Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 34 844
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 1 290
  • София
Комунизма го построиха китайците - хем има пълен контрол на входа и изхода на информацията и населението, хем има градове, които са по западняшки модел, има нещо като партийно кастово разделение.

# 1 291
Роузи, вече споменах, че ми е последна грижа мнението на хора като теб и ще бъде добре да не ме занимаваш със себе си и клишетата, с които си се назобила.
deaf, хвърих в движение по едно око на биографиите на д-р Петър Дертлиев и Милан Дренчев. Яли са пердаха и преди, и след 09.09.1944 г. Имат типични биографии на хора, вярващи в идеите си, тотално оперирани от конформизъм. На прима виста ми мирише на почтеност, достойна за възхищение. Ще търся допълнителна информация.

# 1 292
Комунизма го построиха китайците - хем има пълен контрол на входа и изхода на информацията и населението, хем има градове, които са по западняшки модел, има нещо като партийно кастово разделение.
Да, китайският комунизъм го построиха капиталистите.
Трагедията е в това, че нашият капитализъм го строиха комунистите. Затова е недъгав.

# 1 293
Нашият капитализъм го построиха от метрополията. Тия тука са само колониална администрация.

# 1 294
Твърдението,че е нямало комунизъм е по йезуитски коварно и опасно. Да,комунизъм според както беше описан в книгите нямаше,но в реалността съществуваше комунизъм и още как! Теорията никога не съвпада с практиката. Какво е комунизъм! Комунизъм е милицията да те хване,че слушаш радио "Свободна Европа" и да те прати в концлагера "Белене",където "другарят" Газдов да те пребие до смърт със сопа и да хвърли трупа ти за храна на свинете! Накратко е това.
Комунизъм и тоталитаризъм са едно и също. Нали точно за това става дума,че само комунизмът е тоталитарен режим.

# 1 295
deaf, имало е БКП, но не и комунизъм. Това, ако искаме да сме точни. За по-голямо емоционално въздействие може и канибализъм да му викате, ама обективната истина е друга.

# 1 296
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Скандинавски комун-изъм няма как да има у нас, защото освен че комунистическите държавни предатели са избили де що имаме покълнала интелигенция, образовала се на запад, но тук става въпрос и за маталитета на българския селянин. У нас само руско- комбайнеро интелигентска.
А от руско влияние у нас, не покълва нищо свястно

# 1 297
Какъв скандинавски комунизъм ви се привижда,като там на практика всичко е било частна собственост?! Докато в комунистическа България частната собственост е била изкоренена. В Скандинавия "комунизмът" се изразява само това,че се налагат огромни данъци върху богатите и заможните и парите от тях се раздават по равно на небогатите.

# 1 298
  • Пловдив
Аз не мога да отслабна с 11 кила за 2 месеца, и като цяло, само със спане, ядене и разходки, просто защото нямам излишни 11 кила. Единственият начин да сваля толкова, е да стана анорексик. Хора без излишни килограми не слабеят и хубавеят, губейки десетина килограма и отгоре.
Като станеш мъж, като имаш по-тежък скелет, като натрупаш повече мускулна маса, като паднеш и се потрошиш на кривия тротоар, пък като се и обездвижиш след това за месец, ще ти се прояснят някои неща. Много са смешни такива, които сравняват мъжкото с женското тегло и си мислят, че ако те са, например, 60 кг, то мъж 90 кг е с 30 кг повече сланина над тяхната такава. Само дето не вземат предвид разликата в строежа на тялото: по-едри и тежки кости и повече мускулна маса (която не идва от небето, а трябва човек да прави силови упражнения, за да я трупа). Неведнъж съм писал, че ако жена с моя ръст е и толкова широка като обиколката на талия, ханш или бедра, то тя би трябвало да тежи около 70 кг; докато аз съм 88-89 кг вече и разликата идва именно от пола и това, че повечето жени обикновено не вдигат тежести и не правят по 60-80 лицеви опори на ден. Wink Мъж 90-100 кг, правещ лицеви опори, все едно изтласква тежести с тегло 45-50 кг. Жена с тегло 50 кг натоварва трицепсите си с двойно по-малко тегло за изтласкване, дори и при равен брой лицеви опори. Обикновени физични закони.

