Надхитри деня си с триковете на Queen’s

• 17 580
  • 683
  •   1
Отговори
# 15
  • SF
Гледам да се наспивам, за да съм стегната и концентрирана на следващия ден. Пия кафе и лимонада хем за "отскок", хем е мъничкото ми време за подреждане на деня. Понякога трябва да свърша само едно нещо, понякога за един ден 20 неща ме чакат. Искам да се науча да си записвам плановете, задачите.

# 16
Вечер си организирам утрешния ден. Кога, какво ще правя.

# 17
Преди всичко добра организация и подреждам ангажиментите по приоритет!

# 18
Върша домакинската работа през седмицата и така почивните дни са ми свободни. Готвя само лесни ястия, които не отнемат много време

# 19
  • София
Основният ми трик е - отложен старт!!! На пералнята, на кукъра. Нощно миене със съдимиялната. Така рано сутринта всичко ми е готово.
Вечер задължително изчиствам кухнята, за да започвам денят на подредено.

# 20
Включвам цялото домочадие в домакинските задачи. Така те оценяват труда и са удовлетворени от свършената работа!:)

# 21
Преглеждам онлайн брошурите, за да намеря добри оферти и да улесня пазаруването си.

# 22
Ставам рано, така се разсънвам по лесно и успявам да свърша повече неща. Разходки след работа.

# 23
За мен всичко е въпрос на организация. Оформям си план в главата и го следвам. Ако имам да готвя повече от две неща, то в главата ми се оформя последователността на изпълнението им, за да спестя максимално време. Ако имам паузи, гледам да ги запълня с нещо различно като прахосмучене, бърсане на прах, пералнята задължително пере, докато готвя. При правилна организация има време и за почивка. От дълго време насам неделята е моя ден за пълноценна почивка - няма готвене, чистене, пране, а само почивка, екскурзии, занимания по интересни хобита.

# 24
  • София
Лепя бележки с надписи и картинки навсякъде, за да не повтарям непрекъснато кой какво трябва да свърши.

# 25
  • Пловдив
Всеки ден си намирам време само за мен, без значение дали ще е за маска за лице, за да се лакирам или за да седна в мълчание и чаша кафе за 15минути. През почивните дни, без значение какво има да се свърши вкъщи се отделя време за разходка със семейството, времето прекарано заедно ни е по-скъпо от измитите чинии.
Моя приятел прави вечеря поне два пъти в седмицата, включва се и с домакинска помощ. Пазарим със списък за да не губим излишно време.
Стремя се да планувам кога какво ще говя за да не се чудя излишно и да съм снабдена с необходимите продукти.

# 26
Започнах да ставам все по-практична напоследък - заредена съм с търпение да планирам всичките си разходи и да отлагам, тези които могат да почакат. Като наредя големите и трудни за изпълнение задачи ми е много по-лесно да си върша ежедневната работа без натиск и без да ме изморява.

# 27
В почивните дни гладя дрехи за цялата седмица и така си спестявам време сутрин, в което пия кафе и гледам новини.

# 28
Ставам рано сутрин и успявам да свърша по-рано всичките си задачи за деня.

# 29
Готвя в неделя за цялата седмица. Така вечерите  ми след работа са свободни.

Общи условия

Активация на акаунт