За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 571
  • 726
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
Здравейте! Дадоха ми един пакет карамфил и си нямам представа какво да сготвя с него. Гледам разни рецепти из интернет, но като не знам за какво принципно се ползва (десерти, основно?) и какъв вкус дава, ми е трудно да си избера. Вие какво бихте ми препоръчали като за първо готвене с него? Пакетчето е от 35 гр. Благодаря предварително.
Миризмата му е силна, но на мен много ми харесва. Напоследък правя "маринован патладжан в хладилник"
https://www.bg-mamma.com/?topic=1234636
А съвсем скоро пих ликьор от касис, в който ароматът беше на карамфил.Майсторката твърдеше, че и на ликьора от вишни трябва да има карамфил. Аз бих оставила тези ликьори на аромата на съответния плод, но не беше зле. А бе, на 35 грама "пакет " ли казваш? В коледните сладки ще го наместиш.

# 421
  • Мнения: 9 450
Аз със странен въпрос....ще правим зеле, за сефте 😊, но определено бидона е голям за наличното, а и нужното ни зеле...бидона ще се напълни до половината. Проблем ли е това? Мислим да го направим по технологията на Пепи - без претакване.Ще го затиснем, затворим и т.н, но ще остане много въздух....
Нищо му няма, само притеснете зелкиите с нещо да не плуват

# 422
  • Мнения: 2 815
Много благодаря за отговора,  Пепи🌼.....след притеснението за хряна, ми стана неудобно да те питам  и за това 😊

# 423
  • Мнения: 43 371
Пробвай с малко карамфил и в билков чай. Наскоро ми предложиха такъв, но избрах друг вид.

# 424
  • Мнения: 7 975
На греяно червено вино също се слага карамфил.🍷
За първи път купих оризово брашно (500гр)- идеи за нещо  , но без много захар ако има начин ? Благодаря !

# 425
  • Мнения: 12 166
Да ви питам - намерих в хладилника един забравен отворен буркан кисели краставички "Родна стряха" на Лидл. Дали са годни за консумация, при положение, че стоят отворени 2-3 месеца. Миришат добре, не съм ги опитвала.

# 426
  • Мнения: 9 450
кой знае колко консервант имат, за да стоят ок толкова време. Не бих ги ползвала.
denyil, оризово брашно за панировка - става хрупкава, а тези рошли ще се харесат на децата Simple Smile https://pep-4o.blogspot.com/2019/09/blog-post_27.html Иначе за сладко в блога на Бети има бисквити.

# 427
  • Мнения: 8 398
denyil, в "Супичка" има рецепта за палачинки с оризово брашно.
Аз наскоро правих гофрети с оризово брашно, много вкусни се получиха (после ще ти пусна линк, че сега не се сещам от къде гледах рецептата,( ех, старост - нерадост))

# 428
  • Русе
  • Мнения: 6 134
Скрит текст:
На греяно червено вино също се слага карамфил.🍷
За първи път купих оризово брашно (500гр)- идеи за нещо  , но без много захар ако има начин ? Благодаря !

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/11/blog-post_26.html

# 429
  • София
  • Мнения: 12 670
За първи път купих оризово брашно (500гр)- идеи за нещо  , но без много захар ако има начин ? Благодаря !

Ябълкови бисквити с грис

Фалшива пица от карфиол

# 430
  • Sofia
  • Мнения: 29 059
Правих ябълков оцет преди две седмици.От няколко дни има много малки мушички над бурканите.Доста мирише на кисело.
Дали е готов за прецеждане?

# 431
  • София-Младост
  • Мнения: 24 059
На греяно червено вино също се слага карамфил.🍷
За първи път купих оризово брашно (500гр)- идеи за нещо  , но без много захар ако има начин ? Благодаря !
https://albisrecipebook.blogspot.com/2019/04/blog-post_69.html


Doli
Аз съм чела за 40 дни, като след първите 10 разбъркваш с дървена лъжица. На две седмици, мисля, че не е готов още.

# 432
  • Sofia
  • Мнения: 29 059
Много е 40.Най-много 20-30дни първо с плодовете,прецежда се и после може да отлежи 40дни.
И друг път съм правила,но никога е нямало толкова мушички.

# 433
  • Мнения: 476
Хора, да ви питам аспержи консумирали ли сте и ядат ли се в сурово състояние?Имам тези зеленчуци в един изготвен хранителен режим и от тогава за първи път ги чувам даже и ми е интересно Simple Smile

# 434
  • София-Младост
  • Мнения: 24 059
Хора, да ви питам аспержи консумирали ли сте и ядат ли се в сурово състояние?Имам тези зеленчуци в един изготвен хранителен режим и от тогава за първи път ги чувам даже и ми е интересно Simple Smile
Сурови-не, след термична обрабокта са ми много любими.
виж тук

Общи условия

Активация на акаунт