Жребчо, да.
Около и след 40 жената да поналее тук-там, не е страшно, даже може да е секси, че и по-млада да е.
Но на 20-25-30 да не са "ок", не е нормално.
Това говори за лоши навици, нарушени хормони, лоша храна, липса на движение, проблеми.
Естествено, няма как да съдим, всеки си носи и гените, бремето, но все пак.
Това за калорийния баланс е така при здрав оргазнизъм.
Ако нещо не "тиктака", както трябва, пак може да се пълнее.
За времето между вечеря и закуска, мхм - моето е около и над 12 ч.
Общо взето ми е кетонна диетата.
Тя си такава на Средиземноморската кухня, като цяло.
Но и си позволявам и типично българска кухня - супи, чорба леща обичам и хапвам от време на време, обожавам коприва - каша, супа от спанак, всичко от спанак и т.н. Просто примери.
Хляб не ям. Или много рядко, някаква пълнозърнеста филийка.
Ограничил съм пасатата, колкото и да обичам.
Но от време на време хапвам лазаня. Simple Smile
ФФ, това за здравословното състояние е съвсем отделен въпрос. При мен още на 30-тата година се получи някакво рязко объркване при хормоните и както дотогава нищо не ми се лепеше, изведнъж вече всяка хапка оказваше влияние. Но не може да се отрече огромното значение на хранителните навици на всеки отделен човек и поддържането на тонуса и тялото с движение; а още по-добре и със спорт. Ако аз или ти си бяхме позволявали да се тъпчем ежедневно с пици, газирано и кой знае какъв набор от вредни полуфабрикати, плюс нулево движение, определено нещата щяха да са коренно различни. Smiley

Скрит текст:
Отслабваше, защото си дебел и има какво да сваляш.
Моя незаможна съседка, която е на двадесет и няколко години, е тройно по-широка от мен, именно защото си поръчва пици всеки ден и я мързи да отлепи четирибуквието си до магазина, намиращ се на 300 метра. А аз пици не ям като нея, явно защото не съм с дълбок портфейл като нейния. Smiley

Отслабват тези, които посредством движение и спорт изразходват повече калории, отколкото приемат. Също и спят достатъчно часове в подходящото време, а последното им хранене е доста по-рано от часа за лягане. Защото има и други, които изяждат по-малко или повече храна, но и в двата случая пълнеят, защото водят застоял начин на живот, вместо да се движат и спортуват. Аз точно и затова качих тегло миналата година - след месец на обездвижване. Сега се храня повече и въпреки това отслабвам. Познай защо!? Smiley

А горните ти думи са смехотворни, защото все едно да твърдиш, че някоя жена станала още по-умна, само защото била глупава преди това. Ами, не - може да е станала по-умна, дори да е била умна и преди това. Прочети отново удебеленото.

Удебеленото по принцип може да е вярно, но на практика някои хора намаляват обмяната на веществата когато започнат да спортуват и да се движат повече и за тях е по-удачно да спрат движението и да намалят драстично храната през ден, даже нищо да не ядат, но за не повече от 24 часа.

https://www.dietdoctor.com/biggest-loser-fail-ketogenic-weight-loss-study-success

При силно затлъстелите хора има понижен TEF - топлинен ефект на храната. Има и понижен тестостерон, намаляване на мускулна маса. Това го има и при менопаузата.

А теглото вероятно си го качил от стероиди, не толкова обездвижаване . При мене, поне беше от това. Вече си го свалил и спри да го мислиш това тегло. То няма значение. Имат значение вътреорганните мазнини, които заминават първи при правилен режим и добавки .

След травма  и аз качих 15 кг за няма и 6 месеца, но пък ги свалих всичките за 2 месеца. Преди да разбера какво ми има ме сложиха на 1200 калории и спорт заради десетте бързо качени кила. Щях да умра. И на този режим качих последните 5 кила. Като разкарах въглехидратите слабеех на по1600-1800 калории дневно и, дръж се, без спорт.

Не знам къде ги намираш тези 20г незаможни дебелани. В моя блок няма нито една такава. Където идеш и с която се срещнеш, все е два или три пъти по-широка от самия тебе. Личи си, че презираш дебели жени. Спести си ги и извръщай главата за да не се негативизираш излишно.
Невена, не "където ида", а пред входа на сградата, където живея в момента. Въпросната г-ца редовно "виси" там да чака доставка на храна пица до вкъщи и като се засечем при влизане или излизане от входа, все се оплаква и мрънка, че доставчикът се бавел и стояла "цели" 15 минути навън. Няма "презиране" в това нещо. Въпросните преяждащи и мързящи ги да се движат хора (не само жени, защото има и такива мъже) трябва да имат уважение към здравето и тялото си. А за съжаление това уважение у самите тях липсва...

Иначе дебелани има навсякъде по улиците (не липсват и из/около училищните дворове) и ще го повярваш лесно, ако си направиш труда да наминеш към България (без непременно да е Пловдив - в София и в другите населени места също са колкото щеш).

Последна редакция: сб, 17 окт 2020, 19:35 от Жребчe

# 1 299
  • Paris, France
Твърдението,че е нямало комунизъм е по йезуитски коварно и опасно. Да,комунизъм според както беше описан в книгите нямаше,но в реалността съществуваше комунизъм и още как! Теорията никога не съвпада с практиката. Какво е комунизъм! Комунизъм е милицията да те хване,че слушаш радио "Свободна Европа" и да те прати в концлагера "Белене",където "другарят" Газдов да те пребие до смърт със сопа и да хвърли трупа ти за храна на свинете! Накратко е това.
Комунизъм и тоталитаризъм са едно и също. Нали точно за това става дума,че само комунизмът е тоталитарен режим.

Не, нищо такова не е комунизма. Комунизмът е обществено устройство, в което производството и потреблението се контролират от обществото. При социализма само производството се контролира. Ти описваш насилие, каквото има в капиталистически, социалистически и всякакви общества 

В България имаше социализъм, но България никога не достигна до комунизъм.

В Скандинавия и част от запада има елементи на комунизъм, защото там всеки дава според възможностите си, а всекиму дават според нуждите, при това и без да е местен.

Какъв скандинавски комунизъм ви се привижда,като там на практика всичко е било частна собственост?! Докато в комунистическа България частната собственост е била изкоренена. В Скандинавия "комунизмът" се изразява само това,че се налагат огромни данъци върху богатите и заможните и парите от тях се раздават по равно на небогатите.

На практика е същото и даже облагането с високи данъци на частни предприятия и собственост е много по-доходоносно от изземването им. Когато предприятието функционира в условия на високи данъци и налози и защитаващи работещите закони, частникът трябва да е доста комбинативен за да излезе с някаква печалба, която и без това е намаляла наполовина докато я прибере в джоба. Държавата печели от експертните знания на частника, от намерените пазари, от репутацията и връзките му без да трябва да намира негов достоен заместник.

По едно време в Англия левите са сложили над 100% данък на богатите, печелещи над определена сума. Богатите се изнесоха в Америка  Така я напускат Бийтълсите.

Ми не, частната собственост в България не беше изкоренена. Бяха национализирани крупните предприятия и фабрики и големите парчета земеделска земя. Малки ателиета и занаятчийски работилници, някакво частно производство на хранителни продукти имаше. Лекарите можеха да имат частна практика до 1972г . Не можеше да наемат работна ръка и да разширят производство, но можеха да се обединят в кооператив и да си делят крайния доход и разходите. Братовчедът на майка беше ключар, родителите му имаха баничарница, съседката на баба имаше шивашко ателие, дядото на приятел имаше обущарница, прадядо ми сладкарница. Съвсем легално. Собствеността е била частна, защото са притежавали помещението (купено) и са работели за себе си. Всички гореизброени си изкараха достойно прехраната, а на някои и жените им не работеха.

# 1 300
  • София
Какъвто и скелет да има човек, стига да е в норма, или изглежда добре, независимо от килограмите, или не. Мерки и теглилки не стават. Цялостното излъчване, хармония имат значение.

Моля ви се, какви са тези пенсионерски работи! Комунизъм, роднини, айде, дайте нещо весело!

