Настъпи лятото - любовният сезон, бременните тук ще сме милион! ~бебеправене 378~

• 31 548
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
чери , дано се размине по-най лекия начин тогава Disappointed жалко..
съншайн, положителен е според мен, просто не е изсъхнал! Честито Flowers Four Leaf Clover

# 271
Mrs. Cherry  Много съжалявам, дано нещата се развият по най - добрия и безболезен начин за теб. При моята БХ имах много силни болки и ми беше много зле, а кървенето беше много обилно, по препоръка на АГ и аз спрях лекарствата които приемах за задържане. При първия ми преглед имах високо ЧХГ, което след ден спадна, изчистих се сама без медикаменти, пожелавам ти и при теб да е същото. Разбирам те как се чувстваш, но кураж , при теб нещата ми се виждат по различни така че не се знае нищо, може пък да се развият положително Hug
sunshineeee и аз виждам чертичката, стискам палци да се насити и всичко да бъде наред Nature Low Brightness

# 272
Чери Sad прегръщам те силно! Аз при моя А. единствено кървях по-странно, никакви болки не съм изпитвала, както каза ти, гърдите просто спряха да болят и от кървенето тръгна в М. Бях се изчистила напълно сама. Дано и при теб мине лекичко и без нужда от помощ ❤Силна подкрепа от нас!
Анабел, не правете секс днес, трябва да е чисто за утре. Говори с АГ-то ти за тези инжекции на ТМ.
Съншайн, чертата изглежда истинска, не изпарителна, но е доста рано, виж теста след 2 дни как ще е. Стискам палци 🤞
Успех на всичкииии 🤗

# 273
  • Blondeville
Чери, дано всичко мине по най-добрия начин!

Иначе и моето мнение е, че преди да се види падащо чхг, дълго време липса на сак/ембрион/пулс и тн. е рано да се отписва Б. Това, че кървиш, не значи непременно, че плодът не е наред, може да значи, че с теб нещо не е наред - нисък прогестерон, или проблем с имплантацията например. При нисък прогестерон и също при тромбофилии например, перфектни ембриончета могат да не оцелеят, заради някой лесно решим проблем при майката. Страхотно е, че вярваш на лекаря си, но има определен набор неща, които да се изключат преди да се спре прогестеронов препарат. Прокървяването не значи лош ембрион, нито неуспешна бременност. В 21 век медицината спасява много бременности с кървене. Кървенето не значи дефектен плод. Да, тази Б може би няма да я бъде, но представи си точицата да е идеална, а проблемът да е нисък прогестерон да кажем? И ако е нещо такова шансът да се случи отново е голям. Точно 48 часа и леко боцкане в лабораторията биха ти показали много неща, независимо от развоя на Б. Аз лично не бих могла да остана в неведение и да ме тормози мисълта, че ембриончето си е било здраво, а нещо с мен не е било съвсем ок.

Успех и кураж!

# 274
  • София
Аз не че много разбирам ( дано не ми се и налага), но също знам, че не винаги кървенето е БХ/аборт. Не искам да ти се бъркам, но аз също бих видяла ЧХГ-то, най-малко, за да съм сигурна на 100%. Ами ако наистина плодът е добре, а проблемът е другаде. Разбирам, че се настройваш, за да приемеш по-лесно загубата, но към момента според мен все още има шанс.

# 275
Чери подкрепям Сий.. Пусни си чхг и виж какво е положението и тогава предприемай крайните мерки.. Не се отказвай..минали сте през толкова много, че да не се подложите на тази борба.. Поне опитай, понякога трябва да свтиснем зъби и да се борим до край, колкото и мъчно да ни е.. Не знам предисторията ти, тъй като тук има доста и колкото и да се старая не мога да ви запомня всички, но не се отказва туко така.. Стискам палци и силно се надявам всичко да мине наред.. 🤗

# 276
Аз също бих пуснала прогестерон информативно. Дори когато се видя, че ембриончето ми вече няма пулс, док поиска да го изследвам, за да знаем как съм се движила при 2*3 утрогестан и 3*1 дуфастон. Както виждаш, Чери, дори при конски дози лекарите не знаят какво се случва с усвояването, а какво остава при естествено зачеване, ако няма информация за стойностите. Представи си, че там е бил проблема...ЧХГ аз правих само веднъж, но при теб ще даде яснота. Аз разчитах на видяното на ехографа, калявах си търпението с прегледи през 10-12 дни. Докато не кръвнах само за час и всичко замина.

# 277
Разбирам мотивите и аргументите на всяка една от вас. Благодаря, че се включвате!
Просто толкова съм се уморила да бъда педиатър, АГ, дерматолог и т.н. ... Защо всичко трябва ние да правим на своя глава? Нямам сили за лъжливи надежди може би ... Когато загубих бебето си в 18 седмица, до тогава всичко беше наред и аз пренебрегвах вякои от предписанията на АГ. Например магнезий /чувствах се добре, защо ми е магнезий? Пък нали не бил полезен за Б?/. Това като пример! После изгубих бебето и дълго време се самообвинявах, че не съм следвала съвсем казаното от АГ, може би, ако я бях послушала, ако бях стриктна,  ако не четях толкова, ако бях като другите, които имат доверие на лекарите си ...
Пък за детето ми колко пъти са му изписвали АБ, пък аз не съм давала и съм треперила да не му стане нещо... Резултат: до сега АБ не е пил, но моите притеснения и нощите, в които не съм спала си остават. Не че съжалявам, но понякога човек няма сили.
И все пак може би утре ще отида да види нещо ще се види ли ... и може би едно ЧХГ.
🍒

# 278
Чери, успех - не се предавай до последно Simple Smile

Да се включа в темата за прогестерона - искам да попитам момичетата, които приемат прогестеронов препарат по предписание на АГ преди да са видели евентуална бременност - какви са ви стойностите на прогестерона, по които е взето решение за приемане на медикаменти?
Аз днес на своя глава пуснах прогестерон на евентуален 7-ми ден след О. и резултата е 35.6 nmol/l при референтни граници 3 - 68 nmol/l, което си е златната среда и се чудя това добре ли е, зле ли е... Пуснах и естроген по препоръка на Денис, който ще излезе утре и ще пиша в темата за хормоните, че  неговите стойности не знам какви трябва да бъдат, а час за АГ имам чак октомври...

