ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 105

• 42 906
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, поздравления за резултатите.Това хич не са малко свалени килограми.Някакви храни изключихте ли напълно от менюто си, или просто следите калориите?Ето че захарта (в случая лактозата) не е чак такъв враг ако знаеш до колко да си ограничиш порциите.
Може би разликата е,че отслабването става по - бавно.Примерно клиентите от хранителния режим на фитнес инструктора при който ходя 30 кг ги свалят за 6 месеца, но от друга страна по - добре по - бавно, но ефективно отслабване и да си спокоен, че не си изключител любими храни и не си изпаднал в крайности.
Експеримента, който си направих аз е следния - август промених начина си на хранене, контролирах си порции и калории, за първи път почнах на терирам на кухненска везна и с тренировки 5 дни в седмицата и до октомври бях свалила 4 кг.През този период дори картофи и ориз си консумирах всеки ден, а също и млечни, сладичко чат пат на копонче.Сега просто го затегнах, защото искам да стане по - бързо и сигурно (не че съм сигурна дали беше правилния подход, ама).Но пък е факт, че е с гъвкаво успявах , та макар и по - бавно. Много хора ми казват, че по - бавното е по - здравословно.

# 196
  • София
annabelle_the_doll, аз се стремя да не ям въглехидрати, приложението на телефона ми, с което си следя храната, е за кето. Започнах през юли и вече съм 10 килограма надолу, чак аз не мога да повярвам...

# 197
Под "млечни" се разбира много неща: от мляко до зрели сирена. Освен това има поредица от "млечни продукти' в които има всичко без мляко.
След това има количество за наяждане или за "подправка".
Едва ли сирене върху салата/зеленчуци ще "обърне каруцата"
И всеки човек има различна степен на поносимост.
Всеки си преценява за себе си.
Моите разсъждения бяха точно за изварата като основна храна и на базата на опит и наблюдения.
Да, фитнес инструкторите се кълнат в изварата, но там е необходим чист протеин за мускули. Не вярвам всички тук да са на сериозни тренировки или поне знам за 2-3 момичета.
Резултата от моя опит беше пълна катастрофа и най-лошото беше, че и друг път ми се е случвало, но бях забравила. А и много мои познати на години вечерят само извара, защото било "леко и диетично" (и евтино). Резултатите са :          с малко храна дебели хора.
Спомням си , че моята майка беше на диета една седмица на кисело мляко. Беше + 7 килограма, но тя до последния си дъх твърдеше , че били "само" +5. Беше млада тогава и диетата беше точно след раждането на брат ми.
За всеки е различно.

# 198
Анабел, аз специално напълно съм изключила тесто, брашно, картофи,ориз, боб, леща, банани, алкохол, газирано, сокове, проектирано. Нищо от тези не пробвам дори. Плодовете и тях съм намалила, до плод на ден и то предимно ябълки или круши. Прясното мляко го сипвам в кафето, но по малко, някъде около 50 - 60 мл. на две кафета. Ям като невидяла сирене, кашкавал, извара😁 По кофичка кисело мляко на ден ям за вечеря, като гледам другата храна да е по малко за това хранене. Вечерям рано в 16.00 и сутрин ям ябълка след 9. Така си правя нещо като ежедневен фастинг😁 От време на време си позволявам печена тиква по половин парче, че много я обичам, но много рядко. Приела съм, че това ще е моето хранене до живот и не страдам. Също и сурови ядки ям понякога - орехи предимно и рядко бадеми. С такова хранене свалих килата и вече от почти 11 месеца се въртя 58 - 56 ❤

# 199
Не мога да разбера какъв е проблема с газираните напитки...
Аз пия много, ама много газирано, без захар.

Даже когато съм много гладна ми убива малко апетита усещането, че съм подута.

А навсякъде първо казват газ. напитки да се махнат.

# 200
Ели, за мен проблемът с газираните напитки са многото подсладители и оцветители, които влагат в тях. Има газирани напитки по-евтини от водата, та си представям какво съдържат - цялата менделеева таблица. Веднъж гледах предаване с Байкова, която изчисли колко захар има в една 2 литрова Кока кола и я визуализира. Ами беше цяла голяма купа за супа с връх, едвам се събра. После попита дали може да се изяде това количество захар с лъжица, всеки отговори, че не може. Обаче си го изпиваш без проблем с количката. Затова не ги харесвам. Отделно газираното, дори газираната вода, води до увеличаване на апетита. Може би не при всички, но много хора са забелязали такъв ефект.
И една снимка от нета:

# 201
Газираното на мен не допада заради газираността😁 Много ме щипе и чак очите ми се насълзяват, а отделно ми се подува ставаха от него. Както каза Беки, тези напитките блъскани с химия и не смятам, че доставят нещо питателно за тялото. За това не ги пия.

# 202
  • София, България
Добро утро! Не съм минала до WC още, но не исках да чакам. Още 300 грама надолу. Доволна съм. Ден 7 на риба по Червенкова е днес.

Май тук почти всички дами се хранят високо мазнинно ниско въглехидратно. Само аз ли ще правя изключение на високо въглехидратен? Някой някъде там има ли на същия режим?  Yum

Поздравления на всички за минусите! Още такива пожелавам.

# 203
Храненето зависи от това на кой каква храна му понася. Аз съм на ниско въглехидратен, но не е високо мазнинен, че многото мазнини ми отварят апетит (установено с пробване). Въглехидратите ме подуват и затова ги избягвам. Та всеки според организма си действа.

