ОСМИ клас 2020/2021 - В осми клас е интересно, всички ще се справят лесно!

• 30 686
  • 780
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря за отговорите! Просто в онази заповед се казваше, че се удължава срокът на документите, чиято валидност е до 31.10. Та затова се чудех. Но явно ще ида другата седмица, примерно, да се опитам да подам. Чувала съм, че следобед сякаш е по-спокойно.
За 127-мо от вас чувам. Но гледам по новините, във Втора английска също има клас под карантина.

# 391
  • София, Дружба 2
За лична карта на детето и аз ходих в понеделник. Имаше страшно много хора и прецених, че за времето до училище няма да можем да се справим /втора смяна е детето/. По-късно им звъннах по телефона да питам дали наистина се удължава срока и при вадене на първа лична карта на 14 и отговора  беше: "Кое точно ще удължаваме, като изобщо нямате ваден такъв документ? Срокът е 30 дни след навършване на 14 г. и след това има глоба от 20 до 150 лв."

# 392
  • софия
Да, следобед около 14-15 ч. е по-спокойно.
Все пак, можеш да се обадиш и да питаш. Аз питах конкретно за издаване на първа лк - https://www.mvr.bg/dbds

# 393
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Бубче, и аз се напрягам от липсата на информация. Може би не смятат за нужно да споделят. Ако има нещо, което пряко ни засяга, се надявам да кажат.
Момичета една майка беше попитала във фейсбук групата какво се случва ако има карантиран клас с останалите. Отговорът на директора беше, че продължават да си ходят на училище.
Аз не знаех, че има. Досетих се от питането.
Предполагам, че за да не се всява паника.

Скоро не бях влизала в темата. Ще почета назад.
Моят син не е от споделящите и разказващите. Бързо се приспособява по принцип. Не мога да разбера подробности, но досега общо класа не са излизали никъде. Учителката по мат.каза, че е строга, надявам се справедлива Simple Smile
Имат 7 момичета, останалите са момчета.
На 15 се запознахме с Дикси и Бети, беше ми приятно момичета. Може да повторим Wink.
Дикси ти може да имаш повече инфо от мен Wink

Засега е доста лежерно. Да видим натам.

# 394
  • София
Бубче, и аз се напрягам от липсата на информация. Може би не смятат за нужно да споделят. Ако има нещо, което пряко ни засяга, се надявам да кажат.
Момичета една майка беше попитала във фейсбук групата какво се случва ако има карантиран клас с останалите. Отговорът на директора беше, че продължават да си ходят на училище.
Аз не знаех, че има. Досетих се от питането.
Предполагам, че за да не се всява паника.
Ина ми каза снощи и тя, освен публикацията в групата. Все си мисля, че ясна информация ще успокои, а няма да всее паника, винаги съм била на принципа, че информираността е доста по-удачен подход от затъмнението и честно казано съм изненадана в момента, защото до момента комуникацията беше на доста добро ниво.

# 395
  • София
От вчера ходи с лещи. Реши, че се отказва от очилата Simple Smile. И аз замених очилата с лещи в 8-ми клас, та чак до раждането. Оттогава само за басейни си слагам лещите, хич не ми е комфортно вече Simple Smile.

Мария,
Трудно ли й е слагането на лещите? Моята дъщеря пробва десетина пъти и все не успява да си ги сложи. После се включвам аз и пак отнема много време. Иначе със свалянето им няма проблем, става веднага.
А й трябват лещи заради спорта... Не знам какво да правим... Вече не иска да пробва по половин час...
Ния как се научи да си ги слага?

# 396
Същата работа. Не може да ги слага, но ги маха с лекота. От миналата година има лещи и чат-пат ги слагаше сама, което отнемаше над 30 минути и хич не й се занимаваше. Сега, защото разтворът е съвсем на дъното (днес трябва да пристигнат новите лещи и новите разтвори), лещите ги слагам аз (от раз). Карам я да гледа в една точка, напред. Главата е изправена, а не наведена (така ми е по-лесно), отварям окото и слагам.
Свиква се. Аз съм се учила над огледало, увеличително. Нека пробва така и да не се отказва, ще свикне.

# 397
  • София
Ния е възхитена от философията. Обмислям днк тест.

Защо? Съмняваш се, че ти си майката ли Simple Smile

# 398
  • София
От вчера ходи с лещи. Реши, че се отказва от очилата Simple Smile. И аз замених очилата с лещи в 8-ми клас, та чак до раждането. Оттогава само за басейни си слагам лещите, хич не ми е комфортно вече Simple Smile.

