Януарски бебета - тема 2

• 17 927
  • 725
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Добро утро момичета,
Как занимавате децата в дъждовното време.
Ние сме на етап мрънкане, ако е легнал, иска да е седнал, ако седи, мрънка да го взема, ах, надува ми главата!
Гледах различни занимания подходящи за възрастта, но просто иска навън според мен му писва у дома.
Парченца давам под форма на плод, зеленчук на пара, мъфин, просто да се учи да дъвче, не че нещо изяжда, само мазаницата е на лице е според мен.
Иначе вече не ги пасирам пюретата, а ги качвам с виличка.
Учите ли ги на гърне?
При мен доста изостанах , заради болестта, мисля че вече значително е по-добре и мислим да се разходим до Сандански.

Првдложихте ли риба и бобови и ако да как и какви?

# 106
Рей,ние сменяме стаите за разнообразие!  Много обича да се занимава с пъзела за пода. Разглежда цифрите,върти ги и ги дъвче . Опитахме се да четем книжка,но се изнерви и скъса страница.
Давам парчета и аз вече. Взех й и бебешки бисквитки,харесват и много,занимава се дълго с тях.
Риба яде вече и много й харесва,давам й я в зеленчукови пюрета,но и парченца директно в устичката яде и търси още. Дадох и червена леща,грах и зелен фасул от бобови. Не й допаднаха особено,червената леща й беше тежка за стомахчето и реших да изчакам още малко .
С гърнето още не съм започнала,не мисля че осъзнава какво се иска от нея. Взех гърне ,но ще изчакам месец - два.

# 107
Моят на гърнето директно се разплаква, а рядко плаче без причина (общо взето само като му се спи). От бобовите аз съм дала само грах и зелен фасул, допадат му. Иначе той си се занимава в кошарата с играчките, пълзи си, имаме една лампа на Чико, която свети в различни цветове и пуска разни успокояващи мелодийки - много я разглежда нея. Дадох му и едно дистанционно, че все иска нещо с копчета - и с него много си играе. Само ми е жал, че предстои все гадно време и няма да можем да сме навън по цял ден

# 108
Моето е на кухня въведох риба и бобови от там. Мачкам храната не пюрирам давам да яде и на хапки. Тази сутрин не искаше кашата защото каката ядеше филия с масло .Та яде хем каша хем филия с масло и накрая ръкопляскаше.
А колко каша поръчах от Турция та ще видим кой ще ги яде тя или кокошките.
Порциите в кухнята са по 100 мл та и взимам двойно за да и стигне за цял ден.
Пропълзя малко, но не и харесва по корем. Движи се и по дупе седнало обикаля стаята така. Изправя се с малко помощ, само и държа дупето.
Тъкмо гледам как е навън ако не вали и духа ще я изкарам малко.
Намерих ботуши якета шапки та обличаме се и излизаме.

# 109
Цял ден хвърля всичко по земята😀😀😀лази, добира се до нещо и го мята.Като изляза да простирам или за др.един реввв пада...За гърне мисля също че е рано може би към годинка или др.лято като е топло ..незнам не съм й купувала дори .
Дала съм сьомга ня гербер хареса й бобови още не съм но ще започна с червена леща Simple Smile

# 110
При нас вали 9 месеца в годината общо взето, та дъжд, вятър все сме навън. Количката има прозрачно покривало, аз имам непромокеми обувки/яке и се разхождаме така. Под някое дърво се спираме или като спре да вали да я изкарам от количката малко да подзяпа. Нося си една като мушама за под столчето за захранване и я постилам преди да седна на пейки, тревата и тн.
Иначе трябва цяла година като наказани да седим 😅

# 111
Имаме дъждобран количката непромокаема купих си яке непромокаемо. Ръмеше излязохме заваля е купих си и дъждобран. Тя беше доволна заспа по пътя. Директно я вкарах на първия етаж с количката при бабите поспа си още малко и после обядва. По пейки рядко сядам, но разходката до кухнята се харесва и на двете ни. 🙂

# 112
Здравейте мамчета, ние обикаляме стаите за разнообразие, а и се наложи по стечение на обстоятелствата да се преместим в къщата на свекървата и ето разнообразие 😂. Да попитам тези от вас, които кърмят колко кърмения успяхте да заместите. Ние уж заместихме обяд и СЗ, обаче понякога тя проспива времето за СЗ и суче към 18 ч и после след баня. Аз определено не бързам, но да сверя часовника. А и от утре сме на кухня, но май няма да й дам основото че е с ананас 🤷‍♀️. Ще видим как ще по тръгне. Дано й харесат манджите 😁.
Малката от вчера прави опит за пълзене, но не се старае особено 😂.

