Деца от всички страни, добре сте дошли- 10!

• 31 574
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Kala, честит ти рожденик, да ти е жив и здрав!
С времето е така при зимните рожденици, важното е че са прекарали добре и са доволни!

Ние не обикаляхме на Хелоуин, Дзвер нямаше костюм и приятелчето отказа също, правихме парти вкъщи. Сладки неща нямаше, но музика, осветление, пушек.

При нас от няколко дена е слънчево, гледам да сме навън, Дзвер мрънка и ми къса нервите.
Търся къде можем да ходим из гората, на А й харесва да се катери.
Близо до нас са направили горска пътека, където една буря е съборила дървета. И двамата се забавляваха.

Сноуче, я разкажи за този коуч. Той какво прави? Мотивира те и те подкрепя в решенията, които си взела или те съветва накъде, какво и как?

# 151
  • Немция
Ася, много сладки са двамата!

Изтрих снимката с моите страшилища.

Последна редакция: пт, 06 ное 2020, 07:29 от Бибит

# 152
  • на брега на морето
Уау, Бибит, много са страшни!:hugs:
Моите момчета не бяха страшни - спайдърмен Борис, Кирил - Батман, с костюми от ХМ. Те искаха да са " супергерои". Но тук не обикаляха за бонбони. К имаше Хелоуин парти с класа му в гората до училище по тъмно, с фенерчета и 2 майки от " възрастните". Каза, че му харесало. На мен ми звучеше малко страшничко, но важното е децата да се забавляват. А на Борис му дойде 1 съученик на гости през деня и играха на плажа, тогава беше хубаво времето.
Ася, Алиса много прилича на Тим! Много са сладки! Blush

# 153
Бибит, лелееее, ама то голяма страхотия! При нас по-скоро със забавни костюми са децата, не толкова страшни.

Мелина, а ти къде живееш? Казваш на плажа. Ехххх, ще си помечтая...

Ами и аз не знам точно какво е коуч, защото тепърва ще започнам, но нещо между тези двете, които споменаваш. Хем те подкрепя да преодолееш страховете си, хем те насочва чисто практически от бизнес гледна точка. Много от тях имат предишен опит в бизнеса.

# 154
  • на брега на морето
Сноуче, в Норвегия сме, така че не си мечтай.Joy
Моите момчета играят на плажа почти целогодишно. Плажът е зад къщи, след градината ни, и се получава, че е като частен плаж, въпреки че той е на общинска земя. Защото имаме достъп само нашата къща и на комшията, но той живее в друг град и рядко си " идва". На фиорд сме и е закътано - понякога. Сега беше 12 градуса и не духаше. Под игра на плажа се разбира винаги ( почти) - не само с пясъка, но и бъркане във водата и правене на гьолчета и т.н. Нямаше болни след това. Blush

# 155
Мислех, че никога няма да го кажа, но 12 градуса наистина си е топло LaughingLaughingLaughing Моите днес 3 часа игаха навън в парка на температура око 4-5 градуса и не мога да ги прибера. Истината е, че на север хората знаея как да се обличат. Не съм осъзнавала това никога, но като деца сме явно били все неправилно облечени. А в по-топлите страни дори не можеш да си намериш подходящи дрехи.

# 156
Я кажете повече за правилното обличане, че отсега умирам на 12 гр в София. 12 гр в емирствата си беше люта зима. Най-топлата ми дрха беш еднослоен евтин полар за 15 лв и едно непалско късо кашмирено фръц пончо 😂

# 157
Тити, аз като видна ледена висулка ( дълга, тънка и замръзнала) залагам на воднопренасящи бельо ( НЗ как се казва на български, транспортира потта навън), после памучна блуза, вълнен пуловер и вятър спиращо яке с мембрана ( за да диша).
Всичко е тънко, не тежи. Под 0С трябва нещо между пуловера и якето, аз слагат тънко яке с вата.
Има модели две в едно якета, могат да се носят отделно, могат и заедно.
Марки много. Гледай обаче да е с мембрана, те са по-добри от импрегнираните.

Мелина, да външно си приличат. По характер само в щуротиите са близки, иначе са много различни.

Сноуче, успех.
Тук подобни коучове работят с фирми директно. И на мен ми трябва коуч, ама нямам пари за подобна глезотия.

Аз да ви кажа покрай короната успях да се включа в няколко онлайн симпозиума. Иначе все време нямам да пътувам, а и децата... супер е онлайн.
Е когато А спи. Иначе не е лесно.

# 158
  • на брега на морето
Тити, Hug на вас предполагам, че ви е студено сега, щото сте свикнали на топличко. Аз за 11 години свикнах със студа тук( физически:joy: ) и отчитам " студени температурите под 10 градуса. Между 10 и 20 ако не духа и има слънце може и да е приятно. Но не си мислете, че като отида на 30-40 градуса ще чуете да се оплача, че ми е горещо. Като змия съм, хаха - обожавам горещината и мога да лежа цял ден на плажа на ярко слънце или да се " мотая" по улиците по горещините, и това е така всяко лято. 
Сега за дрехите тук, това е цяла " наука". Grinning Като паднат температурите децата и възрастните- сме задължително с полиестер " бельо" - разбирай блузка и нещо като клин. Тях ги обличам под дрехите.
https://www.jula.no/catalog/klar-og-verneutstyr/dameklar/underto … rtoy-dame-002007/
Аз предпочитам полиестер, на децата често и вълнено бельо. Върху бельото- ако ще прекарвам повече време навън - кашмирена вълнена блуза и върху нея поларена блуза. Якето ми е зимно, най- обикновено, иначе тук продават и специални- непромокаеми, срещу вятър и т.н. На краката върху бельо панталона, ако ще съм за кратко навън- дънки. Ако по- дълго- поларен панталон и отгоре скал панталон. Ако е снежно- " скиорски" панталон. На главата супер дебела шапка тип ушанка, купих си такава от ХМ. Ботушите- високи, с пухена подплата, непромокаеми. Децата са задължително със " зимни обувки", непромокаеми. Вълнени, дебели, ръкавици нося задължително, защото кожата на ръцете ми става на рани, ако не нося.
На 12 градуса НЕ се обличам така.Joy На 12 градуса мога да се пусна и по пола, или рокля с яке, ако съм с колата и няма да " прекарвам" много време навън. С всичко се свиква, но навличането с по 100 ката дрехи е изморително... Затова при всяко по- приятно време над 10 градуса гледам да се " разхвърлям". Joy

# 159
То си звучи изморително ☺️
Надявах се да няма три ката и клин под панталона 😂

# 160
  • на брега на морето
Еми, Тити, като не искаш 3 ката и клин- както се казваше: " От студ умри- пич бъди." Joy Hug

# 161
  • Rennes, France
Калалили, да ви е жив и здрав рожденника! Много да ви радва.
При нас Хелоуин, не беше никак весело - забранено беше да се ходи по къщите, децата ядоха бонбони и се дегизираха в къщи, на не толкова страшно като при Бибит Simple Smile
Ася, сладури са големи. Белите ще ги има винаги, живи и здрави да са децата. Днес моите толкова добре си играха след у-ще, че чак кеф ми стана.
За температурите и студа - тук няма чак такъв студ, но вятър като има е леден. При мен е важно краката да са топли и сухи, ръкавици, шпка не нося, но имма голям шал и той ми обхваща главата. Другото е стандартно. Тити, предполагам аклиматизация му е майката.
Мелина, хубаво е да те "видя" !! 
Сноуче, успех с намирането на коуч.
Изморена съм...ще лягам, че работата пак не спира. Аман! Искам истинска ваканция.

# 162
  • Немция
" От студ умри- пич бъди." Joy Hug
Мелина, аз го знам "От студ умри, но г*зар бъди!" Joy

За мен топлото облекло на ниски температури е от няколко ката. Като люспите на лука.
Тити, ще свикнете бавно и славно и с това.

Сноуче, коя ви е била най-ниската Т в Москва?
Може да има студ, но не духа ли, се изтърпява.
За мен е ужас на ужасите например минус 10 и силен вятър.

Мелина, Хелоуин в тъмната гора казваш.
Моите момчета точно това организираха на зелените площи до нас. По-скоро големият, който е по креативните задачи. Направи план къде да са бонбоните, къде да сложа надписи по дърветата с хелоуинско съдържание и в коя зона да е скрито съкровището. Аз бях изпълнителя и половин час, преди да дойде гостенчето, излязох да крия.
После бяха с фенерите навън, със страшните маски, беше пълнолуние и луната беше леко забулена в облаци.

Все пак са по-големи момчета и е голяма тръпка за тях да са със страшни костюми.

При нас през февруари е традиционния карнавал и тогава е времето за другите костюми.
Хелоуин за моите момчета е друга бира.

Най-голям гъдел беше, когато в 3ти клас им беше организирано преспиване в училище и учителката ги води в 23 часа на разходка в... близкото гробище. Търсачка на силни усещания. Определено ексцентрична идея, за мен беше Flushed, а мъжът ми беше още по-шокиран, та чак ядосан.

Ася, имали сте пак дискотека и пушеци...

# 163
Бибит, смях се много на мъжът ти, дето бил ядосан. Аз си представям Дзвер какви тиради би изнесъл, ако той трябваше да участва 🤣
Тази седмица не дошъл буса да ги закара до залата за спорт ( имат учил.бус), какво отнесе шофьорът, не е истина 😆

Мелина, аз в Норвегия много се чудех защо продават летни, “нормални” дрехи 😆
Ние бяхме началото на юни, аз бях само с вълнени и софтшел дрехи. Дънките ги обух в Дания, че не търпя чорапогащник. Но от Нор си купихме термобельо.

Аз имам заболяване на кръв.съдове и ръцете и краката ми не се кръвоснабдяват и при 10С 😒
Та, колкото и да се навличам, тези две места все са ледени и боли.
На една приятелка,  и тя е вечно замръзнала, мъжът й й е подарил жилетка с батерии: хем я топли, хем и телефона може да си зарежда.🤣

# 164
  • на брега на морето
Мелина, аз в Норвегия много се чудех защо продават летни, “нормални” дрехи 😆
Те "нормалните" дрехи са най- вече за хората, които лятото ще ходят някъде, където има "нормално" време. Satisfied
Е, и тук се обличат с рокли и "лятно" през лятото, но в нашия район рядко съм виждала жени с рокли, най- вече при повод. Дори и лятото ходят с дънки на 20 градуса и пухтят, че им било горещо. Най- много с потник да се пуснат отгоре.  Затова пък съм виждала с рокля( на цветя, лятна) върху дънки само тук.
Бибит, в гората са се крили, класа на Кирил. Но те я познават точно там, щото често са там от училище. Кирил каза, че е имало скрити изкуствени паяци и подобни на някои места( възрастните са се погрижили). Всяко дете си имаше отделна торбичка с бонбони, и не са можели да си ги разменят. Отделно са слушали музика и танцуваха като дойдох. Изглеждаше добре организирано.
Иначе за гробището си е шокиращо, и мм би бил ядосан от такава идея.
Къти, и аз се радвам да се " разпиша" пак!:hugs: Аз не че толкова правя нещо, но децата са до обяд на училище като съм вкъщи и времето бързо минава. Иначе почнах още от септември малко работа в 1 детска градина, където бях ходила и преди короната, по 2-3 дена на седмица. Все пак е приятно човек да ходи и по малко на работа. Blush Останалите дни ми ги доплащат все още- помощите за безработни, имам още цяла 1 година право на такива, ако не си намеря постоянна работа. И общо взето - нищо ново, затова не бях писала известно време. Hug

Общи условия

Активация на акаунт