# 1 301
Колкото до народа, ако комунистите вярваха, че е прост, нямаше да вкарват толкова ресурс в образоването му. Факт е, че най-образованите поколения са баш тия, които завършиха поне средно по времето на соца.

Образованието беше масово и задължително по две причини:
- Неграмотни работници вече не са нужни. А и неграмотните не могат да четат Работническо дело.
- И още по-важна причина - покрай АБВ-то и математиката образованието формира идеологически мироглед, а правилно "подкованите" идеологически граждани нямат нужда от пазачи, те сами се пазят.
Погледни Хитлер какво е направил за десетина години само. И после и ние така, по примера на СССР. Аз поне мога да се погледна отстрани и да оценя колко ми е бил промит мозъкът тогава. Жалко за теб, ако не го усещаш при цялата налична информация днес.

Скрит текст:
Ох, хора. Само за последните 100 г /1920-2020/ толкова сме се омешали, че няма никакъв смисъл да спорим кой откъде произлиза.
Аз имам пък прадядо, участник в Септемврийското въстание.
Таквоз въстание не е имало, ако питаш някои тук! Гео Милев си го е измислил, а после е избил   хората в Ястребино, после и приятелите си, закопал ги е, след това се е самоубил и самозакопал, за да наклепа омразната власт. Преди 09.09.1944 г., ако не броим „мандраджиите”, тук е било земен рай и ни преврати, ни Септемврийско въстание, ни политически убийства е имало.

За Септемврийското въстание мога да пиша много, но ще се огранича с това, че е било пълна глупост, тотална тактическа грешка и напразно изпращане на заколение на идеалистите - защо според теб вождовете му до един са оцелели и са били на топло в СССР? Но не му е мястото да му правя анализ. А Гео Милев е от тези идеалисти, повярвали в една идея, както приляга на хуманитарист.
Извращенията на властта никой не ги отрича, но е доказан факт, че убийствата и репресиите след 09.09.1944 са били пъти повече.

Последна редакция: сб, 17 окт 2020, 19:45 от Черна станция

# 1 302
  • Пловдив
Какъвто и скелет да има човек, стига да е в норма, или изглежда добре, независимо от килограмите, или не. Мерки и теглилки не стават. Цялостното излъчване, хармония имат значение.

Моля ви се, какви са тези пенсионерски работи! Комунизъм, роднини, айде, дайте нещо весело!
Важно е и какво си наследил/а като ген от родителите си, защото има безброй примери за жени и мъже с наглед слаба фигура, но грозни или просто далеч от хубави; както и по-едри жени и мъже, които обаче имат много магнетично излъчване. А някои жени дори са по-хубави с 10-ина килца отгоре, отколкото като слаби или с нормално тегло. Стига да имат такъв ген, че да "налеят" тези килца където трябва.

# 1 303
  • София
Съществува ли понятието “широк кокал”
https://ponichka.com/%D1%81%D1%8A%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2% … 0%BA%D0%B0%D0%BB/

Цитат
Нашият скелет обаче тежи изненадващо малко – 2–4 кг при жените и 4–5 кг при мъжете. Теглото на скелета зависи от възрастта, расата, височината и начина на живот и средно е 6% от общото телесно тегло. Останалото е мускули, мазнини и вода.

Например човек с тегло 120 кг носи 46 кг мазнини с тегло на костите 4,2 кг. Скелетът на мускулест 80-килограмов спортист тежи около 400 грама по-малко. Лекарите казват, че обвиняването на костите за наднормено тегло е погрешно – затлъстяването има съвсем различни причини, които не зависят от скелета.

...
Рут (вляво) и Мери (вдясно) са близначки. Те имат идентичен набор от гени, но на 30 години Рут тежи 54 кг, а Мери – 190, всичко поради различния начин на живот.

# 1 304
  • София
Хубавата фигура си е хубава фигура. Човек с хубава фигура няма как да изглежда грозно. Останалото е за успокоение на тези, които нямат хубава фигура. Явно природно си имаме заложени механизми на интуитивно ниво за красиво и грозно, хармонично и нехармонично. Обаче станахме много толерантни на думи поне, но на практика всеки иска партньор, който да е красив и интелигентен - това по генетични заложби.

Общи условия

Активация на акаунт