Нашите кухни - 84

• 52 060
  • 787
  •   1
Отговори
# 225
Имам подобен проблем, но с принт стъклото. Вече ще сменям второ. Ден след монтажа започват да избиват петна, и така с всеки изминал ден се увенчава броят им 😢

# 226
vnv, явно и при теб лепилото избива чак на повърхността. При това за 2ри път вече. То просто не си струва човек да набива много пари в скъпо обзавеждане. Вече стигам до този извод.

# 227
За стъклото е нормално - петната не избиват през стъклото, а през някакви микрони слой на принта. И на огледала съм виждала същото. Но реално са на задната страна на стъклото. Това е от кофти лепило.

# 228
На принтирано стъкло първо се лепи фолио отзад.

# 229
Добре де, кофти лепило, фолио... това не са ли неща които фирмата занимаваща се с това да ги знае? Що за "професионалисти" са? Най-голямото притеснение ми беше камъка, а точно той стана както трябва, от раз. А това стъкло, вече ще стане 2 месеца и нямам готова кухня 😢

# 230
Magdalena1978 може ли снимка на вратичките на кухнята и от къде е поръчана? И ние ще правим подобна, но цвят дъб и се чудя къде да поръчам

# 231
Нямам точно снимки само на вратичките. Това са снимки след полагането на камъка. Тук още не са избили петната, но и не беше изтъркан камъка със суха кърпа.
Друго по-специфично, че избрах бял мат за дъбови вратички, което граничи с престъпление. Принципно е добре да изпъкват жилите на дървото. Но пък бялото явно ми е слабост.
Кухнята е поръчвана от Аико (без камъка), когато имаха промоция на всички кухни. Проектът правихме заедно с Аико. Производителят (подизпълнителят) е софийска фирма. Мога да проверя и точно данните на самия производител, но не зная дали ще приемат поръчка от частни лица.

# 232
Мдам, грехота е дъб за боядисване. Поне бук да беше.

# 233
Забравих да пиша най-важното - кухнята се води марка Landscape, като всъщност това си е някаква марка на Аико, просто ползват подизпълнители. И се води модел Тоскана:
https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=182&pid=136394 … and%5D%5B46%5D=46

# 234
Magdalena1978 ще съм благодарна ако намериш името на фирмата Simple Smile Изглежда супер

# 235
Здравейте, може ли да ми помогнете със следното- къде има по-голям избор на шестоъгълни по форма плочки, които мислим да сложим в кухнята за гръб, както и на част от пода?
Решихме да сложим плочки вместо груб и идеята ми е да изберем цветовете, които ще си паснат.
Разгледахме на няколко места, но ми се стори, че нямаше кой знае какъв избор.
За Пловдив става въпроси.

# 236
hintt, за съжаление нямам информация за такъв тип плочки. Това, което ми идва на ум, е, че ако сравниш квадратна (или правоъгълна) плочка със същата площ, като площта на една шестоъгълна, то дължината на фугите, т.е. дължината на обиколката на шестоъгълните плочки, би била по-голяма от дължината на обиколката на квадратни (правоъгълни). Следователно ще имаш да чистиш по-голяма дължина фуги, следователно много добре си запечатай фугите. Има специални препарати за това. Те са на силиконова основа. Нанася се 2 или 3 пъти. Фугите трябва да са добре изсъхнали. И после поддръжката им е по-лесна.

Относно нашия гранит - дойдоха каменарите - опитаха се да обработят петната. Не се получи. Ще демонтират всичко, защото по техните думи така не може да остане. Дано при демонтажа и новия монтаж всичко е да ок.

# 237
  • София
Потвърждавам, че има ефект от импрегнирането на фугите (с на Церезит едн разтвор ги минах).
Супер е това за каменарите - така трябва! Не може чисто нов продукт да го оставят с дефекти, я!

# 238
Относно нашия гранит - дойдоха каменарите - опитаха се да обработят петната. Не се получи. Ще демонтират всичко, защото по техните думи така не може да остане. Дано при демонтажа и новия монтаж всичко е да ок.

Брей, супер. Обикновено майсторите почват да те убеждават как нищо му няма...

# 239
В крайна сметка ще сложим друг гранит. Ние се двоумяхме между този и един друг. Но от фирмата ни посъветваха направо да изберем друг. Точно този гранит слагат за първи път като кухненски плот и явно лепилото на маслена основа не е подходящо за него. Иначе при настилки е супер.

Малко ми е хикс, че ще трябва да отлепят мивката от този гранит и да я залепят отново на другия. Дано всичко да е ок. С другия гранит имат опит и са полагали от него на кухни и няма проблеми с него.

Общи условия

Активация на акаунт