Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 8

• 49 942
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Само ако знаете колко много съм говорила с нея... Както казва баща и, търкаме си зъбите.

Милион пъти сме говорили на темите цигари, алкохол, наркотици, секс, барове, учение и живота след гимназията... Милиони пъти!
Имаме 3 деца, като тя е най голяма.
Обясняваме с баща и, че правим и невъзможното да живеем що годе нормален живот и да им осигуряваме всичко от което имат нужда и не само. Не са лишени от нищо - джобни, сладко, излизане, дрехи, обувки, екскурзии, почивки, телефони и т. н.
Много често си говорим с нея за живота, за другите деца, споделя ми как съученици лъжат родителите си, че спят при приятели а всъщност ходят по барове, пушат наргилета и качват снимки в инстаграм, друсат се и правят секс.
Не всички разбира се.
Винаги съм и имала доверие,  че знае кое трябва и кое не да прави на определената възраст.
Казвала съм и, че за всичко има време и тя се съгласява с мен.
Попитах я кой пуши в компанията и се оказа, че е само едно момиче което избива комплекси, защото е със свръх наднормено тегло и тя....
Извинявайте за дългия чаршаф, но наистина имам нужда да излея всичко...

# 106
Здравейте дами😘
Аз да питам как бихте реагирали ако разберете, че 13 годишнота ви госпожица пуши😵 и то по 4-5 цигари на ден... Честно не мислех, че това ще се случи на мен 😢 много съм тъжна.
Идеше ми да и избия зъбите и да я затворя да спи на терасата, но се размина с наказание за 1 месец... Без телефон, без джобни (ще си носи храна от вкъщи), без излизане с приятелки.
Много ще съм благодарна за съвети от ваша страна 😢

М, дааа...Чудила съм се как бих реагирала, ако усетя, че някой от двамата млади вкъщи пуши, защото аз самата съм пушила около 15-ина години от живота си и те го знаят. Но, откакто съществуват у дома не се пуши. Моите родители пушат и те много се дразнят от миризмата на цигарен дим, но...ако се окажат в среда, в която това е модерно и "всички пушат" ще е много трудно да се откажат, според мен.
Струва ми се, че точно девойката би се решила да пробва и в такава ситуация си мисля, че бих опитала без бурни емоции да разкажа за страничните реакции – как влияе това на външните и вътрешните органи, защото си мисля, че тийнейджърките особено се вълнуват, когато им се каже колко пагубно влияние оказва върху кожата им, както и върху дъха им. Само се чудя как бих доказала това, като ме гледа, че нямам вътрешни и външни поражения (поне засега). Бих я попитала защо е решила да го направи и да опитам да я убедя, че това не е модерно, не премахва стрес, както се опитват да демонстрират във филми и клипове, примерно. Също мисля, че наказания ще имат точно обратен ефект и тя ще опита всячески да ви направи напук, но съм почти сигурна, че и моята реакция би била сходна, ако видя, че с разговор и убеждения не става.
Синът ми, който е на 13, споделя, че негови съученици също пушат и то не от тази година...Сега пушат онези електронни цигари Вейп.

# 107
имайте в предвид, че новите електронни цигари и вейпове не миришат толковапи не може да хванете детето ако използва такива. Виж обикновените цигари веднага се надушват, но новите щуротии не...

# 108
  • Mediterraneo
Как бих реагирала ли?! Не знам. Ще ми стане тъпо, защото въпреки всички разговори, е посегнала към цигарите. И двете ми дъщери мразят това, че пуша( вкъщи никога не съм пушила, само на терасата), постоянно ми натякват да ги оставя. Надявам се тази неприязън да ги държи дълго и да не се поддават и да пробват. Голямата е почти на 16, до момента не е запалвала, най- близките й приятелки не пушат.

# 109
Не пуша, дърпала съм си от цигари едно време, но ми беше много гадно. Чак се чудя как някой пуши. Бих посплашила за здравето, красотата, парите и бих показала как днес е модерно да се храним здравословно и да тренираме, отколкото да се тровим. Предпочитам да се стреснат и да разберат, че в цигарите няма полза, само вреда.

