Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 35

• 28 672
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
БлагодаряBar B Q,видях хубави мнения и за  Ойкос,ще вземем и от него да пробваме.
ММ ще е в ролята на бояджия.Много е добър,сравнявала съм го с бояджите,които са боядисвали апартаментите ни и дори с бяла боя го докарваха на валяци.Боята не била читава,единият само  Левис искаше.Купихме му ,същата работа.Другият пък ни каза,че сме купили развалени бои,пресечени били.Бяхме в чужбина съгласихме се и се купиха нови.И какво чудо,след една година разбъркахме боите и се оказа,че вече не са пресечени . Joy
Май сред бояджиите е най-трудно да попаднеш на читав,защото операцията  е от най-лесните части при строително-ремонтните дейности и всеки,който е боядисал няколко пъти у тях е готов и обучен Simple Smile
Надявам се,че не съм засегнала някой относно качеството на големите марки.Просто навсякъде се коментира от колко ръце покриват и колко са икономични,а очевидно моите приоритети са други.

# 91
Bar B Q страхотни неща показваш! Много е вдъхновяващо! Чак нямам търпение и ние да започнем с ВиК и ел. инсталациите. Дано и ние се доближим поне малко до вашето ниво на изпълнение.
Добре, че си показала и "майките" та да знаем какво да изискваме. Нелина и тя споделя страхотни неща от процеса на работа, та съм малко по-спокойна, че сега поне знам как е добре да бъде направено.

Нелина, за последното боядисване в апартамента наш доверен майстор горещо  ни препоръча Delux.
В къщи само ние сме боядисвали. Мъжът ми купи една машинка за боядисване и много добре се справя с нея. Не е префектен, но е много по-добре се справя от "професионални майстори". Мъжът ми не я хареса тази боя. Може би от суперлативите, които чухме очаквахме много повече.
В коридора купихме от този който се мие. Нямам забележки - много добре и бързо измивам нещата, които са изцапани.
Не знам дали има значение но да вметна, че в хол/кухнята сме с бяло, в коридора също. В нашата спалня сме с жълто.

# 92
Скрит текст:

Bar B Q,
тази лента бяло-розовата между прозореца и стената за какво служи?

# 93
  • Бургас
Аз не мога да го обясня с необходимите термини, но ще ти го кажа "по-женски". По принцип като се слага дограмата отстрани се попълва само с пяна. Ние поискахме така наречения европейски монтаж. Слага се специална лента за отвън, друга за отвътре и между тях нещо самораздувно. Идеята е да се намалят термомостовете за конденз, да не бяга топлина, да не влиза вода и т.н. Само да допълня, че за този монтаж се плаща допълнително.

# 94
  • Пловдив
Ваr B Q,откъде ги намирате тези специалисти? ВИК,Ел,дограма по учебник  Hands Clap
Колко разговори проведох с фирми за дограма.Повечето не криеха,че не знаят за какво говоря,други знаеха но не го бяха правили-безмислено било.Накрая ,фирмата на която се спрях беше наясно и с мембраната и самораздувната лента.Накрая монтажника каза,че  само веднъж е слагал  мембрана,за самораздувната лента не знаеше.Накрая ММ си облепи и обработи всички прозорци преди монтажникът да ги фиксира.
Вътрешната лента я спестихме.Заложихме на по-качествена  само отвън с избирателна паропропускливост .

# 95
За латекс ние мисля, че ще се спрем на Vitex, правихме голям ремонт на един апартамент, и боядисахме с него, вкъщи сме с Levis. Ами решихме, че и къщата ще е с него, препоръчаха ни го и не сбъркахме. Нанася се много лесно, много е покривен, точно като Левиса, защото мъжът ми боядисва и в нас, и в другия апартамент. Мие се, цената е доста добре в сравнение с Левис.

# 96
  • София
За латекс ние мисля, че ще се спрем на Vitex, правихме голям ремонт на един апартамент, и боядисахме с него, вкъщи сме с Levis. Ами решихме, че и къщата ще е с него, препоръчаха ни го и не сбъркахме. Нанася се много лесно, много е покривен, точно като Левиса, защото мъжът ми боядисва и в нас, и в другия апартамент. Мие се, цената е доста добре в сравнение с Левис.
Те са много видове, кой по-точно сте избрали?

