Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 11

• 44 573
  • 767
  •   1
Отговори
# 615
Някой пробвал ли е с добавки-канела, чесън, или целина да поддържа по-ниско кръвно и имало ли е ефект?

Ако си добре със стомаха защо да не опиташ. Аз не мога , тези неща ми дразнят. Приятелка твърди че канела с кисело мляко й помагало, но по принцип няма хипертония , а севстра й е със. Като усещала да й се замайва и да й тупат ушите  глава размесвала кисело мляко с канела и й помагало. Но според мен тук е по-силен плацебо ефекта. Може би при епизодични пристъпи е някакво решение.

# 616
Има таблетки с чесново олио. За някой може да са добър вариант.

# 617
На мен мит 4 ми издиша. Моят мъж започна да вдига кръвно на 23 години, в болница лежа, нищо не откриха, през годините пак нищо не откриваха. Майка му и баща са хипертоници, е.....

# 618
  • оттам, откъдето започва България
Lemy, съжалявам, но това е моето мнение. Всичко е в главите ни.

ХИПЕРТОНИЯТА СЕ РАЗДЕЛЯ НА ДВА ТИПА СПОРЕД ПРИЧИНИТЕ ЗА ВЪЗНИКВАНЕТО Й:
ПЪРВИЧНА (ЕСЕНЦИАЛНА) ХИПЕРТОНИЯ – при 95% от хората с високо кръвно точна причина не може да се намери. В този случай тя се нарича първична (няма нещо “преди” нея, което да я предизвиква) или есенциална.
Промените в начина на живот при нея имат значителен ефект и дори могат да нормализират високо-нормални стойности.

ВТОРИЧНА ХИПЕРТОНИЯ – в останалите 5% високото кръвно налягане се дължи на друго заболяване, което в случая е първично. Промените в начина на живот при нея са по-слабо ефективни.
При първичната хипертония има рискови фактори – фамилна обремененост – баща, майка, дядо, баба, сестри или братя с хипертония, в комбинация с нездравословен начин на живот и диета.

Тъй като за първичната хипертония не може да се намери причина, се намира във фамилната обремененост. Satisfied Много лесно и удобно.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 19:19 от didka ®

# 619
И аз с главоболие бях  и аз кръвно мерих в нас. 90/60 излезе, но щеше да ми се пръсне главата. Явно и при мен друго е било. Но мерих за всеки случай.

Главоболието може да има различен източник или причина. Аз установих с годините, че моите главоболия са предимно на хормонална основа. Когато се бях психясала здраво миналата година заради честите главоболия и едно чувство на притискане отвътре в лявото слепоочие, отидох в неврологично отделение да ми направят изследвания. Пратиха ме веднага на скенер, защото докторът се зачуди, като обяснявах, че от студентските си години страдам от главоболие, често без нищо да ме облекчи с дни. Имало е периоди по 5-6 дни нон-стоп, ревала съм от безпомощност и безсъние. А майка ми е с 2 операции на главата заради доброкачествен тумор като дете. Точно в този период почина солистката на Роксет от тумор в мозъка и аз щях да лудна. В началото на тази година пак ме пратиха на скенер на главата заради другите ми оплаквания. Слава Богу, нищо ми няма. Така си направих извода за причината за моите главоболия.

# 620
  • София
Аз си купих апарат за кръвно от Лидл.
От няколко нощи пак започнах да се събуждам посред нощ и да будувам. Много неприятно.

# 621
  • Бургас
Има таблетки с чесново олио. За някой може да са добър вариант.

Да, и аз имах предвид таблетки, трудно е да папкаш всеки ден чесън, но има таблетки с чесън и магданоз, има канела, целина, а може и други да  има.Дано никога да не вдигам кръвно, но аз бих опитала първо с природни средства.

Сещам се и за протеолитичните ензими, които впрочем си купих за друго и ме е страх да почна Rolling Eyes

# 622
То и аз като се събудя с главоболие грабва апарата в леглото. Че покрай тая симптоматика и обикаляне по доктори като Катерица, така изтрещях, че си взех апарат Микролайф с технология за предсърдно мъждене.
Абе, да ви питам - мислите ли, че е добре профилактично да се прави колоноскопия? Аз никога не съм(то не е и много приятно, де), ама сега съм се филмирана да нямам нещо на червата🥴🙄

# 623
От Амазон съм купувала тестове за окултно кървене. Сега ме подсещате, че пак трябва да поръчам, че мина повече от година, когато си правихме предните.
Нашият апарат за кръвно е за предмишница.

# 624
Все се чудя, добре де като си премеря кръвното и се оказва високо, какво да направя в случая? Има ли нещо което да го свали от раз, да почвам веднага да Медитирам ли? 🤣 Или да тръгна веднага на разходка?
Има начин. Краката веднага в топла вода. Докато стоиш така канела (лъжичка с куп) разтворена в малко вода.

# 625
  • София
Мои колежки го свалят спешно с течен аналгин. После четох, че наистина действа така и се изненадах. Както и разтворим аспирин. Ако нямате алергии и непоносимост. Знам, че имат странични ефекти, особено аналгинът, но за един път...

# 626
  • В градината...
Вечер напоследък ме стягат гърдите, задушавам се. Особено като изпия на вечеря 1-2 чаши бира. Страх ме беше да си меря кръвното, за да не се уплаша. Ами тази вечер го мерих, когато се почувствах така и беше 115/80. Явно не е то проблемът...

# 627
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Вечер напоследък ме стягат гърдите, задушавам се. Особено като изпия на вечеря 1-2 чаши бира. Страх ме беше да си меря кръвното, за да не се уплаша. Ами тази вечер го мерих, когато се почувствах така и беше 115/80. Явно не е то проблемът...

Първото, за което се сетих е сърцето. Иди на лекар и дано всичко е наред

# 628
А на мен какво ми се случва след чаша вино, събуждам се през нощта с някакво гадене в стомаха и сърцебиене. Обаче установих че ми се случва само от Българско вино, с някое вносно предимно от lidl, нямам такива проблеми. Та или от кофти алкохол, или нещо от стомаха, или пък да правя хипогликемия през ноща...🤔

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 09:09 от Lemy

# 629

Първото, за което се сетих е сърцето. Иди на лекар и дано всичко е наред

Може би е на нервна почва.

Общи условия

Активация на акаунт