# 204
Аз добре,че не обичам газираните напитки ,дори и бирата и изобщо безалкохолните като цяло.Просто не изпитвам никаква жажда през дните, такъв си ми е организма, не знам и аз защо.Естествено пия 4 литра на ден вода сега заради диетата, защото се изисква, но е на сила.Като цяло жажда почти цял ден не изпитвам.Не знам защо.Но плюсът на това е, че така поне не съм пристрастена към натуралните сокове и други боклуци.
Тиси, какво включва високовъглехидратния ти режим и как смяташ да отслабнеш с него?как ще се състои самият процес на отслабване като приемаш много въглехидрати?На мен пък не напитките, а точно те са ми слабост.Отслабвах и с тях, както казах.Но засега ги спрях, защото процесът беше много бавен.И все пак успявах.

# 205
  • София, България
Това е моето мнение, което съм си изградила. Която и комбинация на хранене да си избере човек, докато е в калориен дефицит се сваля. Аз си търся в Ютюб най-различни видове рецепти и има влогъри на този режим, както и на всички останали режими разбира се, та аз си сверявам часовника от там.  Най-любима ми е High Carb Hannah.
Скрит текст:
Общо взето всички плодове и зеленчуци са главно въглехидратни, та това е главното хранене, но 99% от тези, които спазват такъв режим са и веган по някаква причина. Мазнини се взимат от авокадо и други, и малко се пръска в тигана зехтинче, ако се налага. Аз нямам намерение да ставам веган на този етап, яйцата са ми важни, както и киселото мляко. Прясно мляко не пия, купувам си бадемово обикновено, не съм купувала повече от половин година поне, де, че толкова време се храних с каквото ми душа сака. Брашното се заменя с по-нискокалорични версии също така, но си се хапват и картофи, ориз. Това не значи, че не бих пробвала някоя евтина на калории кето рецепта. За мен замяната на нещо с по-нискокалорична версия върши чудеса. Вместо да си направиш пица с блат от брашно да си направиш в блат от спанак или карфиол, броколи, морков и т.н. Има и кето хлебчета без брашно. Като цяло търся нискокалорични рецепти, но не се страхувам да ям въглехидрат, който е в почти всяка храна.

# 206
Тиси, препоръчвам ти горещо да се абонираш за Нутризнание в Ютуб.Точно за теб е.Много интелигентен човек, който чете много биохимия, придобил е много познания и точно нахъсва хората, че могат да отслабват с простата математика с калориите, независимо дали имат хормонални проблеми и други заболявания дори.Той е на принципа, че нищо не е над закона на калорийния дефицит и, че е излишно да отбягваме въглехидратите.Самият той чрез този начин на хранене беше свалил не помня колко кг бяха,май 50-60 кг за 1 година ли беше,забравих.
Много хора ми натикват, че може да съм инсулиново резистентна без да го знам и да не слушам такива, но не вярвам, че това е нещо, което всеки втори ей така ще го придобие.И мусаката, пълнени чушки с ориз, лещата и други подобни храни са традиция в нашето семейство и вкусотиите на баба.Мисля като започна да поддържам теглото да се върна към този режим и просто да внимавам с количествата вече.

# 207
  • София, България
Не вярвам само и единствено в математиката на калориите, но да - чистата човешка логика е такава. Но човешкият организъм е сложна машина, която има живот сама по себе си. Ако беше само математика нямаше хората да изпадат в плато. Но определено имат роля калориите. И все пак не е само до това. Човек може да яде торта и да е под калориите си за деня, но това дали ще доведе до общо добро здравословно състояние във времето? Не мисля. За това изборът на храната е важен, не само калориите. Затова е важно коя храна какво ни дава, интересува ни храна богата на нутриенти, витамини, минерали. Уви в парчето торта не се намират много. Друг проблем е, че навсякъде сме обградени с храни, които са пълни с подсладители и консерванти, както и места за бързи закуски, които са мазни (не, че не обичам малко мазен тутманик) и е лесно човек да се подхлъзне и да избере грешна храна. В Макдоналдс има и салати, ама не виждам много хора да ги поръчват. Както и да е, важното е всеки да си избере своя режим и да е стриктен към него. Отклонения са разрешени, защото и Хасан е човек, но само 3-4 пъти в месеца.

# 208
Не е задължително салатата да е нискокалорична или здравословна. В момента на много неща казват салата, а те всъщност не са съвсем такива (руска салата и тем подобни). Освен това като ги залеят с някакви подобия на сосове (обикновено от готови кетчуп/майонеза/горчица/чили) и направо са си калорийна бомба. Съдържат захар, мазнини, оцветители, сол... Нищо полезно в повечето случаи.
За мен салата се нарича нарязан суров зеленчук. Всичко останало не мога да определя с тази дума.

# 209
  • София, България
Да си призная не знам някъде хората да си поръчват руска салата като салата. За мен руска салата, снежанка и подобни се слагат най-много в тостове и сандвичи, които продават. Но комбинацията хляб с такава салата не е печеливша комбинация. А иначе много обичам. Все пак за мен лъжица-две от такава салата до някоя пържола, кебабче, кюфте, не е лошо. Визираме за такива руски салати и пр. , които са си направени в домашни условия и знаем техния състав.

Общи условия

Активация на акаунт