# 97
  • Пловдив
Благодаря за мнението  Мър Мяу!
Първосигнално и аз избрах vitex,заради добрите мнения.После видях,че техническите данни за устойчивост  на spirit са по-добри.Абсолютно възможно това  да е само на хартия.В характеристиките само на сатен е упоменато миене,но  и не очаквам  мат да превъзхожда сатен по почистване.

# 98
Ваr B Q, nelina_london, благодаря за бързия отговор.
Бихте ли споделили производителя на лентите, вътрешните и външните? Ако имате линк към конкретни продукти, ще ми е от голяма помощ.

# 99
  • Пловдив
Най-разпространените са на winteq   https://www.denicom.bg/url-576
Ние използвахме на illbruck  https://access-novello.com/product/12772/parodifuzna-lenta-me508-twin-aktiv-vv-illbruck-tsena-za-1-rolka.html
Нашата беше ME501,а от линка е 508(по-подходяща за вътрешно приложение)
Ако търсите по цена,имайте предвид,че някои не са самозалепващи към тухлата и трябва да купите и спрей и лепило.
В идеалния вариант около прозореца се измазва няколко дни по-рано,за да се залепи плътно мембраната.Тук се вижда  при нас.

# 100
Благодаря ти, nelina_london.

# 101
Те са много видове, кой по-точно сте избрали?
VITEX ECO и вече я тонирахме за различните помещения.

# 102
  • Пловдив
Мър Мяу,с каква скорост се движите само..браво!Кога почнахте и вече до боя стигнахте..
На нас не ни спори особено.Довършителните работи са пипкави.Полчки ,шкурене, декоративни таванни  корнизи.И като споменах последните,поръчах един модел,а ни доставили друг и ММ ги налепил на горния етаж.Като ги видях...опитах се да запазя спокойствие...ох...,а заедно ги избирахме и той не помни моделът,който е тотално различен.Обаче толкова се е старал да ги направи хубаво дори с нестандартни ъгли на мансардните стаи,че сърце не ми даде да се ядосам истински.Обмислям дали поне за хола да не ги заменя,защото хвърлям толкова енергия да го мисля този интериор и накрая,тук промяна,там промяна и накрая съвсем различен облик от замисленото.

# 103
Здравейте, не мога да намеря, но бях чела  тук мнение за нещо като пречиствателен бидон с две камери, едната за водата от банята, мивките, а другата за водата от тоалетната - вид преливник. Да не работи с електричество, тъй като не е за постоянно живеещи хора. Някой попадал ли е на нещо такова

# 104
Чудесна тема, радвам се, че ви открих! Тръгваме и ние по дългия път към така мечтания дом. Simple Smile тепърва ни предстои разговор със собственика на имота, който искаме да купим. В момента се опитвам да направя груба сметка,какъв е разхода за строеж на 100кв.м. къща от началото до грубия строеж, за да изчисля, каква цена мога да отделя за закупуване на самия имот. Започвам тепърва да чета, но моля ви да ме ориентирате:
1. Собственика твърди, че има ПУП. На мен по- скоро ми се струва, че той е отишъл в кметството, помолил е за копие на ОУП за района и си мисли, че има ПУП. Всъшност, за да е "истински" ПУП-а, и за да ми послужи след това за виза, той трябва да съдържа подпис и печат от кмета и да е съгласуван с Енерго, ВиК и тн. Права ли съм? Ако не- къде греша. Възможно е и работата да е свършена наполовина от тях. Има ли срок ПУП- а и мога ли аз като следващ собственик да го "довърша". Ако ПУП- а си е направен както трябва, би следвало да е в 3 оригинала и диск, нали така?
Това е основния, отправен момент въобще ще продължим ли преговорите, имота е много "сакат" и собственика разчота на ПУП-а като причина за висока цена. Много важно да си изясня мистерията около въпросния ПУП, за да зная има ли резон да платя висока цена или ще е за нищо.
2. Искаме малка, скромна, едноетажна къща, примерно около 100кв.м. Виждам цени от порядъка на 400- 600 евро за кв.м. Наистина ли е такъв разхода? За каква степен на изграждане е тази цена? Имам надежда, че за около 40 000 евро ще успеем да завършим до груб строеж. За довършителните работи имам човек.

Това за сега. Благидаря предварително. Надявам се някой с опит да се включи и да ми помогне. Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт