ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 105

• 42 896
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
Ако бяха безвредни, щяха да ги продават по аптеките. А не във фейсбук. И аз срещнах 2-3 вида чудодейни хапчета докато четох в Интернет разни диети.
А за точковата диета какво мислите?

# 166
Имаше някакви китайски хапчета преди 10-тина години, пак нелегално се разпространяваха. Оказа се, че скапват бъбреци и черен дроб.
Не се връзвайте на реклами в соц. мрежи.

# 167
Точно за Липовон имаше разследване. Единия от ВИП брадър обясняваше, че бил единствен вносител и какво ли още не. Както са писали преди мен, тези хапчета са забранени и увреждат черния дроб. Може да отслабнеш с тях, ама с хапчетата за увреден черен дроб пак ще ги върнеш. Харесай си хапчета от аптека щом искаш толкова.
Иначе от около седмица ограничавам малко порциите и изключих пакетирани храни, сол, хляб и пържено. Започнах 71,300, вчера кантара показа 68. Вероятно е само вода, но пак съм доволна.

# 168
Запис при вас, за да се надъхвам за домашни тренировки и да не се оливам с храната.

# 169
  • София
И аз МЦ и + 2 кг. от тази сутрин. Хич не са само от това и следват крути мерки. Само яйца и рулца шунка и извара. Обещала съм си, че 2 кг. са таван да се алармирам. Да видим...

# 170
Аз продължавам да задържам 54кг, но съм доволна. Втора седмица упражнения с ММ и мога да кажа, че започвам да се чувствам по-добре. Мерих и см, въведох ги в някакви онлайн калкулатори за изчисляване на телесни мазнини и ме изкараха затлъстяла, депресирах се. Иначе получих комплименти, че съм отслабнала и изглеждам добре.

# 171
  • София
Един приятел беше свалил ужасно много килограми с някакви хапове, които много потискали апетита. Първо, че той самият обясняваше, че правят черния дроб и бъбреците на нищо (завършил е за фелдшер, та е наясно), второ - въпросните хапчета изчезнаха от аптеките.
Днес най-накрая кантарът при мен показа 83,9 кг, тоест под 84. Със седенето хоумофис е малко сложно, но хубавото е, че успях да обърна така нещата, че на обяд да хапвам повече, а вечер - на сирена, колбаси и чаша бяло вино.
Иначе аз дълги години си виках - "Ааа, аз от следващата седмица почвам диета, няма страшно, те кила се свалят". Преди четири години смених много рязко попрището и настана един стрес и едно тъпкане с глупости с аргумента "Е, заслужавам си го след тоя кошмарен ден...".
Пролетта като видях кантарът да сочи 93 килограма и щях да припадна от ужас. Но още тогава осъзнах, че това ще е маратонска битка, в която няма смисъл да търся хапченца и чудодейни средства...

# 172
Съншайн, поздравления за резултата. Но вечер на сирена и колбаси не е най-добрата идея. Добра е дотолкова, че имаш доста за сваляне, и без или с много малко въгл.вечер, така ще сваляш. Но по-нататък ще ти е трудно с толкова мазнини вечер.
За вечеря най-подходящи са почти чистите протеини - яйца, скир, немазно пилешко...+зеленчуци.

# 173
Съншайн, поздравления за резултата. Но вечер на сирена и колбаси не е най-добрата идея. Добра е дотолкова, че имаш доста за сваляне, и без или с много малко въгл.вечер, така ще сваляш. Но по-нататък ще ти е трудно с толкова мазнини вечер.
За вечеря най-подходящи са почти чистите протеини - яйца, скир, немазно пилешко...+зеленчуци.
Според мен мазнините  са  си необходими.То и за това НВ-ВМХ диета е от най - разпространените за отслабване.И аз до скоро бях адски крайна и освен въглехидрати и мазнини бях ограничила и не се чувствах заситена, цял ден ужасно ми си ядеше сладко.Сега като почнах да хапвам и мазнини например обезкостено пилешко бутче без кожа, сьомга, скумрия и да добавям зехтин към салатките се чувствам много по - заситена и кг пак си вървят надолу.
Вече съм минус 5 за 1 месец.
Въпреки че наистина когато килотрамите за сваляне останат малко и все по - трудни за сваляне може би ще трябва да огранича и мазнините,за тогава ще му мисля.Защото наистина не е и ок да не съм сита.
Между другото се чудя млечните ще ми навредят ли.Много хора твърдят, че докато си на режим или диета не трябва да приемаш лактоза.