# 279
Чери, аз също съм се замисляла защо не съм като останалите жени, които вярват безрезервено на доктора си, било то гинеколог, личен лекар и каквото и да е друго. Винаги подлагам под съмнение това, което ми казват и проверявам и се информирам допълнително. Тази информация, която имаме понякога си е затормозяваща.. Един пример- моя роднина с доста проблеми покрай забременяване вече години наред, витамин Д й е 25, което е в границите реално, но аз знам, че се иска да е по-високо, казвам й го, но тя казва, че според доктора й си е наред.
Стискам ти много силни палци, Черешке и с риск да досадя и аз - дръж ни в течение! Yellow Heart
sea- бързо оздравяване вкъщи и ти също ни дръж в течение! Purple Heart

# 280
  • София
Cherry, Roxyrox, толкова добре ви разбирам, аз съм същата. Но честно казано, понякога голямото доверие играе лоша шега, както и обратното, разбира се. За АБ и педиатри съм точно като вас - всеки път се чудя кое да давам, кое не и как да мина без АБ и тежки лекарства. И да ви кажа - мисля, че съм права. Големи химии са това, и могат да са предпоставка за какви ли не неща после.
И аз имам приятелки, на които казвам кои витамини да следят (Д, Б12, и тн), защото масово АГтата не ги пускат, и те си слушат тях. Та съм се отказа да се меся, всеки решава кого да послуша и дали да се информира допълнително. Ние, които го правим, сме и по-затормозени, защото знаем повече, но и според мен можем да си помогнем повече.
Cherry, имаш стиснати палци от мен до последно. Не знам в кой град си, но си пусни едно ЧХГ, и се консултирай с друг АГ. Понякога си струва да не сме на 100% доверчиви. А и знаеш - винаги поне две мнения за сериозните неща Simple Smile Поздрави от мен и успех.

# 281
  • София/Севлиево
Чери пожелавам ти най-добрия развой на нещата.По принцип при БХ не се налага кюртаж,нито хапчета,а организмът сам се изчиства...

# 282
  • Blondeville
Според мен винаги трябва да се търси златната среда между доверието в лекаря, и допълнителното информиране. При силно  колебание и второ мнение помага.

На мен първата ми бременност беше много стресова заради лекарите, едната ми каза как и до 32 седмица нямало да издържа без болница, че шийката ми е много скъсена, че бебето е недоразвито и тн. Всичко това се оказа грешно, а ако се бях доверила, щях да изкарам 3 месеца в стрес в болница, натъпкана с какво ли не. Толкова разнопосочни мнения и препоръки имах, че бях започнала да получавам нещо като паник атаки, не знаех кого да послушам. С втората бременност имах пълно доверие на лекаря си, но винаги с едно на ум. Позната загуби бебето си, предизвикаха раждане в 5-и месец защото бебето било силно увредено, което се видя късно, защото следящата я АГ я убедила, че с едно здраво дете няма нужда от преглед при специалист за ранен скрининг и бхс. А можеше още тогава да се разбере и да ѝ спестят раждането на увредено бебе. Естествено, че ние нямаме медицинско образование и не можем да интерпретираме с медицинска точност информацията, но можем да търсим все пак такава. Когато с втората бременност отидох при моя АГ, с готови изследвания на витамини, щитовидни хормони, общ белтък и тн., той ми каза “Това все едно аз съм го назначавал, всичко е както аз бих казал да се изследва”.

За АГ всяка загубена бременност е просто част от статистиката, а за жената това е загубено ѝ дете, точно нейното, точно нейната чакана мечта. И когато АГ ѝ каже “случва се, следващия път ще стане”, а следващия път е отново загуба, и после пак и пак, то психиката и тялото на тази жена ще са изтерзани до краен предел. Съседка на баба ми вече обмисляла осиновяване, когато открили проблема, след 3 или 4 загуби. А проблемът банален, тромбофилия...Но в нейния град нито едно АГ не се сетил да го изследва, все казвали “Следващия път ще стане”...

Последна редакция: пн, 31 авг 2020, 23:22 от blondie_anna

# 283
  • София
blondie_anna, много съм съгласна.
Момичета, и аз тръпна в очакване да съм бременна отново, и да си имам още едно здраво детенце, както и аз да съм здрава. Вече нямам търпение и вярвам, че всичко ще е наред. Изчаквам още 1, 2 месеца, надявам се всичко при мен да е наред и много много се надявам всичко да се получи както и първия път Heart ExlHands Pray Hands PrayHands Pray

# 284
  • София
Чери,стискам палци до последно ❤ Мога да кажа само кураж!
Blondi_anna,последният абзац е право в десятката. Точно това си мисля вече цял месец и някак си ме боли - БХ /или какъвто и да е неуспех/ е просто статистика и нищо,случайност за АГ,а за всички нас е поредно сбогуване с мечта,надежда и вяра.

Общи условия

Активация на акаунт