# 113
Моят яде 5 пъти на ден, сутрин като стане кърма, после закуска попара със сирене и плодово пюре, на обяд зеленчуково пюре с месо или жълтък, СЗ е каша с плод и вечер преди лягане пак кърма.

# 114
Аз кърмя и само обяд и СЗ съм заместила, но обмислям скоро и втората закуска да заместя.
Все се опитвам да намаля храненията на 5, но с тези зъби не се получават нещата. Днес изби първото зъбче. ❤️
От бобовите съм въвела само грах, риба все още не съм.

Гледам всеки ден да го извеждам, ако е много лошо времето поне с колата му правим една разходка.

За мрънкането какво да кажа... Вече свикнах да мрънка и плаче и с причина, и без. 🤣😁 Ядосвам му се, а после ми става жал. 😆 Играем ту в хола, ту в спалнята, освен всичките играчки, които има му дадох дистанционно, слушалки (но винаги го гледам да не ги налапа или да се задуши), празна тубичка от  Дологел, опаковка от мокри кърпи, с книжки също обича да си играе. Общо взето му давам какво ли не за игра, защото всичко различно от играчки му е много интересно.

Гърне не съм купила, защото още не може да сяда сам и да стои стабилно дълго време. Когато се случи мислят да купя гърнето на Икеа, доста ми го похвалиха и да започна да слагам от време на време, за да свиква.

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 22:50 от RFM

# 115
Привет, доста време не съм влизала, че свекърите са на гости и съм луднала.Бабата уж иска да помага , а всъщност тичам и шетам след повече хора🙄

На 8 мес и 6 дни сме 9400 и 71см. Имаме 7 зъбчета , днес мн си дърпа ушите, така че очаквам още някое да изскочи. Пълзи , но с  едни въртеливи движения, все пак успява да се придвижи. Постоянно търси за какво да се хване и да се изправи. Доста е стабилен вече на крачета , но трябва да се е хванал за нещо. Иска постоянно прав и се сърди ако го сложа седнал или легнал. От легнало положение още не може на седне 😄
На гърне го слагам вече от почти месец по препоръка на педи и въпреки че бях убедена, че му е много рано , резултата е на лице. 90% върши работата в гърнето. Почва да мрънка ако му се доходи и така разбирам, че трябва да го сложа.

Има две основни кърмения - към 5ч и 20:30 и едно междинно. Заместила съм закуската ( попара с козе сиренце, овесена каша или паста) , обяда ( месо, риба, зеленчуци, жълтък) и следобедна закуска ( каши, плодови пюрета или кисел). Опитвам се да давам малко по едра храна, не не му харесва особено.

Надявам се всички бебоци да са здравички и да не се дават на сополите и ужасното време тия дни! Ние спим с ромпър с дълъг ръкав вече. Ще го пробвам с чувалче, защото постоянно се отвива.

Сори за дългия пост 😁

# 116
Момичета,а пастата как я правите? Каква паста купувате?

# 117
Момичета,а пастата как я правите? Каква паста купувате?

Аз имам паста на Плазмон ( едни малки кръгчета) която е много удобна като бързам, защото се вари 1-2 мин. Иначе обикновена паста ( имам и разни макарони от елда и царевица без глутен) я джъткам малко в блендера. Предлагам я с Гхи и сиренце и не я отцеждам мн добре от водата, защото ако е мн суха не я иска, предпочита да е по “ сочно” .

# 118
Благодаря ,Полито!
Гхи какво е?

# 119
Гхи е пречистено краве масло. Води се по полезно уж и по добро като качество...ама си е и доста по скъпо
Благодаря ,Полито!
Гхи какво е?

Общи условия

Активация на акаунт