Мария,
Трудно ли й е слагането на лещите? Моята дъщеря пробва десетина пъти и все не успява да си ги сложи. После се включвам аз и пак отнема много време. Иначе със свалянето им няма проблем, става веднага.
А й трябват лещи заради спорта... Не знам какво да правим... Вече не иска да пробва по половин час...
Ния как се научи да си ги слага?
На Ина заради танците й сложх лещи юли месец, 6 диоптъра е късогледа и без очила грам не може. В началото се бореше дългичко, но вече свикна, не ги носи всеки ден, но вече даже и без огледало ги слага, с махането не е имала проблем. Загуби няколко за отрицателно време, но влезна в ритъм. Не знам ти дали носиш лещи, но аз съм с лещи от 20г, даже и нощем не ги свалям и като й обясних и показах на себе си как ги слагам, се научи. В началото пробвах да й ги сложа аз и установих, че при нас не е удачно, аз съм с маникюр и нямам сигурността и усещането как точно да "натисна" в нейното око, затова прекратих тези опити и само с показване и обяснение се случиха нещата.
Не знам какви лещи сте взели, но може и в тях да е проблема. На Ина офталмоложката й изписа лещи Biofinity на Cooper Vision, силикон хидрогел с високо съдържение на вода и се ползват лесно. Опитайте да смените марката, може да стане.

# 399
  • Отвъд алеята зад шкафа
Като пораснат, обмислете лазерна операция. Ефектът е буквално на следващия ден и е абсолютно безболезнено. Специално за късогледство е супер. Аз имах - 4.5 диоптер, а също и астигматизъм. Лазерът е като космически кораб. Аз си направих по най-новия метод, най-скъп, но най-щадящ.

# 400
  • софия
Аз съм с -1.5 късогледство, но без очила съм прилеп. Не мога да виждам в магазина, на кино, театър. Мислила съм за операция, но все се успокоявам, че диоптърът не е висок. От друга страна без очила не виждам.
Колко струва лазерна операция?

# 401
  • София
Като пораснат, обмислете лазерна операция. Ефектът е буквално на следващия ден и е абсолютно безболезнено. Специално за късогледство е супер. Аз имах - 4.5 диоптер, а също и астигматизъм. Лазерът е като космически кораб. Аз си направих по най-новия метод, най-скъп, но най-щадящ.
Може ли малко повече информациа, може и на ЛС за мен? Преди години се рових и интересувах, но се отказах. Аз съм с -10 диоптера....

# 402
  • София
Дъщеря ми също е с късогледство.Не е  много голям диоптъра( -2.5), но  има разлика  в двете очи, което  е проболем.Днес ще вземем новите очила и се надявам да ги носи, за да задържим положението докато  стане време за операция след години...

# 403
  • София

На Ина заради танците й сложх лещи юли месец, 6 диоптъра е късогледа и без очила грам не може. В началото се бореше дългичко, но вече свикна, не ги носи всеки ден, но вече даже и без огледало ги слага, с махането не е имала проблем. Загуби няколко за отрицателно време, но влезна в ритъм. Не знам ти дали носиш лещи, но аз съм с лещи от 20г, даже и нощем не ги свалям и като й обясних и показах на себе си как ги слагам, се научи. В началото пробвах да й ги сложа аз и установих, че при нас не е удачно, аз съм с маникюр и нямам сигурността и усещането как точно да "натисна" в нейното око, затова прекратих тези опити и само с показване и обяснение се случиха нещата.
Не знам какви лещи сте взели, но може и в тях да е проблема. На Ина офталмоложката й изписа лещи Biofinity на Cooper Vision, силикон хидрогел с високо съдържение на вода и се ползват лесно. Опитайте да смените марката, може да стане.

Преди години носех лещи и нямах никакъв проблем със слагането и свалянето от самото начало. После, след като започнах да работя на компютъра по цял ден, очите ми започнаха да "изсъхват" и все трябваше да слагам капки и ги махнах.
Проблемът е, че тя се страхува и си свива окото дори, когато аз го държа отворено. И така лещата не може да "залепне" за окото. Ще продължаваме опитите...
Иначе лещите са Bausch & Lomb, едномесечни, добра марка са.
Когато бяга от нисък старт изобщо не е удобно с очила (смъкват се при навеждането на главата и после се разместват при вдигането на главата), а при бягане с препятствия пък изобщо  не става.

# 404
  • София
Аз съм оперирана преди 100г също, но не с лазер. Бях стигнала до минус 6, паднах на 0. Сега пак ми се е качил до към 2, но ходя без очила и лещи, свикнала съм. Малкият ми син, на 11г, скоро сложи очила. За лещи казаха след 4г.
За карантината в 127мо и аз видях в групата, синът ми също каза. Не знам защо не обявяват, може би не намират за нужно.

Общи условия

Активация на акаунт