ОСМИ клас 2020/2021 - Отлитат дните дълги и горещи, очакваме родителските срещи.

• 27 304
  • 773
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Да, да добавя само: свободно място от училище от ДПП няма да има.

При нас става все по-забавно. "А" клас ги информираха с мейл, "Б" клас с прозвъняване, а който е с АЕ и няма мейл или обаждане, значи трябва да е "В" клас. Позиционирах се във В клас.

май групата от бг-мама са я сложили цялата във В клас, съдейки по отзивите досега Simple Smile
странно е, мислех, че почват да редят паралелките по бал от А надолу...

Не, моят син е Б клас. Вчера бях на РС. Simple Smile

# 361
Не, не са редени по бал, това е сигурно. Не е и по избор на фуч. Не е и по входящ номер. Както и да са ги редили, аз съм безкрайно доволна от компанията.

# 362
Ами, малко отзиви и от мен за нашата родителска среща. То почти всичко го има на сайта като информация. Млади са повечето учители, по математика не дойде... Но класният, по физическо, е възрастен. Някак.... странен ми е, на фона на младия екип, включително директора, който също мина за мъничко. Дано да е за добро! По-голямата част от родителската среща беше водена от зам. директорката. Класът е предимно момичета, май само 4 момчета ще има.

# 363
Мина и нашата родителска среща 🙂
Б паралелка е, 27 деца, имат близнаци.
Учебници всеки ще си закупува сам. Днес ще отхвърлим задачи 🙂
Първият учебен ден ще е с тържество на двора за 8-ми клас.

# 364
  • Някъде в Европа...
Изтървах няколко теми ☺️☺️☺️
Сега ще чета...
При нас: никаква инфо от училище за нищо..публикуваха на сайта само учебниците; нито знаем класна, нито РС, нито къде и как трябва да е на 15.09..Това за ПМГ - ВТ
Учебниците наборът си ги намери и ги спазарил за 35 лв комплекта без Музика и АЕ..По АЕ ще учат по Legacy...
Наборът въобще няма желание за училище. Имат група на бъдещия клас и доколкото ми сподели, вече са се и скарали. Класът в мъжката му част е разделен на две - байкъри и баскетболисти...Интересни времена ме чакат 🙄
Иначе акълът му е само в предстоящото този уикенд вело състезание в Ловеч...Имало и панаир в града по това време - интересно ще е явно ..
Финален етап по местенето ни в другото жилище..Чака ме само голямото чистене 😵..искаше ми се да влезем преди 15.09, но няма да е...

# 365
  • София
Във ФЕГ английските паралелки вече са ясни. Много се радвам, че двете приятелки се събраха във „в” клас. За испанските, където е моят, нищичко не се знае. Вчера бях яхнала много метлата от тоталната липса на информация, но както Мария каза една мама във ФБ даде подробно инфо за тяхната родителска и всичко ми звучи много добре, единственото което ме притеснява е липсата им на готовност за ОЕСР. Ще видим утре какво ще кажат и на нашата. Митко не познава никой, така че не тръпне с кой ще се падне в един клас. Единствено не искал да е „е” паралелка, защото не му звучало добре 8 ееее Доди обаче вчера каза, че ще е „д” клас, а тя винаги познава.

# 366
  • sofia
Ехаа, колко много съученички се събрахте!

Аз преди малко, четейки темата, си викам 'я да проверя кога е родителската', щот до оня ден нямаше инфо .... Е, довечера е родителската, на майна си райна в някаква база за практика на училището...всъщност на живеещите в Западен парк им е под носа Smile
ММ е на работа, а аз трябва да моля да излезна по-рано, че да успея да стигна до там навреме.
Училището на големия син бие всички по изнасяне на инфо в последния момент, но поне се качва на сайта....за момента никакъв признак, че предстои нова учебна година.

Със Стаматов съм имала 2-3 срещи като родител, когато големият беше в начален курс в 119-то и беше нормален. Като че ли след министерската служба нещо изперка.

# 367
Аз водих днес малкия на ваксина, така че успях да взема и профилактичните карти за училище.
Да се оплача. Заради ИП панаирът в нашия град пропадна през май, но сега са решили да направят някакъв фестивал. Поляната близо до нас е пълна с атракционни, преместваеми павилиони, бирарии. Една седмица концерти, базари, игри за деца и прочие. Всичко
това трябвало да става "при спазване на всички епидемиологични мерки". Алооо... каква дистанция по батути, люлки, кръчми или концерт.
Как да не ме е яд, като на фона на цялото това стълпотворение на хора на едно място, нашите родителски срещи ще са онлайн, за да не се събират хора на едно място, децата с маски в училище, състезанията пък без публика. Ама нали, то от състезанията пари няма. Родителите просто гледат и аплодират, не се наливат с бира и тъпчат с кебапчета.
Абсолютно съм бясна от цялото това лицемерие за справяне с кризи и двойни аршини....

Да ви покажа Томи на импровизираната катерушка, която му направихме. Замислили сме и по-мащабни проекти, но трябва малко свободно време и минавам през магазини. Тази е изцяло с подръчни материали, каквото имахме налично в мазата и на вилата.

# 368
  • Бургас
Eeeee, ама може ли такова нещо. Влизам на сайта на ППМГ Бургас - РС утре от 18 ч, обявено днес в 11ч. Е как така от днес за утре.... Естествено РС на малкото също е утре от 18ч. И за капак съм на рожден ден. Как да огрее човек навсякъде?! Оплаках се, не ми олекна...

# 369
Eeeee, ама може ли такова нещо. Влизам на сайта на ППМГ Бургас - РС утре от 18 ч, обявено днес в 11ч. Е как така от днес за утре.... Естествено РС на малкото също е утре от 18ч. И за капак съм на рожден ден. Как да огрее човек навсякъде?! Оплаках се, не ми олекна...

Виж сега, можеш само да се радваш, че не е от утре за днес. Щот и такива случаи ги има. Дано от това ти пък поолекне...

# 370
Според вас учебните тетрадки по чуждия език по подразбиране ли трябва да се купуват с учебниците? В списъка не пише, а ММ се занимава с покупките и ме пита.

# 371
Би трябвало. И при нас не пише, но комплектът учебник и тетрадка излиза около 40 лв и такава сума ни беше съобщена, та... Изгодно е наистина обща поръчка да се направи. Така общо трите учебника и тетрадки за цялата година излизат 105 лв, вместо 120 лв.

# 372
  • София
На нас ни искат два учебника само...А1 и А2.И за ИУЧ един,който не откривам

# 373
  • София
Ами на мен досега с организирана обща поръчка са ми взимали винаги пълната сума, а аз мога и индивидуално да докарам отстъпка от около 15% (6% с код + 10% за плащане с виза). На някои места няма как да ги поръчаш индивидуално, сещам се за НЕГ, че беше така, но на други са си съвсем лесно откриваеми и достъпни.

# 374
Снощи на родителската среща поискаха на 15-ти да носим попълнена ученическа лична карта.
Те май не знаят, че никъде не се продават. Поне по нашите книжарници няма - вървели с бележниците и като няма бележници, няма и карти. Пфу ...

Общи условия

Активация на акаунт