За дупки одобрявам само на ушите. Винаги нося обици, в момента тънки, златни халки. Харесва ми и някакси съм го приела за нормално и красиво жените да носят нежни обици. Особено пък с модерните небрежни кокове или вързани коси, ушите ми стоят някак празни, ако са без.

За други дупки съм категорично против, особено едно време модерните на пъпа. Който си направи тогава, от моите близки, все имаше проблеми. Дънките и коланите ги дразнеха, закачаха се и ставаха на рани. Отделно и все казваха, че боли. Все пак мястото не е голо като на ушите и все има дразнител.

Дискретни татуировки харесвам, но сега модата е на якото рисуване, което не ми се струва ОК, предвид че това е за постоянно и след една определена възраст стои грозно, особено на жените.

# 110
  • при моите любими
И аз много съм говорила с дъщеря ми и съм сигурна, че ако разбера, че пуши много ще се разстроя. Аз лично пуша, имам не малка татуировка и 2 дупки на ухото и знам, че колкото повече едно нещо се забранява, толкова повече започваш да го искаш. От личен опит го знам. И всички наказания на света не са ме спирали. Моята тийн е само на 12 и дори скоро я питах дали някой около нея пуши. Тя беше възмутена от моя въпрос. Нямало начин. Но пък ми каза, че си купили с нейните приятелки Монстер и че ме било лошо на вкус, но знае колко е вредно и смята да не пие такива неща.

# 111
  • Mediterraneo
Дупките на ушите при нас са официално разрешени, голямата е с три вече, малката има обещана втора на едното ухо за 11-я РД през януари. И двамата с баща им имаме много дупки, особено аз, сърце не ми дава да откажа. А и на мен ми харесва.
За татуировки обаче... И двамата имаме, аз последно си правих миналата седмица. Голямата ни убеждава да разрешим за 16-я РД, т.е. иска баща й да й я прави. Но за момента не разрешавам, въпреки че тя иска много малка татуировка. Ще отбивам атаките, колкото мога, дано успея още 2 г. и половина, докато стане на 18.

# 112
Обеците са съвсем стандартен накит във всяка култура. Красивите модели са за пробити уши. Приемам мнението да не се пробиват уши на бебета или на малки и неразбиращи деца, а да се изчака да стане тяхно осъзнато желание. Но да се отрича изобщо пробиването на уши ми се струва крайно. На едното ухо имам 2, а на другото 3 дупки. Тези, които не ползвам не са запушени, но са съвсем дискретни и не личат. Винаги нося обеци, но предпочитам по-леки модели, които не деформират дупките. Иначе съм виждала наистина много грозни дупки.

# 113
  • София
Моите и трите имат дупки за обици, които им направихме, кагото ги поискаха,  а не като бебета.
Едната близначка иска и трета дупка, но тук вече мъжът ми е категорично против и не разрешава. Склони едвам да си слага трета обица, която няма нужда от дупка.

# 114
Какво искат вашите госпожици за Коледа?
Моята засега само худи на Чарли Демелио ,и днес успях да намеря и поръчах.

Иначе дупки на ушите няма още , чакам я  ,ако сама реши за обеци и тогава.

# 115
Както обикновено - определена желана книга, която не намира в библиотеката. Синът, който е на 10 г., подозирам ще иска пак ваучер за Playstation. Ние сме лесни.

# 116
Телескоп. Обаче според мен и баща й, няма подходящ прозорец от къщата, през който да се гледа и ме притеснява, че ще остане разочарована.

# 117
  • София
Какво искат вашите госпожици за Коледа?
Пари. Rolling Eyes
От миналата година предпочита сама да избира подаръците си. От една страна се чувствам малко тъпо, от друга я разбирам. Получавала съм десетки нежелани дрехи/вещи/парфюми.

# 118
И аз мисля да й взема книга -изкуството да рисуваш ,че има наченки за добро справяне с рисуването ,благодарение на баща й.

# 119
  • София
Отсега се разбрахме с дъщеря ми, че ще й дадем пари за Коледа. Какво ще прави с тях си е нейна работа. Е, може под елхата да оставим и някое дребно подаръче за изненада.

Общи условия

Активация на акаунт