Настъпи лятото - любовният сезон, бременните тук ще сме милион! ~бебеправене 378~

• 31 297
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Моля за извинение, че не съм по обсъжданите теми !
Трябва ми  малко помощ. ..
Имам закъснение от 2 дни и  много бледи черти на тест лентички и шуърчек.
Отделно някакво защапване кафеникаво.
Края на Август изследвах тсх,  успяла съм да го смъкна до 2.77 ,  пия от Май месец еутирок ,  но не знам дали пак не е високо.
Ох не знам от къде да започна и в работа е лудница и така приемам  съвети .

# 511
Мила, тихичко честито! Може да е имплантационно кървене. То си е точно като зацапване.
ТСХ не е толкова зле. Ако усетиш сърцебиене или нещо такова е сигнал че се е качило бързо или е много високо. Ако те притеснява най-добре отиди при ендокринолог да обсъдите дали дозата еутирокс е добре или трябва да я промените, защтото при бременност нещата са различни.
Успех! Flowers Four Leaf Clover

# 512
Здравейте, след море съм. Ще се връщам да ви чета, че доста сте изписали Blush
Естествено ми дойде на морето, на 31 ден след медикаментозния аборт... Резултатите от кариотип са ни нормални и сега остава надеждата да открием проблема в микробиологичната биопсия. Според Цветков имам маточна инфекция. Дано се окаже прав, че да лекуваме и дай Боже шестата бременност да ни е на късмет Hands Pray
Целувки на всички Kissing Heart

# 513
Момичета, искам да споделя, че явно не е задължително да имаш мутация в някой от гените за тромбофилия, но въпреки това да имаш куп здравословни проблеми Rolling Eyes Пуснах си основния пакет на Геника и бях 100% сигурна, че ще имам някоя мутация, е да ама не - всичките 4 гена са с нормален генотип, дори и това за усвояването на витамини от Б групата. А знам, че ендиметриозата и разширените вени (имам и двете) предполагат често тромбофилия. Ами какво да ви кажа, чак се замислих да не са объркали от Геника. Калчев ми пуска и придобита тромбофилия преди време и нея нямам. Какво друго се изследва, свързано с това знае ли някой?
Блъскам си главата и се чудя кое ми в толкова бъгнатото, че не става това бебе. Чета за толкова момичета забременели с ендометриоза, егати, да проблем е, ама явно не по-голям от нас. Толкова се уморих вече от изследвания и хапчета, а то реално тепърва ми предстоят като тръгнем към инвитрото Anguished Оплаках се, извинявайте, напоследък ми е много ревливо и гледам да се разсейвам повече, за това не се включвам много. Но ви чета и съм с историите на всяка една от вас. Моля ви, не се отказвайте, до край сме тук, само ако знаете колко вяра ми давате всеки път като отворя да ви чета HeartТрябва да успеем, да му се невиди!

# 514
Виолетче, знам, че сте при Калчев. Той какво казва за тази ендометриоза? Лапаро правихте ли? Извинявай, със сигурност си казвала, но съм изпуснала. Тръбите са добре,знам, а щитовидната как е? Имате ли някакъв план с Калчев?
Драконче, успех ❤
Мила, стискам палци, казвай как върви чертичката. Дай Боже да се насища!
Аз съм в О. Направих тест и взе, че излезе ключа от бараката, защо ме боли така странно.  Днес ще се щрака 😍. Стискайте палци 🤞

# 515
Благодаря Ви момичета,
Реших да не се тествам повече, ще изчакам няколко дни.  Основно ме притеснява зацапването, не съм имала при предишната бременност.
Рано е за преглед и за АГ  и за ендо.
Ще чакам. ..
Стискам палци на всички,  очаквам хубави новини от всяка 🍀

# 516
Момичета, искам да споделя, че явно не е задължително да имаш мутация в някой от гените за тромбофилия, но въпреки това да имаш куп здравословни проблеми Rolling Eyes Пуснах си основния пакет на Геника и бях 100% сигурна, че ще имам някоя мутация, е да ама не - всичките 4 гена са с нормален генотип, дори и това за усвояването на витамини от Б групата. А знам, че ендиметриозата и разширените вени (имам и двете) предполагат често тромбофилия. Ами какво да ви кажа, чак се замислих да не са объркали от Геника. Калчев ми пуска и придобита тромбофилия преди време и нея нямам. Какво друго се изследва, свързано с това знае ли някой?
Блъскам си главата и се чудя кое ми в толкова бъгнатото, че не става това бебе. Чета за толкова момичета забременели с ендометриоза, егати, да проблем е, ама явно не по-голям от нас. Толкова се уморих вече от изследвания и хапчета, а то реално тепърва ми предстоят като тръгнем към инвитрото Anguished Оплаках се, извинявайте, напоследък ми е много ревливо и гледам да се разсейвам повече, за това не се включвам много. Но ви чета и съм с историите на всяка една от вас. Моля ви, не се отказвайте, до край сме тук, само ако знаете колко вяра ми давате всеки път като отворя да ви чета HeartТрябва да успеем, да му се невиди!
Виолетче, на сигурно място сте при др Калчев. Година и половина ме чака да забременея естествено въпреки ендометриозата. Аз имах правена операция и нови кисти, които той наблюдаваше и ми каза че не са проблем.
Винаги ще съм му благодарна че ни даде шанс и не ни изпрати веднага на ин витро. Днес вече си имаме дъщеря на 2 месеца, зачената естествено около 2 месец след ExFoam.
Той има добра преценка и ти пожелавам скоро да се похвалиш въпреки гадната ендометриоза. Аз заради нея се чувствах обременена и обикалях сумати лекари и клиники, за да намеря правилното решение.
Желая успех на всички Heart

