Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 8

• 49 967
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
  • FRANCE
Не знам колко е добре, малката девойка (10.5) си ги маха с лентичките .

# 601
Не знам колко е добре, малката девойка (10.5) си ги маха с лентичките .

Кой са лентичките?

# 602
# 603
Има и едни лепенки за черни точки в ДМ, моята си купува и се прави с тях. Отделно се мие с едно ексфолиращо гелче на Лореал:
https://www.beauty.store.bg/p200081/l-oreal-pure-clay-exfolating … a-pure-clay-.html
Абе доста се грижат за лицето си днешните малки пуберки (правя сравнение с голямата, тогава преди 7-8 години, като че ли не се миеха и грижеха толкова....).

# 604
  • В царството на игрите:)
Колко рано момичетата ни се превръщат в жени с нехарактерни за възрастта им проблеми. Аз също имам щерка на 12 и малко и син на почти 16 и като гледам тя е по - голямата в много отношения. За мой ужас първата и кола маска беше на почти 10, защото дори и аз, която имам висок праг на търпимост не издържах. Наследила е от мен сериозното окосмяване, но аз бях облагодетелствана с това, че по мое време никой не беше съвършен и доста по - късно се впуснах с надпреварата с космите. Гледам да има някакъв баланс между "перфектния" външен вид и детството, защото дете ще е само сега и и съчувствам, че се налага твърде рано да мисли за женски истории. Искам да я убедя, че и най - перфектния външен вид не струва ако не заложи да образованието и развитието си като човек и, че приличния външен вид е необходимо, но недостатъчно условие за добър прием.   Грижи се за лицето си /за разлика от младежа, който за нищо не се грижи Simple Smile / , ходи на кола маска, но още не се огледала в окосмяването над горната устна, което не е много. За подмишниците също нищо не прави - оскъдно е.За лазерна епилация ще мисли, ако желае, минимум след 16 г., а за фотоепилация няма да и дам въобще да посегне. Помрънках малко, но наистина ми е мъчно за тези малки жени.

# 605
А кому е нужно децата да се епилират и да са "малки жени"?
Детството е толкова кратко и ще имат време за всякакви процедури като станат наистина млади  жени.

# 606
Детството е толкова кратко и ще имат време за всякакви процедури като станат наистина млади  жени.
Това са ми излезли пришки на устата да го повтарям, но децата гледат едно от друго и се влияят.
Един ден, бях се разбесняла, че гардеробът й е пълен с дрехи, които не носи, а постоянно повтаря, че няма какво да облече и ходи с един си същи суичер, примерно. Тя се обърна и с най-сериозния си тон ми рече - мамо, не разбираш ли, че ако изляза с тоя пуловер с надпис Let it snow и снежинки, директно ще ме вземат за лузърка?! Еми....не мога да я упрекна. Аз също съм гледала да се впиша и съм се вписвала успешно. Само дето, естествено, тогава критериите и времето бяха други - помня, че бях в 8 клас, когато чух едно момче да ме коментира "глей я тая, има повече косми от мене"... Сега това се случва в 5 сигурно...

# 607
  • София
Кому е нужно, ами нужно е на самите деца. Щом се притеснява от окосмяването, не иска да ходи с къси панталони, самочувствието ѝ надолу заради това, значи е време.

Моята го прави откакто стана на 12. Не съм я карала, сама повдигна въпроса и ѝ помогнах. Няма да я оставя да се вари в собствен сос с дълги панталони лятото, само за да е дете по-дълго.

Разбирам, че е излишна и твърде ранна суета, но е факт. Не мисля, че с приказки колко ѝ е рано и че си е добре така, ще се реши въпроса. А и освен това, вече на почти 14, изглежда едва ли не повече жена от мен. По-необичайното ще е да не иска такива козметични процедури.

# 608
  • София/Благоевград
В нашия случай - дъщеря ми тренира плуване, момчетата почнаха да обръщат внимание, че има повече косми от тях Simple Smile Мъчно ми е на мен, на акъл е още дете, а в тялото е вече жена...

# 609
  • В царството на игрите:)
В нашия случай - дъщеря ми тренира плуване, момчетата почнаха да обръщат внимание, че има повече косми от тях Simple Smile Мъчно ми е на мен, на акъл е още дете, а в тялото е вече жена...
Да, това е от случаите, когато няма право на избор Simple Smile Ще, не ще няма начин Simple Smile

# 610
Според мен си е нужно от естетическа гледна точка и не е нужно да се сравняват момичетата ни с другите, за да го искат за себе си.

Аз например от март месец работя от къщи и почти не излизам, ако искам мога да се запусна напълно, но това мен лично много ме дразни и не се чувствам добре в кожата си.

Моята дъщеря изобщо не възприема на този етап обезкосмяването като някакво тегло, водя я засега на кола маска. Иначе все още си има детските занимания, игри, бих казала, че все още си е изцяло в детски период (на почти 13)

# 611
Да, това е от случаите, когато няма право на избор Simple Smile Ще, не ще няма начин Simple Smile
Надали всички са плувкини.
Просто е наложен модел и децата се подиграват ако това се вижда и чува като основно качество на жената. На жената, не на девойката.

# 612
А в Канада естествено космати до каква възраст си ходят?! Като германките или по- зле?!
Щом детето се притеснява не виждам защо да се отлага епилацията. Детството не е в космите!!!!

# 613
....Само дето, естествено, тогава критериите и времето бяха други - помня, че бях в 8 клас, когато чух едно момче да ме коментира "глей я тая, има повече косми от мене"... Сега това се случва в 5 сигурно...
Не, случва се много по-рано - дърщеря ми беше във втори клас, когато съученик ѝ каза, че има много косми и тя от тогава си има едно на ум...След това в трети клас продължи, докато не говорих с майка му. Преди няколко дни съученичка я беше питала защо не си маха космите над устната, не си скубе междувеждието...На 10-11 са...
Последното, което искам е да се комплексира за нещо, което може да бъде преодоляно с едно движение (условно казано, разбира се). Според мен воденето по процедури трябва да започне тогава, когато детето покаже, че е готово и има необходимост от тях, независимо от възрастта му.

# 614
Не съм забелязала да ходят космати жените като германките. Но не виждам и масово епилирани, с оправени вежди и грум 13 годишни също.

Явно повредата е в моя телевизор.

Общи условия

Активация на акаунт