# 174
  • София, България
Ако бяха безвредни, щяха да ги продават по аптеките. А не във фейсбук. И аз срещнах 2-3 вида чудодейни хапчета докато четох в Интернет разни диети.
А за точковата диета какво мислите?

Скрит текст:
Това е най-първата диета, която съм правила някога в живота си, даже преди 2 години се върнах към нея за старт. Аз винаги имам нужда от някаква вече измислена диета, която да ме вкара в релси преди да се ориентирам към какъв вид на хранене, който ми е подходящ.

Според мен за хора като мен, които обичат тестени изделия, паста - високо въглехидратен ниско мазнинен режим е идеален.

За хора, които обичат пърженко, сладичко - кетото или ниско въглехидратен високо мазнинен режим е окей.

Хората, които се занимават с фитнес и бодибилдинг обикновено се хранят високо протеиново, защото протеинът храни мускулите, но ако не спортуваш, за да караш организмът да взима протеинът за мускулите - каквото е останало в екстра се преобразува на мазнина.

Последния модел е балансираното хранене, при който се стремиш да се храниш що-годе по равно от всички макроси.

Ако искаш да спазваш точковата диета значи се ориентираш към високо мазнинен, ниско въглехидратен режим - ако това е, както ти допада да хапваш - давай смело. Аз свалих 8кг за месец преди 2 години, когато я започнах, на следвашия месец 5 и после я спрях и преминах на балансирано. После се омаза положението и ей ме на Bowtie

Аз да се похваля, че кантарът посочи 900гр надолу. Доволна съм. Ден-6ти или втори ден на салати. Не мисля, че искам да повтарям още 12 дни на Червенкова обаче. Доволна съм от сегашните килограми, които си заминаха. Минуси на всички пожелавам Simple Smile))

# 175
Нямам нищо против мазнините, напротив. Но говорим за вечеря -  мазнини и сол...Освен ако не е на ВМ хранене. Но тогава колбасите пак не е ок.
Аз от седмица вечер ям по 120 гр. скир. Не знам от какво, но почти кило замина. Иначе денем си ям мазнини нормално, без ексесии.

# 176
Колбасите не са ок при нито едно хранене и не заради мазнините. Комбинирани с алкохол пък съвсем. Става ако е по изключение, но ежедневно няма да доведе до добри резултати.

# 177
Нямам нищо против мазнините, напротив. Но говорим за вечеря -  мазнини и сол...Освен ако не е на ВМ хранене. Но тогава колбасите пак не е ок.
Аз от седмица вечер ям по 120 гр. скир. Не знам от какво, но почти кило замина. Иначе денем си ям мазнини нормално, без ексесии.

Извинявай, какво е скир?

Аз днес ще съм на супички и огромна вкусна салата. 😉

# 178
Нещо подобно на много гъсто кисело мляко, но обезмаслено и с високо съдържание на протеини. Пробвала съм няколко пъти, но ми е гадно.

# 179
Нещо подобно на много гъсто кисело мляко, но обезмаслено и с високо съдържание на протеини. Пробвала съм няколко пъти, но ми е гадно.
Аз си харесах на Била скира, не е толкова кисел и с нарязан вътре банан ми е даже вкусно. Предполагам ще стане и за салата Снежанка. Иначе чист и аз не го обичам.

Общи условия

Активация на акаунт