# 517
Лило много мило ми стана, че помниш подробности. Ендометриоза ми откриха и оперираха, когато бях на 23г. Тогава обаче не бяхме готови за деца изобщо, тъкмо заживяхме заедно с ММ и си търсехме сериозна работа и просто  оставихме това да почака. Нямах проблеми 3 години, решихме да започнем бебеправенето и след няколко месеца бам нова киста, болки при цикъл и цялото нещо се завърна. Сега на моменти се обвинявам колко несериозно съм приела нещата преди и не сме действали, но.... така се е случило.
Калчев беше много обнадежден, че ще успеем естествено, особено като видя проходимите тръби, нооо за сега резултат 0, дори и БХ нямам, дет се вика да се успокоя, че забременявам. Плана му е да опитваме още малко естествено, след няколко месеца ще направи оценка как се развива кистата и вероятно ще подадем документи за фонда. Каза, че не иска да рискува с 2ра операция преди да опитаме инвитро и да съберем яйцеклетки, а кистата сама по себе си не била проблем при бременност.
Иначе имам и Хашимото, може и то да се намесва нещо, щитовидната ми е добре тсх е около 2.5, но фт3 и фт4 са на горна граница без прием на хормон и според лекарите не трябва да пия. Мисля скоро са посетя имунолог, нещо там ме съмнява, че играе роля, той и Калчев каза, че ендото понякога дава имунологични отклонения, макар че не ми е казвал да си правя такива изследвания. А на ММ спермограми правихме, в София излизат зле, във Варна добре, но пие витамини и добавки и той.
Ох голям роман стана, стискам ти палци Лило да сгащите яйцето и скоро да се похвалиш Hug
Peoney започнах да чета тук точно като забременя ти, супер много се развълнъвах тогава, казах си, че има надежда. Много вяра ми дава твоята история, че това е заболяване, което не познаваме добре и е преодолимо. Калчев изглежда да има добър поглед над нещата наистина. Дано да помогне дано, дано, дано Heart

# 518
Здравейте на 24 години съм и с приятелят ми правим опити от 8 месеца неуспешни,наскоро ми откриха,че имам киста ендометриозна на десен яйчник доктора каза 3 месеца противозачатъчни и дуфастон и ако не се е махнала ще я оперираме.Отидох в София при др.Гогова от Света София (понеже съм от малък град и тук няма избор на лекари) тя ми каза,че тази киста не се влияе от лекарства и ще трябва  операция и сега съм много объркана.Имала ли е някоя от Вас сходен проблем и как постъпихте?

# 519
Момичета, трябва ми вашия съвет относно лубрикация. Имам сериозен проблем, всъщност той си е пермаментен от много години насам, свързан с недостатъчно овлажняване. Това е един от основните проблеми по време на бебеправенето при нас. Слагам prefert гел, но в началото си изпитвам болка на входа. Знам че много ще ме посъветват за по-продължетелен foreplay, но предвид че има една седмица в която бебеправим всеки ден, това просто няма как да стане. Нека не се лъжем, че имам желание да съм в леглото всеки божи ден, но правим каквото трябва за да хванем яйцето. Ще съм благодарна ако имате съвети в тази насока.

# 520
Vickey, ако става въпрос за така наречените шоколадови кисти (мисля, че са точно те) от близка знам, че само операция е вариантът, нея я оперираха миналата година, след което я вкараха в изкуствена менопауза за няколко месеца и сега е на противозачатъчни. При всички положения потърси още едно мнение, защото от това, което съм чувала и чела знам, че тези кисти не са шега. Успех 🍀

Raulista- аз също имам проблем с това- по-суха съм и съм много тясна, ако не правим една седмица секс, после ми е като за първи път, ужасно е 😬 При мен Преферт гелчето вършеше добра работа, за забременяване не помогна май (в месеца, в който съм забременяла не го ползвахме), но овлажнява и поне за него се знае, че не вреди на материала.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 12:57 от Roxyrox

# 521
Jessito - Да, постоянно съм на тръни. Уж с времето малко по-леко, но си трябва време. Не мисля, че ще извадя положителен тест този месец. Но се надявам на всички вас !
Lira - Както обичам да казвам "Проблемите не обичат да са сами". НО и всеки проблем си има решение. Поплачи си , стегни се и действайте .
Лилоо- още вчера като ми отговори реших, че си в О, на мен денят преди болката в яйчника, която описах - имах това странно усещане по средата.. А, дано ти е на късмет ! Стискам палци и не пускам !!!
Dragon - Маточната инфекция как ще се изследва? Аз съм пуснала с днк с менструална кръв? Ще имаш успешна бременност, само не спирай да вярваш !
Raulista - мисля, че някои момичета пият масло от вечерта иглика, заради такъв проблем.
Mila - аз на твое място ще си пусна едно ЧХГ и един прогестерон.

Честит петък, дано да ви е късметлийски ! Simple Smile

# 522
Шоколадова киста не е ли “народното” наименование за ендометриозна киста? 🤔

# 523
И аз се включвам, смених АГ-то, останах положително настроена, назначи ми хормоналните изследвания...но установи наличието на полип... При следващ цикъл -
 още един преглед, ако все още е там - хистероскопия... В смисъл откъде го чукам, откъде се пука. GrinningGrinningGrinning

# 524
Шоколадова киста всъщност е ендометирозна киста, както е казала Ivied.
Не всички такива кисти подлежат на операция, има препоръки до колко см могат да се оставят. Дори има случаи, в който се правят симулации за ин витро с налични кисти. Освен това ако не са големи и при бременност не пречат - аз преди да забременея имах 2-3 малки.

Потърсете репродуктивен АГ, защото тр знаят какъв е правилният подход.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт