За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 684
  • 726
  •   1
Отговори
# 135
  • София
  • Мнения: 7 055
Безопасно ли е да се готви пъстърва с такива светли петна по нея?


# 136
  • Мнения: 9 453
да, нищо и няма,  тя ще мине топлинна обработка, предполагам.
Аз да попитам за изпитана рецепта за туршия от зелени домати, вероятно се добавят и др. зеленчуци като моркови, зеле..., но без лук и чесън, за бидонче. Не знам пропорции и сол, захар, какво, колко..
Също търся рецепта за царска туршия в бидон. Пак без лук и чесън, ако може.

http://pep-4o.blogspot.com/2018/11/blog-post_17.html ето моята обикновена, като измериш колко вода ще ти поеме, ще измериш и солта. На 1л. вода - 40 г сол  Зеленчуци слагаш каквито искаш.

# 137
  • Мнения: 43 454
Толстолоб ще пека. Някакви препоръки?

# 138
  • Мнения: 15 046
От Лидъл ли? И аз обмислям да купя. А пържен ще стане ли?

# 139
  • Мнения: 5 300
От Лидъл ли? И аз обмислям да купя. А пържен ще стане ли?
На мен пържен ми е най-вкусен.

# 140
  • Мнения: 43 454
Да, от Лидл е. Мисля да го пека на хартия за печене, щото не искам олио.

# 141
  • София
  • Мнения: 3 714
Здравейте,
Детето много харесва зеления боб, който им готвят в градината. Опитвах няколко пъти, но не се одобри Simple Smile Някой има ли представа как го приготвят този зелен боб? Знам само, че имал сосче с кисело мляко...

# 142
  • Мнения: 612
Привет, каква сметана и колко да взема за торта с готови блатове : растителна  cremio , pilos заквасена или pilos животинска в кутия видях че има. Моля дайте идея с каква точно сметана, блатовете са на сладък път квадратни и ми се иска лека торта да може да се яде и от дете, което не обича нишесте и варени кремове, благодаря

# 143
  • Мнения: 612
Коя сметана може да се разбие и бухне добре? Вероятно растителната най много но като видях колко е-та има лошо ми стана, заквасена коя марка може да се разбие до устойчиви връхчета?

# 144
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Аз разбивам животинска с 24%масленост.
Мисля, сладкарска се води в Бг.
Заедно със сладкарска извара и захар става чудесен крем.
Марки не мога да препоръчам.

# 145
  • Мнения: 22 867
Здравейте,
Детето много харесва зеления боб, който им готвят в градината. Опитвах няколко пъти, но не се одобри Simple Smile Някой има ли представа как го приготвят този зелен боб? Знам само, че имал сосче с кисело мляко...

Такъв в млечен сос съм правила на децата, но не е с кисело мляко. А лелите от градината няма ли да кажат рецептата?

В тоя рецептурник рецепти 135 и 136 са със зелен боб. Ако се сложи кисело мляко в готовото ястие и се разбърка, ще се получи бяло сосче от кисело мляко. И без това зеления боб го сервират с кисело мляко.

# 146
  • София
  • Мнения: 12 219
Коя сметана може да се разбие и бухне добре? Вероятно растителната най много но като видях колко е-та има лошо ми стана, заквасена коя марка може да се разбие до устойчиви връхчета?
Тази сметана която е 30 - 35 %. Разбива се студена, престояла най-малко 3 часа в хладилник. Не ползвам растителната, щото има толкова добавки...... Заквасена сметана не се разбива, защото се втечнява. Може само да се врътне много за кратко с миксер и край. Избор - твой.  Добър крем става от приготвен крем от мляко, яйца , захар и брашно/нишесте, ванилия,  така на бързо ти го пиша, след това се охлажда напълно и може да се смеси с разбита сметана на сняг. Става ефирен ,пухкав крем.

# 147
  • София
  • Мнения: 12 687
Привет, каква сметана и колко да взема за торта с готови блатове : растителна  cremio , pilos заквасена или pilos животинска в кутия видях че има. Моля дайте идея с каква точно сметана, блатовете са на сладък път квадратни и ми се иска лека торта да може да се яде и от дете, което не обича нишесте и варени кремове, благодаря

Ето една рецепта за крем със сметана: Сметанов крем за торти. Аз използвам Данон.

# 148
  • Мнения: 5 631
Ще се получи ли вкусен десерт с чия? Ще го предлагам на гости и трябва да е и приятен за ядене, не само здравословен. Някаква комбинация от чия, прясно мляко, заквасена сметана, грозде, или с всички продукти, или само с някои, но гроздето и чията да присъстват.

# 149
  • Мнения: 43 454
Гроздето нямам идея как ще се държи в десерт заради ципите и семките му. По- добре друг плод. Аз не бих комбинирала прясно мляко и заквасена сметана в суров десерт.

Общи условия

Активация на акаунт