Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Машина за хляб - 66 тема

  • 28 575
  • 681
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 468
Как процедирате с жива мая? Thinking

# 31
  • Мнения: 9 047
Как процедирате с жива мая? Thinking

Аз не я втасвам. Направо слагам върху продуктите и пускам програмата.
Не съм писала от години в тази тема. Не знам какво ми щукна. С нова машинка съм, сигурно за това. Simple Smile

# 32
  • Добрич
  • Мнения: 4 566
Как процедирате с жива мая? Thinking
Ползвам само прясна мая. Троша я в казанчето върху брашното. Съхранявам я на вратата на хладилника.

(Сухата мая също е жива).

# 33
  • Мнения: 9 047
Аз не правя редовно хляб, тъй като не ядем много. По тази причина в хладилника се случва да ми се развали маята. Затова като си купя кубче, го разделям на 4-6 парченца, увивам във фолио и прибирам във фризера. Ако ще правя хляб утре, вадя едно парченце от вечерта да се отпусне.

# 34
  • Мнения: 3 402
В упътването на моята хлебопекарна пише да се ползва само суха мая.

# 35
  • Мнения: 9 047
В упътването на моята хлебопекарна пише да се ползва само суха мая.

От години не съм ползвала суха.

# 36
  • Добрич
  • Мнения: 4 566
В упътването на моята хлебопекарна пише да се ползва само суха мая.
В книжките на хлебопекарните обикновено рецептите са със суха мая. И моите са така, но това не значи, че не може да се ползва прясна. От 2009 год пека хляб и не купувам. Само първите 2-3 месеца ползвах суха мая. След това единствено прясна.

# 37
  • Габрово
  • Мнения: 3 895
Става си и с двата вида, то все е мая. Каквато съм имала в момента, такава съм слагала, друг е въпросът че при мен това беше предимно суха че не я мисля на колко време е, тя си е добра дори и след срока на годност ако е съхранявана правилно. Понеже дори като правех хляб редовно, това беше примерно един хляб от 700 грама веднъж в седмицата... кубче прясна мая би ми се задържало докато вече не става за нищо. Пробвала съм преди време да разделям и замразявам на малки парченца - занимавка си е и със сухата е по-лесно. А и за малките количества дето се слагат в пекарната, от кубчето като че ли е по-лесно да прекали човек с маята, това по споделени впечатления от приятели които ползват такава.
Иначе си работят и двете, тя машинката няма от къде да "знае" каква мая съм сложила. По навик съм слагала маята от кубче в течностите, ама едва ли пречи особено и върху брашното да е, то си го омесва добре и си го поддържа затоплено да втаса после.

# 38
  • Sofia
  • Мнения: 675
Здравейте. Моля, който има TEFAL PF611838, хлебопекарната с багетите да ми помогне да разбера програмите, някои не са ми ясни и как се процедира с тях. Не ми е първата машина, поредната е, но решихме да вземем нея, като по-надеждна. Вчера се опитах да направя малка доза багети и успях да я изключа при поставянето на багетите и стартирам отначало. Прибрах багетите в хладилника да изчакат печенето. А 15 програма Приготвяне на хляб ми е напълно непозната. За Багети, питки, гризини и др. как се процедира за малка доза вчера с опит грешка разбрах, но за голяма доза не ми е ясно. Машината няма и само печене. Предварително благодаря.

Последна редакция: вт, 22 сеп 2020, 08:45 от Ani Ka

# 39
  • София
  • Мнения: 1 605
Ani Ka, мисля, че Програма 15 Приготвяне на хляб на твоята машина е само за печене - "Програмата е ограничена за 10 до 70 минути само, регулируема на стъпки от по 10 минути. Може да бъде
избрана сама и използвана: .... за завършване на изпичането в случай, че електричеството е прекъснало, докато хляба се е приготвял." Тази програма можеш да нагласиш на 60 мин, например, за да изпечеш пълнозърнест хляб от 1500 гр, както аз пека обикновено. Имаш ли ръководство? Ако нямаш, мога да ти пусна тук или на лични.

# 40
  • Мнения: 2 193
Аз съм с Тефал 15 програма е за правене на мармалад, никога не съм правила багети но гледам че се правят на 1 програма. Има избор за 4броя или 8бр като се избира от програмата за 4 броя съответно 750гр или за 8 броя 1,5кг. Не знам коя програма е само за печене не съм пробвала и не мога да открия в книжката да пише такова нещо

# 41
  • София
  • Мнения: 1 605
На пекарната на Ani Ka Програма 19 е за мармалад.

# 42
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 6 680
Здравейте. Моля, който има TEFAL PF611838, хлебопекарната с багетите да ми помогне да разбера програмите, някои не са ми ясни и как се процедира с тях. Не ми е първата машина, поредната е, но решихме да вземем нея, като по-надеждна. Вчера се опитах да направя малка доза багети и успях да я изключа при поставянето на багетите и стартирам отначало. Прибрах багетите в хладилника да изчакат печенето. А 15 програма Приготвяне на хляб ми е напълно непозната. За Багети, питки, гризини и др. как се процедира за малка доза вчера с опит грешка разбрах, но за голяма доза не ми е ясно. Машината няма и само печене. Предварително благодаря.

на 5-та страница от Ръководството пише това -   
В тавите за багети:
 -  Не приготвяйте повече от 450 гр. тесто
наведнъж.
 -  Не използвайте повече от 280 гр. брашно и 6
гр. мая за едно приготвяне.

# 43
  • Sofia
  • Мнения: 520
Здравейте, от скоро имам хлебопекарна Tefal.  Която и програма да ползвам, долната коричка на хляба е твърде препечена. Аз избирам най-ниската степен за препеченост. Хлябът отгоре е добре, обаче отдолу е доста твърд и прегорял. Дали проблемът е в пекарната ?

# 44
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 6 680
дай снимка на разрязан хляб де Smiley

Общи условия

Активация на акаунт