ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 105

• 42 905
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
Даже май се водеше някакъв вид исландска извара. Продава се чисто и в разни плодови варианти. Първо го пуснаха в лидъл, сега вече стана по-разпространено. Наскоро мернах във Фантастико и Кауфланд, но не съм ги опитвала, така че някой ако си е взимал, бих се радвала да чуя мнения;)

# 181
Мда. Нещо като извара, че и подсладено.
Много неприятен спомен имам от такава вечеря преди 2 години, а и наблюденията ми за тази "лека" вечеря, любима на много жени ме навежда на мисълта, че не е само при мен обратния резултат. Всеки си преценява за себе си.

# 182
Подсладените са с гадни подсладители, аз съм си за чистия скир.

# 183
  • София
Колбасите не са ок при нито едно хранене и не заради мазнините. Комбинирани с алкохол пък съвсем. Става ако е по изключение, но ежедневно няма да доведе до добри резултати.

Факт е, че "колбаси" вече си стана мръсна дума, продават се много боклуци. Аз се научих да чета етикетите много внимателно - съдържание, проценти протеини и въглехидрати, съдържание на сол и/ или глутамат и т.н. Намерила съм няколко продукта, които са сравнително чисти и с добро съдържание. Избягвам всичко от мляно месо.
Знам, че прозвучах, все едно карам на шпеков салам и камамбер...

# 184
Как подсладен скир и отслабване?! Grinning
Натурален естествено, и малко. И не постоянно, колкото да замести понякога меса или яйца. И аз от години не ям за удоволствие Grinning Дъвча там, нали трябва да се яде.

# 185
Аз си взимам чист Скир от Лидл. Смесвам го със замразени домашни ягоди и малко мед. Има вкус на ягодов сладолед.

# 186
Как подсладен скир и отслабване?! Grinning
Натурален естествено, и малко. И не постоянно, колкото да замести понякога меса или яйца. И аз от години не ям за удоволствие Grinning Дъвча там, нали трябва да се яде.
МОЯТА извара не беше подсладена. Нали протеин та уж диетично. Да, но изварата била предизвиквала пик на инсулина, а и отделно чист протеин от един момент натам попълва запасите на собствени мазнини.
Аз си ям с удоволствие,  когато съм гладна. Не е за мен да дъвча нещо, защото трябва.

# 187
Не ги замествам аз месото и яйцата. По подходящи са за отслабване от скир .
ММ ми беше купувал, когато бях бременна и ми се повръщаше от всичко с месо и яйца, за да мога да си набавя някакъв протеин все пак.
Не можах обаче да го ям. Голяма гадория.
Когато ми се иска нещо за душата си хапвам авокадо и бри. Тази вечер това ще ми е вечерта, че не ми се яде друго, а и децата си имат нережимна храна и ме мързи да готвя само за мен и ММ. Това разбира се не ми е основно ядене често. Само по изключение. Обикновено, когато съм в цикъл си позволявам такива неща. Иначе гледам основното да ми е месо, а другото гарнитура.

# 188
Не ги замествам аз месото и яйцата. По подходящи са за отслабване от скир .
ММ ми беше купувал, когато бях бременна и ми се повръщаше от всичко с месо и яйца, за да мога да си набавя някакъв протеин все пак.
Не можах обаче да го ям. Голяма гадория.
Когато ми се иска нещо за душата си хапвам авокадо и бри. Тази вечер това ще ми е вечерта, че не ми се яде друго, а и децата си имат нережимна храна и ме мързи да готвя само за мен и ММ. Това разбира се не ми е основно ядене често. Само по изключение. Обикновено, когато съм в цикъл си позволявам такива неща. Иначе гледам основното да ми е месо, а другото гарнитура.

Какво ще ядат децата, за да взема идеята? Wink

Аз също често ям нещо мързеливо, когато за децата има месо.
Ям много често авокадо в малки количества, краставици, домати, зелено и мноооого малко твърд смърдящ кашкавал.

Аз съм на мнение, че трябва да обожавам храната, която ям и без това е толкова малко 😃

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 20:54 от Eli..........

# 189
Баба им идва на гости и им донесе домашна богата пица. Отгоре е сложила два пръста мляно месо и кашкавал, чушки, домати, сирене. Не прилича много на пица, но децата я обичат.

# 190
Аз така и не мога да разбера с какво лактозата пречи на отслабването?Немалко пъти съм чувала от приятели и познати, че техните инструктори или хранителни консултанти са им казвали,че трябва да премахнат всичко млечно (освен овесено или бадемово мляко , но пак рядко) поне докато са на режима Thinking

# 191
Добро утро ❤ Аз също не мога да разбера защо лактозата пречи на отслабването. Разбира се, ако човек има непоносимост към нея, ще пречи, но ако всичко е наред не виждам причина. Млечните са ми слабост и всеки ден ги ям, че даже и прясно мляко пия всекидневно, но това не ми попречи да сваля над 40 кг. за година. Даже според кантара днес са 45 без 600 грама 😁 Сутринта бях 55.400❤ Още не мога да се зарадвам напълно, че все си мисля, че е моментно😁 Имам около 10 дни до менструация и усещам коремът леко твърд и подут, но може и от WC- то да е, че винаги по това време на цикъла страдам в тази насока. Днес май ще съм на яйца и кисело мляко 😁

# 192
Аз така и не мога да разбера с какво лактозата пречи на отслабването?Немалко пъти съм чувала от приятели и познати, че техните инструктори или хранителни консултанти са им казвали,че трябва да премахнат всичко млечно (освен овесено или бадемово мляко , но пак рядко) поне докато са на режима Thinking

Лактозата е захарта в млякото, както фруктозата за плодовете.
А защо млякото без лактоза е толкова сладко ми е пълна мистерия.

По мое мнение и двете не са толкова, че да се отказват на нула.

Аз за два дена съм -500гр Simple Smile

georgieva88,

45кг 😯😯😯
Брааааво!!!
Е, как няма да се радваш.
Аз бих си подарила шопинг  Simple Smile

# 193
И аз свалих моите 30, като никога не съм спирала млечните. Без прясно мляко, но всевъзможни сирена, котидж, кисело, извари..Явно е специфично за всеки.

# 194
  • София
И аз свалих моите 30, като никога не съм спирала млечните. Без прясно мляко, но всевъзможни сирена, котидж, кисело, извари..Явно е специфично за всеки.

Same here! Назад се бях оплакала пак от "плато" (което винаги ми скапва настроението) и момичета ме посъветваха да отрежа млечните. Никаква разлика, върнах ги и килограмите отново си тръгнаха надолу полека-лека. Прясно мляко не обичам, та да речем, че то е напълно изключено, но сирена ям и ми е много добре, защото няколко парченца обикновено ме засищат.

Общи условия

Активация на акаунт