Рак на белия дроб - тема 6

• 57 846
  • 774
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Сиси, иска ми се да ти споделя изказването на хирурга оперирал първоначално баща ми, по повод на нашите страхове, какво го /ни очаква след установяването на 17 мозъчни метастази.
Думите му бяха: "Нашите болни са пощадени от болката, просто си отиват спейки."  
Няма място за паника, поне от тази гледна точка.

Непременно вземи нещо за успокоение. Пази си нервите, защото може да си докараш много здравословни проблеми в следствие на стреса. Аз пиех Деанксит и мисля, че е съвсем удачен избор- не те прави сънлива, не привикваш към него, относително безпроблемно се спира.

# 691
Здравейте мили хора. Темата е изключително трудна и искрено ви съчувствам и в същото време ви се възхищавам от упоритостта и решителността да водите тази борба. Предварително изказвам извиненията си ,че щи ви занимавам с моята личност , но ви моля да отговорите ако желаете. Накратко от около месец имам кръв в храчките след непрекъснати опити да се изхрача. Преди околомесец имах двуседмично непрекъснато течиние на кръв от нося. Пушач съм, но и изключително страхлива. Имам чувството че ако ми кажат ,че имам нещо ще свърша моментално. Поради тази причина изобщо отказвам да ходя на лекари и мълча пред семейството ми да не ги притесня. Искам да се обърна към близките на хората, които са диагностицирани с това заболяване и имат кръвохрак, ако могат да ми разкажат колко като обем е количеството кръв, което изхрачват близките им постоянно ли им се случва и ккви други придружаващи симптоми , отклонения в кръвните изследвания и др. Ще ми кажете иди на лекар няма да отида, защото не искам да натоварвам близките си финансово и емоционално, просто искам да наглася делата си. Все ще се мре от нещо, мола ви не ме съдете. С уважение

# 692
Haralda,
мъжът ми храчеше кръв след прекран Ковид.
Има поне 20 причини за кръвохрак и само една от тях е рак.
Ако искаш иди на лекар, ако искаш стой и се страхувай.

# 693
Мъжът ми с рак на белия дроб е имал кръвохрак точно един ден. Това и го накара да иде на лекар.

# 694
Мъжът ми с рак на белия дроб е имал кръвохрак точно един ден. Това и го накара да иде на лекар.
Здравете, катоколичествоможе ли да ми кажете кащво е било количесгвото на кръвтаь отклонени  в кръвните изследвания ь болки. Всичко ще ми бъде полезо. Благодар ви

# 695
Абсолютно всичко е индивидуално , симптомите за рак на белия дроб са съпоставими с много други болести и обратното.Майка ми кръвохрак не е имала .На колко сте? Ходенето по лекари няма да ви натовари финансово ,вече е напълно възможно заболяването да се лекува ,така,че ако изобщо е това има възможности.Идете на лекар и не постъпвайте глупаво ,неходенето няма да ви излекува ,едва ли някой тук ще ви посъветва нещо друго.Помислете точно за семейството си ...

# 696
  • Пловдив
Без изследвания едва ли някои може да ви помогне.Поне кръвна картина и скенер на гръден кош направете,ако кръвната картина е наред(с това кръвотечение и от носа ,може да има тромбоцитопения).
Както е написала zigizagi причини за кръвохрак много. В белия дроб няма нервни окончания и там не боли от тумора.

# 697
Здравете, катоколичествоможе ли да ми кажете кащво е било количесгвото на кръвтаь отклонени  в кръвните изследвания ь болки. Всичко ще ми бъде полезо. Благодар ви
Изхрачил е кръв само един ден, точно два пъти. Храчки те са били кървави, не с жилки, а ясна кръв. Болки не е имал, няма и до сега. Изследванията са му добри.
Отклонения има сега-леко завишени чернодробни, най вероятно от химиотерапията.
Но никога не си и помисли да не се лекува. Даже бих казала че се държа повече и от мен. Щеше да ми е още по болно ако се беше предал
Не го правете и вие. Така повече ще нараните близките си.

Zigiкак е майка ти. Какво става при вас.

# 698
Djoleva,
Благодаря, че питаш Hug
Добре е тя. Днес се ваксинира с Модерна. Чакаме решението на лекарите за лечение. Пусна си и общия туморен маркер по искане на онколожката, но резултат ще има в понеделник, тъй като от лабораторията ги пращали в централата.

# 699
Haralda, баща ми имаше кръвохрачене, веднъж преди десет години, когато установиха емфизем, и отново миналата година, когато откриха тумор. Нямаше никакви отклонения в кръвната картина. Така че без лекар няма как да гадаете. Може да е нещо съвсем друго, а не дай Боже да е рак, тук ще прочетете вече на доста хора историите от много напреднал стадий до успешно лечение и ремисия, така че искрено Ви съветвам да съберете сили и да се прегледате. Лечението се поема от Здравната каса. В кой град сте?

# 700
И мама вече е сред ваксинираните с Модерна 😌

# 701
И при туберкулозата има кръвохрак.

# 702
При таргетна терапия подходящи ли са ваксините?

# 703
При таргетна терапия подходящи ли са ваксините?

Здравейте!
Баба ми е на активно лечение с Тагрисо (вече два месеца) и са й казали, че към момента е изключено да се слага ваксина и ще го говорят отново септември месец.
Но е най-добре да попитате лекуващ лекар.

# 704
  • Пловдив
При таргетна терапия най-малко проблеми би могло да създаде ваксинирането. Тук сме 3-ма на ИТ, ваксинирани с иРНК ваксини и на zigizagi майка й ,която в момента не е на активно лечение,също с иРНК . В БГ повечето онколози изразяват негативно мнение,защото може би не искат да поемат отговорност да изразят положително .Особено след като без да представят каквито и да е аргументи заявяват ,че е  "изключено за момента".

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 18:52 от whitefang

Общи условия

Активация на акаунт