятелните, пълните с енергия. Със сигурност тези с добро възпитание и такт. Осъзнавам, че аз не съм такава. Женкарите са ми забавни, но не ги доближавам, а и няма за какво.
Има логика по-активните жени да намират партньор по-лесно, но как да си го представя при един уверен и надъхан мъж? Биха ли се повлияли те от външни фактори, дали съм го поканила аз, дали съм флиртувала или не...

# 731
  • Пловдив
Снощи разговаряхме по-дълго по телефона с една мацка от Тиндър и накрая като стана дума защо в профила ми съм писал, че не искам брак, а предпочитам връзка, в която да ни сплотяват доверието, взаимността, страстта и отговорното отношение един към друг, тя каза леко нервно "Да, но аз искам да се видя в булченска рокля и да изживея този ден!". На което аз отвърнах "А искаш ли брак, но без сватба?", на което тя твърдо отговори "За нищо на Света!". Smiley Накрая да не се окаже, че някои хора по-скоро искат да са център на вниманието за един ден, вместо бракувани за цял живот...

# 732
  • София
И ти ще си намериш майсторката с това, че не искаш брак, ама кога ли ще стане! Simple Smile
Естествено, че иска да е център на вниманието като булка, то е същото като мъж да се перчи с ферари поне за един ден, пък нека ферарито да е под наем!

# 733
  • Пловдив
Скрит текст:
И ти ще си намериш майсторката с това, че не искаш брак, ама кога ли ще стане! Simple Smile
Естествено, че иска да е център на вниманието като булка, то е същото като мъж да се перчи с ферари поне за един ден, пък нека ферарито да е под наем!
Ако искам спортна кола, това е с цел да ми е приятно с нея, а не за перчене пред обществото. Същото важи и за жената.

Ако авторката иска сериозен мъж за създаване на семейство (и може би дете/деца след това), е съвсем разбираемо да се насочи именно към такъв тип мъже, а не към играчи, при които може и да има тръпка, но и от които много жени са изтръпнали.

# 734
  • София
Че то е същото и за булката - сватбата е за това да се почувства комфортно. Хайде, хайде, признай си, че с ферарито си е перчене, човещинка е! И аз с удоволствие ще се поперча с ферари, дори книжка ще изкарам, за да го карам за един ден!

Авторката поне засега да зареже идеята за търсене на мъж за семейство, а малко да го удари на живот, че много са я хванали задръжките. Флиртът, отношенията на сексуална основа, за удоволствие, без правене на планове, също действат положително, изкарват онзи пламък в очите и тялото на преден план. (ужас, не мога да повярвам, че давам такъв съвет, а уж съм сериозна жена Wink).

Общи условия

Активация на акаунт